Sosyal Medya

Güvenlik/Koruma

Dell Technologies Güvenlik Portföyünü Daha da Güçlendirdi!

Dell Technologies, kurumların tehditlere karşı korunmasına, saldırılara müdahale etmesine ve cihazlarını, sistemlerini ve bulutlarını güvence altına almasına yardımcı olacak yeni güvenlik hizmetleri ve çözümleri sunuyor. 

Dell Technologies Güvenlik Portföyünü Yeni Hizmet ve Çözümlerle Güçlendiriyor

 

Dell Technologies, kurumların tehditlere karşı korunmasına, saldırılara müdahale etmesine ve cihazlarını, sistemlerini ve bulutlarını güvence altına almasına yardımcı olacak yeni güvenlik hizmetleri ve çözümleri sunuyor. 

BT yöneticileri ve profesyonellerinin yüzde 72’si, değişen ve dönüşen iş dünyasının çalıştıkları kurumları her geçen gün daha da büyük risklere maruz bıraktığını düşünüyor. Dağıtık BT ortamı, siber suçlular için yeni fırsatlar yaratıyor ve kuruluşların sahip oldukları veri ve sistemlerini güvence altına alma ve kurtarma yaklaşımlarını dönüştürmelerini gerektiriyor. Dell’in yeni güvenlik çözümleri, bu zorlukların üstesinden gelmeye yardımcı olduğundan kuruluşlar risklerini azaltabiliyor ve iş sürekliliklerini koruyabiliyor.

 

Managed Detection and Response (MDR) Pro Plus ile BT ortamları artık daha güvenli

Dell, Managed Detection and Response ürününün yeteneklerini, kuruluşların güvenlik tehditlerini önlemelerine ve bunlara yanıt vermelerine yardımcı olan tam yönetimli güvenlik operasyonları çözümü Managed Detection and Response Pro Plus ile zenginleştiriyor.

Managed Detection and Response Pro Plus ile Dell, uç noktaları, altyapıyı, yazılımı, donanımı ve bulutları koruyor. Bu kapsamda ürünün sunduğu ayrıcalıklarsa şöyle sıralanıyor:

  • 7×24 tehdit tespiti ve araştırması yaparken aynı zamanda güvenlik açıklarını belirlemek ve yamalamaya öncelik vermek
  • Web veya e-posta ağ geçidi ayarları da dâhil olmak üzere kuruluşların mevcut güvenlik kontrollerinin yapılandırılmasını ve düzgün çalışmasını temin etmek üzere ihlal ve saldırı simülasyonları yürütmek
  • Deneyimli bilgisayar korsanlarının kullandığı tekniklerin aynısını kullanarak kuruluşların ortamlarındaki saldırıya açık noktaları tespit etmek için sızma testi yapmak, potansiyel olarak şüpheli aktiviteleri belirleyip işaretlemek ve güvenlik iyileştirme önerilerinde bulunmak
  • Çalışanların riskler konusundaki farkındalığını artırmak ve en iyi uygulamaları teşvik etmek için kısa, öğrenmesi kolay modüller hâlinde yıl boyunca siber güvenlik eğitimi sağlamak
  • Bir güvenlik olayını değerlendirmek için sertifikalı uzmanları hızlı bir şekilde görevlendirmek ve bir ihlal meydana gelmesi durumunda müşteriyi işe geri döndürmek için Olay Kurtarma Hizmeti (Incident Recovery Care) sunmak

 

Dell, tehdit yönetimi portföyünü CrowdStrike ile güçlendiriyor

Yönetilen hizmetler yaklaşımına ek olarak Dell, kuruluşların kendi BT ortamlarını tasarlama, yönetme ve güvence altına almalarına olanak sağlıyor. Dell, SafeGuard ve Response portföyüne CrowdStrike Falcon’un eklenmesiyle müşterilerine siber güvenlik yazılımında daha fazla seçenek sunuyor. CrowdStrike’ın bulut yerel platformu sayesinde kuruluşlar; uç noktalar, bulut iş yükleri, kimlik ve veriler gibi kritik kurumsal risk alanlarını korumak için tehdit araştırmasını ve müdahalesini hızlandıran genişletilmiş bir savunma paketine erişebiliyor. CrowdStrike’ın portföye eklenmesi, kuruluşların ölçeklenebilir ve sınıfının en iyisi çözümlerle Sıfır Güven mimarisine giden yolculukları da dâhil olmak üzere genişleyen güvenlik ihtiyaçları konusunda Dell’e olan güvenlerini artırıyor.

