Sosyal Medya

Yazılım

DİA’dan 2022 hedefi, Ankara’da yeni bir Ar-Ge merkezi kurmak!

Türkiye’nin en gelişmiş Bulut ERP Programı olan DİA Yazılım’ın Genel Müdürü Suha Onay, 2022 yılında yine Ankara’da ayrı bir Ar-Ge merkezi açmayı planladıklarını açıkladı.

DİA’dan 2022 hedefi; Ankara’da yeni bir Ar-Ge merkezi kurmak

Bulut teknolojisi avantajı ile müşterilerinin maliyetlerini düşürüp verimliliklerini artırmasını sağlayan ve Türkiye’nin en gelişmiş Bulut ERP Programı olan DİA Yazılım’ın Genel Müdürü Suha Onay, 2022 yılında yine Ankara’da ayrı bir Ar-Ge merkezi açmayı planladıklarını açıkladı.

Ar-Ge faaliyetlerini merkezleri olan ODTÜ Teknokent’te yürüttüklerini, İstanbul ofisinden ise satış, satış destek ve pazarlama operasyonlarını devam ettirdiklerini açıklayan DİA Yazılım Genel Müdürü Suha Onay,

“2022 yılında yine Ankara’da ayrı bir Ar-Ge merkezi açmayı planlıyoruz. Pandemi ile beraber tecrübeli personel bulmakta zorlanıyor olsak da, bu amacımızdan vazgeçmiyoruz. İyi eğitimli personel sayımızı artırarak, Ar-Ge yeteneğimizi daha da geliştirmeye çalışıyoruz. Hem Ar-Ge personel sayımızı, hem de bu personellerimizin niteliklerini artırıyoruz.” dedi.

Ar-Ge yeteneklerini sadece kendi ERP yazılımlarında değil, uluslararası Ar-Ge projelerinde yer alarak da geliştirdiklerinin altını çizen Onay,

“Pandemi sürecinde 3 adet ITEA Uluslararası Ar-Ge projesini tamamladık. Yeni projelere başlamak üzere de adımlarımızı atıyoruz. Bu projeler bizim Ar-Ge yeteneğimizi farklı alanlarda geliştirebilmemizi ve ihtiyaç duyulması halinde ürünlerimizi rahatlıkla entegre edebilmemizi sağlıyor.

Sonuç olarak 2022 yılında Ar-Ge istihdamımızın niteliğini artırırken, hem TÜBİTAK projeleri gibi ulusal, hem de ITEA gibi uluslararası projelerde daha fazla yer almayı planlıyoruz. Elbette 2022 yılında da genç personelleri işe almaya devam ederek, yetiştirme faaliyetlerimizi de sürdüreceğiz. Ülkemizin genç mühendislerini yetiştirmekten mutluluk duyuyoruz. Dünya değiştikçe, şirketlerin ihtiyaçları da değişiyor.

Bu değişime ayak uydurabilmek için devamlı araştırmak, geliştirmek ve mevcut yazılımlarımıza yeni yetenekler katmamız gerekiyor. Ar-Ge bizim en güçlü yanımız ve hiç ara vermeden Ar-Ge’ye yatırım yapmaya devam edeceğiz.” şeklinde görüşlerini dile getirdi.