Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dijital Baskının Evrimi ve Konica Minolta’nın 150 Yılına Bir Bakış

Konica Minolta, 1873 yılından bu yana müşterileri için yenilikçi teknolojiler geliştiriyor. Bilinen yaygın algının tersine dijital baskının ortaya çıkışı, 1930'lu yıllara kadar uzanıyor.

Dijital Baskının Evrimi ve Konica Minolta’nın 150 Yılına Bir Bakış

 

150 yıldır faaliyet gösteren kaç şirket biliyorsunuz?

 

Konica Minolta, 1873 yılından bu yana müşterileri için yenilikçi teknolojiler geliştiriyor. Bilinen yaygın algının tersine dijital baskının ortaya çıkışı, 1930’lu yıllara kadar uzanıyor. Ancak dijital üretim baskısının yaygınlaşması 1970’lere kadar mümkün olamadı. Bugün bu alanda Avrupa’da pazar lideri olan Konica Minolta, baskı şirketlerinin yeni hizmetler sunmasına ve aynı zamanda maliyetleri düşürmesine imkân tanıyan donanım, yazılım ve hizmetler gibi yüksek kaliteli baskı çözümlerini bir arada sunmaktadır.

Dijital Baskının Evrimi ve Konica Minolta'nın 150 Yılına Bir Bakış

Dijital baskının evrimi

Her şey 1938’de Chester Floyd Carlson’un elektrofotografiyi icat etmesiyle başladı. Bu fotoğraf biçiminde, açıkta kalan orijinalden, elektrik yükünün gizli bir görüntüsü oluşturulur. Mürekkep, yüklü alanlara yapışır ve bu daha sonra orijinalin bir kopyasını yazdırmak için kullanılabilir hale gelir. Orjinal adıyla Xerophotography dijital baskı yönteminin temelini oluşturdu. Ancak bir süre sonra bu teknoloji pek ilgi görmedi. 1944 yılında bir Amerikan araştırma enstitüsü, elektrofotografiyle ilgilenmeye başladı. 1950 yılında Haroid Xeros aynı işlevsel prensibe dayalı ilk fotokopi makinesini geliştirdi. Atılım, yaklaşık on yıl sonra 914 yazıcı modeliyle gerçekleşti. 300 kg’lık bu makine, 1970’li yıllarda iki yüz binden fazla üretildi. İlerleyen süreçte makineler ve teknoloji sürekli olarak geliştirildi.

 

Konica Minolta’nın, üst düzey bir inkjet uzmanı olarak başarıya giden yolda kilometre taşları…

1873 – Bu önemli yıl, Alexander Graham Bell’in telefonun patentini vermesinden üç yıl önceydi. Ve Thomas Alva Edison’un elektrik ampulünü icat etmesinden altı yıl önce. İşte Konica Minolta’nın hikâyesi, Rokusaburo Sugiura’nın Tokyo’da fotoğraf ve litografik ürünler konusunda uzmanlaşmış küçük bir mağaza açmasıyla başlamış oldu. Bugün Konica Minolta’da dünya çapında kırk binden fazla kişi pazar lideri teknolojileriyle çalışıyor.

 

İnkjet’in başlangıç sürecinde bir vizyonu vardı: “Baskı altı malzeme için doğru mürekkebi geliştirebilirsek, ahşap, cam, tekstil, goblen, metal levha üzerine baskı yapabiliriz ve gelecekte her şeyin fotoğrafa dönüşme ihtimalini sağlayabiliriz.” Yeni imkânlar ilk olarak moda endüstrisine sunuldu ve burada tekstil örnekleri basma fikri, bu endüstrinin sinirlerini bozdu.

 

Bugün Konica Minolta, inkjet baskıdaki kırk yıllık deneyimiyle, yalnızca Japonya’da on iki binden fazla patente sahip ve bu alan için araştırma ve geliştirmeye yılda 571,5 Milyon Euro yatırım yapıyor. Dünyanın önde gelen moda şirketlerinin baskılı tekstil ürünlerinin çoğunluğu, özellikle isim yapmış lüks markalar, Konica Minolta dijital tekstil yazıcılarıyla basılıyor.

