Sosyal Medya

Sağlık

Didem Bay İtalyan ITF İlaç Türkiye Ülke Müdürü Oldu

Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Didem Bay, kadın sağlığına özel bir Ar-Ge birimine sahip olmasıyla dikkat çeken İtalyan Italfarmaco-ITF İlaç’ta kadın sağlığı ve anne-bebek sağlığı alanlarındaki ürün ve hizmetlere odaklanacak.  

Didem Bay İtalyan ITF İlaç Türkiye Ülke Müdürü Oldu

İtalyan ilaç firması Italfarmaco – ITF İlaç’ın Türkiye Ülke Müdürlüğü’ne Didem Bay getirildi. 20 yıldan fazla bir süredir ilaç sektöründe çalışan Bay, kadın ve anne-bebek sağlığı alanında hizmet veren Italfarmaco – ITF İlaç’ta “sağlıklı kadınlar, sağlıklı toplumlar” hedefiyle çalışacak. 

İlaç sektöründeki kariyerine 1998 yılında Novartis’te satış temsilcisi olarak başlayan Didem Bay, Solunum, Kardiyoloji ve Onkoloji’de Satış Müdürlüğünden Pazarlama Müdürlüğü’ne, iş Birimi Direktörlüğünden AMAC Bölgesi (Avustralya, Ortadoğu, Asya, Türkiye ve Hindistan) Solunum İş Birimi Direktörlüğü’ne kadar pek çok farklı pozisyonda önemli başarılara imza attı. Son olarak Takeda’da İş Mükemmeliyeti Direktörü olarak görev yapan Bay, 20 yılı aşan tecrübelerini ve başarılarını İtalyan Italfarmaco-ITF İlaç’a taşıyacak ve yeni görevinde Italfarmaco Türkiye, Rusya ve Yunanistan’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı’na bağlı olarak çalışacak. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü mezunu olan Didem Bay, kadın sağlığına özel bir Ar-Ge birimine sahip olmasıyla dikkat çeken İtalyan Italfarmaco-ITF İlaç’ta kadın sağlığı ve anne-bebek sağlığı alanlarındaki ürün ve hizmetlere odaklanacak.

Bay: Türkiye’de kadın sağlığının en büyük destekçisi olarak çalışacağız

Üstlendiği yeni görevde, Türkiye’de kadın sağlığında elde edilen kazanımların toplum sağlığına doğrudan etkisi olduğuna inandığını belirten Didem Bay, “Italfarmaco-ITF İlaç, ülkemizde kadın ve anne-bebek sağlığına odaklanan ürün ve hizmet yelpazesine sahip, kadını ve kadın sağlığını önceliklendiren bir firma. Böylesine değerli bir alanda tedavi geliştiren ve sunan global bir ekibin parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Kadın ve anne-bebek sağlığı ürünleri, ITF İlaç’ın ana faaliyet alanlarından biri. İnovatif Ar-Ge çalışmaları arasında kadın sağlığında uzmanlaşmış, özel bir araştırma-geliştirme birimimiz bulunmakta. Bu da bizi alan tecrübemiz ve inovatif Ar-Ge anlamında farklılaştırıyor. İnovasyon ve kaliteden aldığımız güçle, erişilebilir ve geniş tedavi çözümlerimizle Türkiye’de kadın ve anne-bebek sağlığının en büyük destekçilerinden biri olarak çalışacağız” dedi.


Türkiye’de ITF İlaç adıyla 2009 yılında faaliyetlerine başlayan, İtalyan Italfarmaco SpA., 1938 yılında Milano’da kurulmuştur. Yenilikçi ürünleriyle dikkat çeken Italfarmaco, Ar-Ge ve inovasyona odaklanarak orijinal, kaliteli ve erişilebilir ilaçlar geliştirmekte ve kullanıma sunmaktadır. Dünya çapında İtalya, İsviçre, Fransa, İspanya, Almanya, Portekiz, Yunanistan, Rusya, Türkiye, Şili, Peru, Fas, Brezilya ve ABD’de 3000’den fazla çalışanıyla butik sağlık hizmetleri sunmaktadır. Şirketin İtalya ve İspanya’da Ar-Ge ve üretim tesisleri bulunmaktadır. Dünya çapında kardiyovasküler, immuno-onkoloji, jinekoloji, osteoporoz ve nöroloji alanlarında yenilikçi tedaviler sunan Italfarmaco, Türkiye’deki operasyonlarında ITF İlaç ile kadın sağlığı ve anne-bebek sağlığı alanlarına odaklanmakta..