Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

DeepL 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

DeepL yapay zeka dil çözümlerine yönelik küresel talebin etkisiyle 2 milyar dolar değerleme üzerinden 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

DeepL 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

 

DeepL yapay zeka dil çözümlerine yönelik küresel talebin etkisiyle 2 milyar dolar değerleme üzerinden 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

 

  • ICONIQ Growth, Teachers’ Venture Growth ve mevcut yatırımcıların katılımıyla yoğun ilgi gören yatırım turuna Index Ventures liderlik etti.
  • DeepL’in kurumsal alanda hızla benimsenmesi, şirketin 60’ı aşkın küresel pazarda büyümesini ve 100binden fazla işletme, resmi kurum ve diğer kuruluşlara ulaşmasını sağladı.
  • DeepL’in iş dünyasına yönelik geliştirdiği Language AI platformu, alanında lider yapay zeka destekli çeviri ve yazma çözümleri sunuyor.

 

Önde gelen bir yapay zeka dil teknolojisi şirketi olan DeepL, bugün 2 milyar dolar değerleme üzerinden 300 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Index Ventures’ın liderlik ettiği yoğun talep gören bu yatırım turu, DeepL’in büyümesini ve şirketlerin küresel iletişimini dönüştürmeye yönelik uzun vadeli hedefini desteklemek amacıyla kapsamlı uzmanlıklarını, bağlantılarını ve kaynaklarını ortaya koyacak olan yeni yatırımcılardan büyük destek aldı. Yatırım turuna ICONIQ Growth, Teachers’ Venture Growth ve diğer son aşama yatırım şirketlerinin yanı sıra mevcut yatırımcılar IVP, Atomico ve WiL de katıldı.

 

“Yapay zekanın dillerden düşmediği bu dönemde teknolojiyi kullanmak için birbiriyle yarışan şirketlerin şişirme çözümleri fark edip bunların yerine işlerindeki gerçek sorunları ele alan güvenilir çözümlere yönelmeye başladığı bir dönüm noktasına yaklaşıyoruz.” ifadelerini kullanan DeepL kurucusu ve CEO’su Jarek Kutylowski şöyle devam ediyor: “DeepL’in şimdiye kadarki en başarılı döneminde gelen bu yeni yatırım, Language AI platformumuzun dünya genelinde şirketlerin dil alanında karşılaştıkları zorlukları çözmede ne kadar önemli bir rol oynadığının altını çiziyor. Çözümlerimizi genişletmek ve kalite, isabetlilik ve güvenlikte sektör liderliğimizi korumak için sürekli büyümeye ve yenilik yapmaya odaklanıyoruz. Bu sayede konumu ne olursa olsun her şirketin yapay zekamızla küresel ölçekte sorunsuzca çalışabileceği bir geleceğe birkaç adım daha yaklaşacağız.”

 

Bu yeni yatırım, dünya çapında 100binden fazla işletme, resmi kurum ve diğer kuruluşların dahil olduğu bir müşteri ağına sahip olan DeepL için önemli bir büyüme ve ivme dönemine denk geliyor. Sorunsuz iletişim kurmak, uluslararası alanda büyümek ve maliyet tasarrufu sağlamak için DeepL’in son derece doğru, güvenli ve kurumsal Language AI platformuna güvenen Zendesk, Nikkei, Coursera ve Deutsche Bahn şirketleri de bu müşteri ağının içinde yer alıyor.

Küresel işletmelerin artan talebine yanıt olarak DeepL, geçtiğimiz yıl kilit pazarlara girmeye yönelik çabalarını ve stratejik yatırımlarını hızlandırdı. DeepL, Ocak 2024’te şu anda en büyük üçüncü pazarı haline gelen ABD’de ilk ofisini açarak bölgeyle olan bağını güçlendirdi. Şirket, artan talebi karşılamak üzere ABD’deki ekibini genişletmeye devam ediyor.

Nisan ayında DeepL Write Pro’yu piyasaya sürmüştü

 

DeepL son 12 aylık süreçte işletmelere yönelik ürün yelpazesini de önemli ölçüde genişletti. Şirket, Nisan 2024’te kendi tescilli LLM teknolojisi tarafından desteklenen, yazılı kurumsal

 

iletişime özel olarak tasarlanmış bir yazma asistanı olan DeepL Write Pro’yu piyasaya sürdü. Şirket ayrıca yakın zamanda eklenen Arapça, Korece ve Norveççe dilleriyle platformda desteklenen dil sayısını artırmaya devam ederek toplam dil sayısını 32’ye çıkardı.