 

Dijital baskının avantajları nelerdir?

Baskı kalıplarından farklı olarak dijital baskıda her görüntü sıfırdan oluşturulur. Bu durum, tek tek sayfaları değişken şekilde ayarlama ve kişiselleştirilmiş postalar veya dergiler basma imkânı sunar.

Ofset baskı yalnızca belirli bir miktardan başlamak koşulu ile kârlı olurken, dijital ürünlerde posterler ve reklam panoları gibi tek parçadan itibaren en küçük baskı tirajları bile ekonomik olarak uygun bir şekilde üretilebilir. Ayrıca kullanılabilen baskı altı malzemeler son derece çeşitlidir. Özellikle reklam teknolojisinde kâğıda ek olarak paneller ve tabelalardan brandalara, vinil döşemelerden duvar kâğıdına kadar başka birçok malzemeye de baskı yapılabilmektedir.

Ayrıca renklerin ve ayrıntıların yeniden üretildiği yüksek hassasiyet ve kalite, dijital baskıyı kısa tirajlarda yüksek kaliteli baskı ürünleri oluşturmak için ideal kılar. Ofset baskıyla karşılaştırıldığında daha hızlı kurulum, teslimat sürelerinin kısalması anlamına gelir; bu da özellikle kısa vadeli pazarlama kampanyaları veya etkinlikleri için avantajlıdır.

Genel olarak dijital baskı, kaliteden ödün vermeden kısa sürede özelleştirilmiş ve profesyonel baskı ürünleri üretmenin uygun maliyetli bir yolunu sunuyor. Özellikle popüler kısa vadeli ürünler arasında el ilanları, kâğıt torbalar ve menüler yer alıyor.

 

Bir Bakışta Dijital Baskının Avantajları

  1. Son derece esnek: Statik baskı formuna gerek yoktur; kısa süreli üretimlerin bile üretilmesi kolaydır. Herhangi bir komplikasyon olmadan gerçekleştirilebilir.
  2. Geniş uygulama yelpazesi: Modern ekipmanlar, kâğıt, ahşap ve cam gibi çok sayıda baskı malzemesi üzerine dijital baskı yapılmasına imkân sağlar.
  3. Kısa üretim süresi: Ürünler genellikle 1-2 gün içinde basılmaktadır.
  4. Çok bireysel: Kartvizit veya el ilanı gibi istenilen ürünün kişiselleştirilmesinde herhangi bir sınır yoktur.
  5. 5. Yüksek kalite: Tutarlı baskı ve renk kalitesi garanti edilir.
  6. Uygun maliyetli: Dijital baskı, özellikle küçük üretim miktarları için çok iyi bir fiyat-performans oranına sahiptir.
  7. 7. Sürdürülebilir: Dijital baskı sadece esnek değil aynı zamanda sürdürülebilirdir çünkü hiçbir baskı kalıbı kullanılmamaktadır. Bu, paradan ve çalışma süresinden tasarruf sağlar ve çevreyi korur.

 

Üretimde lider olmanın yolu

Konica Minolta, 2004 yılında üretim baskı pazarına başarıyla girdi ve şu anda önde gelen tedarikçilerden biri. Başlangıçta Konica Minolta, A3 tabaka sayfa pazarına odaklandı; bugün Konica Minolta Avrupa’da A3 sayfa üretim baskısında pazar lideridir. Bu, yenilikçiliğe, kaliteye ve müşteri hizmetlerine olan güçlü bağlılığını göstermektedir. Üretim baskı sektörünün hizmet sağlayıcısı olarak Konica Minolta, işinizi ileriye taşımanıza yardımcı olacak entegre iş akışları ve uygulamaların yanı sıra profesyonel ve gelişmiş donanım ürünleri de sunuyor. Konica Minolta, matbaacıların tasarruf sağlamaları üretkenliğin artması, yeni hizmetler sunmak, kârı artırmak için yeni fırsatların belirlenmesine ve uygulanmasına yardımcı oluyor.