 

Dell ticari bilgisayarlarına donanım korumaları geliyor

Dell, Dell PC tasarımı ile tedarik zincirini birbirine entegre ederek kuruluşlara ek bir güven artışı sağlayan Dell, Güvenli Bileşen Doğrulama (SCV) – Secured Component Verification) çözümünün bulut tabanlı sürümünü de piyasaya sürüyor. Geliştirilmiş çözüm, kurumsal müşterilere PC’lerinin fabrikadan sipariş edildiği ve üretildiği şekliyle gönderildiğine dair ek güvence sunuyor.

Bulutta Güvenli Bileşen Doğrulaması, Dell ticari PC’lerin kurcalanma riskini azaltmaya yardımcı oluyor. Dell, fabrikadaki ana PC bileşenlerini belgeleyen dijital bir sertifika oluşturuyor ve bunları güvenli bir bulut ortamında tutuyor. Teslimatın ardından BT ekipleri, bileşen bütünlüğünü doğrulamak için bilgisayarları ilgili sertifikalarına göre inceleyebiliyor. Bu özgün çözüm, BT ekiplerinin tüm PC envanterindeki her bir cihazı lokal olarak tek bir ekranda doğrulamasına olanak tanıyarak hem zamandan tasarruf sağlıyor hem ek bir güvenlik katmanı sunuyor.

 

Product Success Accelerator for Cyber Recovery, saldırılara karşı korunmaya yardımcı oluyor

Dell, kuruluşların olası bir siber güvenlik tehdidine hazırlanmalarına yardımcı olmak için de Product Success Accelerator (PSX) for Cyber Recovery çözümüyle geliyor. Bu yeni hizmet, kuruluşların kritik verileri ve iş sürekliliğini koruyabilmesi için daha güvenli, yalıtılmış bir Siber Kurtarma kasasının uygulanmasını ve çalıştırılmasını kolaylaştırıyor.

Dell’in büyüyen siber kurtarma çözümleri ve hizmetleri portföyüne katılan PSX for Cyber Recovery, yeni PSX ailesi içinde mevcut ilk standartlaştırılmış, sonuç tabanlı hizmet olarak öne çıkıyor. Şirketler ihtiyaçlarına göre üç temel yardım seviyesi arasından seçim yapabiliyor. Bu seviyelerse şöyle tanımlanıyor:

 

  • “Hazırlan” seviyesi: Planlama workshop’larını, Dell Siber Kurtarma kasasının kurulumu ve yapılandırılmasını, işletme kitabı, başarı planı ve siber güvenlik becerileri eğitimini içeriyor. 
  • “Optimize Et” seviyesi: Üç aylık kasa değerlendirmelerinin yanı sıra güncellemeler, yamalar ve politikalar dâhil olmak üzere ortama ilişkin öneriler ve destekli geri yükleme testi simülasyonları ekleniyor. 
  • “İşlet” seviyesi: Aktiviteleri izlemek ve araştırmak, düzeltici eylemleri başlatmak ve bir siber saldırı durumunda destek sağlamak için sürekli operasyonel yardım ekleniyor.

 

Satışa Sunuluş Tarihi

  • Dell Managed Detection and Response Pro Plus, doğrudan ve kanal ortakları aracılığıyla global olarak satışa sunuldu.
  • Incident Recovery Care, Kuzey Amerika’da satışta.
  • Dell SafeGuard and Response with CrowdStrike tüm dünyada satışa sunuldu.
  • Dell Secured Component Verification on Cloud, mayıs ayında Dell ticari bilgisayarları için global olarak satışa sunulacak.
  • Dell Product Success Accelerator for Cyber Recovery, doğrudan ve kanal ortakları aracılığıyla Kuzey Amerika’da satışa sunuldu.