TeknoTalk

Diğer Markalar Düşüşte, Mac Yükselişte!

2015 yılı 2. çeyreğinde tüm markaların satışı düşerken Mac’ler büyük oranda yükseldi.

2015 Global PC pazarına yönelik araştırma şirketlerinin verileri gelmeye devam ediyor. IDC araştırmanın yılın 2. çeyreğine yönelik tahminleri PC pazarındaki daralmanın devam ettiği yönünde. Küresel pazarın ilk 5 markasındaki düşüşler göze çarparken, Apple’ın bu durumdan etkilenmemesi dikkat çekici.

Hepsi düşüşte, Apple yükselişte

Verilere göre, ilk 6 içinde yer alan HP, Lenovo, Dell, Asus, Acer gibi markaların tamamı bir önceki yılın aynı dönemine göre düşüş yaşamış durumda. Apple’ın ise stabil sürdürdüğü Mac satışları, diğerlerinin gerilediği pazarda büyümeyi sağlamış durumda. Mac’ler için kritik eşik çeyrek başına 5 milyon adet olarak görülüyor. Apple’ın bu rakamın üzerine çıkması kendi açısından başarı. Diğer markaların pay kaybettiği bir dönemde bu rakam Apple’a yüzde 16’ye oranında bir büyüme kazandırmış durumda.

Umut Windows 10

Pazardaki en dramatik düşüşü yüzde 27’ye yaklaşan oranla Asus ve yüzde 10 ile HP yaşamış durumda. Global ölçekte ve tüm markalar toplamında PC pazarı yüzde 11.8 oranında küçülmüş görünüyor. PC pazarının kronik düşüşünde akıllı telefonlar ve diğer mobil cihazların büyük etkisi olduğu biliniyor. PC üreticilerin yeniden yükseliş için umudu ise sonbaharda piyasaya sürülecek Windows 10. Bakalım önümüzdeki günler nasıl gelişmelere sahne olacak?

Exit mobile version