Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dell Technologies 2022 Yılının Üçüncü Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Dell Technologies 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre ciro yüzde 6 düşüşle 24,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Dell Technologies 2022 Yılının Üçüncü Çeyrek Finansal Sonuçlarını Açıkladı

Dell Technologies 2022 yılının üçüncü çeyreğine ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Buna göre ciro yüzde 6 düşüşle 24,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Faaliyet geliri yüzde 68 rekor artışla 1,8 milyar dolar gerçekleşerek cironun yüzde 7,1’ini oluştururken, GAAP harici faaliyet geliri yüzde 22 artışla 2,4 milyar dolar kaydedilerek cironun yüzde 9,6’sını oluşturdu. Devam eden faaliyetlerden elde edilen net gelir 241 milyon dolar, GAAP harici net gelir ise 1,7 milyar dolar olarak kaydedildi. Seyreltilmiş hisse başına kazanç 0,33 dolar, GAAP harici seyreltilmiş hisse başına kazanç ise 2,30 dolar oldu. Dell Technologies bu çeyreği 39 milyar dolarlık kalan performans yükümlülükleri ve 27,1 milyar dolarlık ertelenmiş gelirle kapattı. Üçüncü çeyrek için sürekli gelir, bir önceki yıla kıyasla yüzde 11 artışla yaklaşık 5,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Nakit ve yatırımlar 6,5 milyar dolar olarak kaydedildi ve üçüncü çeyrekte hisse geri alımları ve temettüler yoluyla hissedarlara 847 milyon dolar geri verildi.

Altyapı Çözümleri Grubu (Infrastructure Solutions Group – ISG) üçüncü çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artışla 9,6 milyar dolarlık rekor gelir elde ederek üst üste yedinci çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre büyüme kaydetti. Sunucular ve ağ cirosu yüzde 14 artışla 5,2 milyar dolar, depolama cirosu ise yüzde 11 artışla 4,4 milyar dolar oldu. Faaliyet geliri yüzde 54 artışla 1,4 milyar dolar olarak rekor kırdı ve Altyapı Çözümleri Grubu cirosunun yaklaşık yüzde 14,3’ünü oluşturdu. Müşteri Çözümleri Grubu (Client Solutions Group – CSG) üçüncü çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 17 düşüşle 13,8 milyar dolar gelir elde etti. Ticari satışlar yüzde 13 düşüşle 10,7 milyar dolar, Tüketici satışları ise yüzde 29 düşüşle 3 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet geliri yüzde 7 düşüşle 1,1 milyar dolar gerçekleşerek Müşteri Çözümleri Grubu gelirinin yaklaşık yüzde 7,7’sini oluşturdu.

Dell Technologies Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Operasyonlardan Sorumlu Eş Başkanı Jeff Clarke,

“Üçüncü çeyrekte elimizi son derece iyi oynadık; bizim işimiz bu. Müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için sıra bekleyen siparişlerimizi azalttık ve üçüncü çeyrekte 9,6 milyar dolarlık rekor ISG cirosu da dâhil olmak üzere rekor sonuçlar elde ettik. Ayrıca inovasyonlarımız Uç, Çoklu Bulut ve Hizmet Olarak (As-a-Service) gibi stratejik alanlarda hız kesmeden ilerliyor.” diye konuştu.

Dell Technologies Operasyonlardan Sorumlu Eş Başkanı Chuck Whitten ise konuyla ilgili olarak şunları dile getirdi:

“Üçüncü çeyreğe çok odaklandık ve ikinci çeyrekte kazanca ilişkin açıklamamızda vurguladığımız zorlu ortamı başarıyla yöneterek güçlü faaliyet sonuçları elde ettik. Sektörün en büyük doğrudan satış ekibi ve teknoloji ekosistemimizle, değişen manzarayı öngördük ve hızlı bir şekilde yanıt verdik. Yavaşlayan taleple mücadele ederek 1,8 milyar dolarlık rekor işletme geliriyle rekor kârlılık elde ettik.”

Dell Technologies Finans Direktörü Tom Sweet de,

“Her ortamda iyi performans göstermeye devam ederek rekor işletme geliri elde ettik ve ciroyu yılın başından bugüne kadar yüzde 6 artırarak 77 milyar dolara çıkardık. Pazarın en kârlı kısımlarında güçlü hisse pozisyonları ile uzun vadeli değer yaratıyoruz, zaman içinde sağlam bir serbest nakit akışı oluşturuyoruz ve sermayeyi hissedarlara geri veriyoruz” dedi.