 

Index Ventures’ın yatırımına liderlik eden Danny Rimer: “DeepL’in hızla büyüyeceği ve başarılı olacağı zaten tahmin edilen bir şeydi. DeepL, müşterilerine anında gerçek değer katan son teknoloji yapay zeka ürünleri geliştirme konusunda son derece hedefe odaklanmış şekilde ilerliyor. Her şirketin başarısında kritik öneme sahip olan araştırma hevesi ve ticari zeka hem Jarek’te hem tüm DeepL ekibinde yeterince mevcut.” Index Ventures; Figma, Slack, Wiz ve ScaleAI gibi son derece başarılı SaaS işletmelerine yaptığı yatırımlarla tanınıyor.

 

Küresel işletmeler arasında yapay zeka çözümlerine olan talep giderek artıyor. Yakın zamanda IBM tarafından yapılan bir araştırmada işletmelerin yüzde 42’sinin halihazırda yapay zekayı aktif olarak kullandığı, yüzde 40’ının ise yapay zekanın potansiyelini araştırdığı ortaya çıktı. Hızlı gelişen bu ortamda DeepL, 2028 yılına kadar 95,3 milyar dolara çıkması beklenen 67,9 milyar dolarlık dil endüstrisini dönüştürmede yapay zekanın uygulanmasına öncülük ediyor.

DeepL’in Language AI platformu, küresel işletmeler için kritik bir yatırım

 

DeepL, 2017’deki kuruluşundan bu yana üretim, hukuk, perakende, sağlık, teknoloji ve profesyonel hizmetler dahil olmak üzere birçok sektörde yapay zeka destekli dil teknolojisinde işletmelerin bir numaralı tercihi haline geldi. Şirketin özel Language AI platformu, günümüzde küresel işletmeler için kritik bir yatırım olarak görülüyor ve şirket içi iletişimden müşteri hizmetlerine ve uluslararası pazar atılımlarına kadar çeşitli durumlarda yaşanan iletişim zorluklarını ele alıyor. DeepL’in son teknoloji çeviri ve yazma çözümleri, genel amaçlı yapay zeka sistemlerinin aksine dile özel yapay zeka modelleriyle çalışıyor ve böylece farklı ihtiyaçlara hitap edebilen daha isabetli çeviriler yapılmasını sağlarken yanlış anlaşılma riskini de azaltıyor. İş dünyasında çeviride ve yazıda doğruluk çok önemli olduğu için dille ilgili zorluklarda en çok dile özel geliştirilmiş yapay zeka modelleri tercih ediliyor.

 

DeepL’in Language AI platformunun aynı zamanda ciddi ölçüde maliyet tasarrufu ve verimlilik sağladığı da kanıtlandı. 2024’te yapılan bir Forrester araştırması, DeepL kullanımının küresel şirketlere yüzde 345 yatırım getirisi sağladığını, çeviri süresini yüzde 90 oranında kısalttığını ve iş yükünde yüzde 50 azalma sağladığını ortaya koyarak (bize göre) geliri artırmak ve yeni pazarlara daha hızlı ve geniş ölçekte girmek isteyen işletmeler için platformun gücünü vurguluyor.

 

“Zendesk’te yapay zeka araçlarını müşteri deneyimine dahil etmenin gücünü ilk elden görüyoruz ve DeepL’in sektör lideri çevirisi bunun en iyi örneği.” diyerek söze başlayan Zendesk CTO’su Adrian McDermott şöyle devam ediyor: “İsabetli yapay zeka çevirisi, start-up’lardan büyük işletmelere kadar şirketlerin küresel çapta büyüyebilmelerini, potansiyel müşterilere ve mevcut müşterilere yeni kanallardan ulaşabilmelerini sağlıyor. Zendesk’in açık ve esnek platformu sorunsuz entegrasyonu mümkün kılıyor ve ortak müşterilerimizden şimdiye kadar aldığımız sonuçlara baktığımızda DeepL’le çalışmaya devam etmek istiyoruz.”

 

DeepL önümüzdeki dönemde işletmeler için ileri düzey yapay zeka iletişim araçları paketini geliştirmek adına araştırma ve inovasyona yatırım yapmaya devam edecek. Şirket ayrıca yapay

 

zeka araştırması, ürün, mühendislik ve GTM dahil olmak üzere birçok alanda küresel genişleme faaliyetlerini ve yetenekli personel alımını ikiye katlıyor.