Sosyal Medya

Yazılım

Denizli OSB’de uyumHRM ve Dijital Damga anlatıldı

İnsan Kaynaklarının uçtan uca dijital yönetimini masaya yatırmak için geçtiğimiz günlerde Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda, Denizli OSB’deki otomotiv, mermer, tekstil başta olmak üzere birçok sektörden firmaların insan kaynakları yöneticilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi.

Denizli OSB’de uyumHRM ve Dijital Damga anlatıldı

 

Denizli OSB’de, insan kaynaklarının uçtan uca dijital yönetimi masaya yatırıldı…

 

Dijitalleşmenin hemen hemen her alanda kendini gösterdiği günümüzde, işletmeler insan kaynaklarını uçtan uca dijital bir şekilde yönetmeyi talep ediyorlar. Şirketler, geleneksel olmayan bir şekilde çalışan iş gücünü, nasıl yöneteceklerini öğrenme sürecindeler. Yeniçağın iş gücünün; çok kuşaklı, dağınık ve işbirlikçi olacağı kaydediliyor. Sözleşmeye dayalı ortaklıklar ve değerlere dayalı iş birliklerinin ön plana çıkacağı da öngörülüyor. Bu noktada, yenilikçi insan kaynakları departmanları, bir yandan tasarım, çeviklik, veri yönetimi gibi dijital yeteneklere sahip kişileri işe almayı hedeflerken, diğer yandan çalışanlara yetenekleri doğrultusunda çeşitli eğitimler aldırarak bilgi birikimleri ve tecrübesi yüksek iş gücünü işletmede konumlandırmaya çalışıyorlar.

İnsan Kaynaklarının uçtan uca dijital yönetimini masaya yatırmak için geçtiğimiz günlerde Denizli Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda, Denizli OSB’deki otomotiv, mermer, tekstil başta olmak üzere birçok sektörden firmaların insan kaynakları yöneticilerinin katılımı ile bir toplantı düzenlendi. Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş’ın açılış konuşmasını yaptığı etkinlikte, Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ uyumHRM Satış Yöneticisi Ferhat Zengin, organizasyon ve insan kaynakları planlaması, seçme ve yerleştirme, eğitim yönetimi, performans yönetimi, iş değerleme ve ücret sistemi, kariyer ve yetenek yönetimi, self servis çalışan sayfası ve Dijital Damga ürünü hakkında bilgiler verdi. Action Coach Türkiye Kurucu Ortağı Ayşegül Coşkuner, sanayi firmalarında performans yönetimi konusunda bilgiler aktardı.

 

Uyumsoft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri AŞ uyumHRM Satış Yöneticisi Ferhat Zengin

 

uyumHRM, insan kaynaklarının uçtan uca dijital dönüşümü sağlıyor

 

Uyumsoft’un insan kaynakları çözümü uyumHRM hakkında bilgiler veren Ferhat Zengin, şunları söyledi:

“uyumHRM çözümü sayesinde, büyük / kurumsal şirketlerin ve kobilerin ihtiyaç duyduğu bordro ve işe alımdan performans değerlendirmeye, izin takibinden kariyer planlamaya kadar, tüm insan kaynakları süreçleri bir bütün olarak tek noktadan yönetiliyor. Ürün, işletmelerde kurumsal ve bireysel gelişimi destekleyen, ihtiyaçlara göre yapılandırılabilen, işgücü yönetiminin tüm aşamalarını kapsayan, esnek ve istikrarlı bir altyapı sunan, sektör ve büyüklükten bağımsız her işletmenin insan kaynakları süreçlerini mobil ortamda yalın ve çevik bir anlayışla dijitalleştiren web tabanlı bir platformdur. uyumHRM bugüne kadar sektöründe önemli oyuncular olan yaklaşık 500’den fazla firmaya ulaşmış ve bu işletmelerin ortak ya da kendine has süreçlerinde çözüm ortağı olarak Türkiye’nin en başarılı HRM yazılımlarından birisi haline gelmiştir. Bunu yaparken %100 yerli olma özelliğini ilk günden itibaren korumaktadır. Aynı zamanda, çalışanların çalışma yaşam döngüsü boyunca gerçekleşen tüm süreçlerini tek çatı altında desteklediği gibi modüller arasında süreç girdileri ve çıktıları da üreterek insan kaynakları profesyonellerinin operasyonel yükünü hafifletiyor. Üst yönetimin ve işletmenin bütününün süreç akış ve raporlama beklentileri için nitelikli bir ortak yapı da oluşturarak, karar destek mekanizmalarını sağlıyor. Çalışanların da, veri görüntüleme, talepte bulunma gibi self servis deneyimini tamamen dijitalleştiriyor.” dedi.

“Neden uyumHRM” sorusunu sorarak konuşmasına devam eden Ferhat Zengin, ürünün her yerden kolay erişim, parametrik ve modüler yapı, bütünleşik süreç yönetimi, uluslararası uygulanabilirlik, detaylı insan kaynakları analitik raporları, çoklu dil desteği, ölçülebilir işe alım yönetimi, güncel mevzuat takibi, süreç planlama ve verimlilik yönetimi, analitik ve anlık performans yönetimi gibi birçok özelliğinin olduğunu  açıkladı.

 

Dijital Damga nedir?

 

Konuşmasında, Dijital Damga çözümü hakkında da bilgiler veren Ferhat Zengin, şunları anlattı:

“Dijital Damga, işverenlerce çalışanlarına tebliğ edilmesi gereken belgelerin 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca TÜBİTAK’tan alınan zaman damgasıyla işaretlenerek 10873 Sayılı Hukuk Muhakemeleri Kanunu uyarınca dijital ortamda ve yasal geçerli şekilde iletilmesi ve onayının alınmasını sağlayan bulut tabanlı bir çözümdür. Dijital Damga, akıllı telefon, tablet gibi cihazlarla uyumlu arayüze sahiptir. Sade ve stabil şekilde çalışır. Bulut tabanlı hizmet verir. Kullanıcı yapısı üzerinden giriş güvenliği sağlanır. OTP doğrulama ile gönderinin hedef alıcıya ulaştığını doğrular. TÜBİTAK zaman damgası ile dokümanın versiyonunun bozulmadığı kesinleşmektedir.” diye konuştu.

Action Coach Türkiye Kurucu Ortağı Ayşegül Coşkuner, yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

“Toplantıda, değişen tüketici davranışları, çalışan beklentileri ve konjonktürel unsurlar nedeniyle yeni nesil işletmeleri bekleyen yeni geleceği konuştuk. Buraya hazırlık yapmak üzere, işletmenin bütün unsurlarını kodlayacak olan insan gücünü ve kültürel değişimi sağlayacak olan insan kaynaklarının fonksiyonlarını ve onlara düşen görevleri değerlendirdik. Aslında bütün konunun tamamı ile zihinsel bir dönüşümle başlayacağını ve zihinsel dönüşümden sonra insan kaynaklarının kültür ve insan yapısına dönüşeceğini masaya yatırdık. En sonunda da çalışanın yolculuğunun, doğru bir işe alım süreci, doğru bir oryantasyon, arkasından bağlılık, gelişim ve sonrasında performans yönetimine bağlanacağı döngüsünü masaya yatırdık.” şeklinde konuştu.