 

Bir matbaacı olarak şu fırsatlardan yararlanabilirsiniz:

  • Otomatik baskı üretimi – otomasyon ve kitap üretiminin yanı sıra profesyonel inline sonlandırma ekipmanı için uygun uygulamaları birleştirin.
  • Dijital teknoloji, geniş format baskı ve maksimum genel üretkenlik dahil olmak üzere Konica Minolta donanım ürünlerini temel alın.
  • Değişken veri yazdırma ve promosyonel yazdırmanın yanı sıra çapraz medya iletişimine yönelik çözümlerle değişken datanın profesyonel doğrudan iletişiminden yararlanın.
  • Web’den baskıya ve teknolojisi ile çeşitliliğe güvenin.
  • Etkin renk yönetimi, baskıya hazırlık ve çıktı yönetimi uygulamalarını entegre ederek çıktı kontrolünü optimize edin.

 

Konica Minolta, hızlı bir yatırım getirisi (ROI) elde etmenize yardımcı olmaya kararlıdır. Baskı uzmanı, yeni pazarlara girmek için ihtiyacınız olan desteği ve iş araçlarını sağlar. Bunun temelinde işinizi ileriye taşıyacak baskı ve web teknolojilerine odaklanmak yer alır. Dijital üretim baskı pazarı hızla geliştikçe Konica Minolta, daha da yenilikçi çözümler sunmak için araştırma ve geliştirmeye yatırım yapıyor.

 

 

Konica Minolta Business Solutions Europe Hakkında

Merkezi Langenhagen, Almanya’da bulunan Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH, tamamen Konica Minolta Inc., Tokyo, Japonya’nın bir yan kuruluşudur. Konica Minolta, müşterilerinin dijital çağı desteklemesini sağlar: Eşsiz görüntüleme uzmanlığı ve veri işleme yetenekleriyle Konica Minolta, müşterileri için ilgili çözümler üretir ve toplumun karşılaştığı sorunları çözer. Kapsamlı bir BT hizmetleri sağlayıcısı olarak Konica Minolta, iş akış otomasyonu ile iş süreçlerini optimize etmek için danışmanlık ve hizmetler sunar. Şirket ayrıca müşterilerine BT altyapısı ve BT güvenliği alanında ve bulut ortamlarında çözümler ve hizmetler sunmaktadır. Ofis baskı çözümleri ile ilgili olarak, “IDC MarketScape: Worldwide Print Transformation 2020 Vendor Assessment”, Konica Minolta’nın “baskı dönüşümünde dünya çapında bir lider olarak tanındığını” belirtti. Profesyonel baskı pazarı için güçlü bir ortak olarak Konica Minolta, iş danışmanlığı, en son teknoloji ve yazılımlar sunar ve Avrupa’da on yıldan fazla bir süredir üretim baskısı pazar lideri olarak kendini kanıtlamıştır (InfoSource). Londra’daki İş İnovasyon Merkezi ve Avrupa’daki dört Ar-Ge laboratuvarı, Konica Minolta’nın hem müşterileriyle hem de akademik, endüstriyel ve girişimci ortaklarıyla iş birliği yaparak inovasyonu öne çıkarmasını sağlıyor. Cihazlarını mükemmel şekilde tamamlayan yenilikçi hizmet yaklaşımı nedeniyle Konica Minolta, Keypoint Intelligence tarafından prestijli “Buyers Lab PaceSetter Serviceability and Support 2020/2021 Ödülü” ne layık görüldü. Konica Minolta Business Solutions Europe, Avrupa, Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’da 80’den fazla ülkede yan kuruluşlar ve distribütörler tarafından temsil edilmektedir. Yaklaşık 10.000 çalışanıyla (Nisan 2020 itibariyle) Konica Minolta Europe, 2019/2020 mali yılında 2,34 milyarın üzerinde net satış elde etti. Daha fazla bilgi için lütfen http://newsroom.konicaminolta.eu/ adresini ziyaret edin ve Konica Minolta’yı Facebook, YouTube ve Twitter’da @KonicaMinoltaEU’da takip edin. Terimler ve ürün adları, ilgili sahiplerinin ticari markaları veya tescilli ticari markaları olabilir ve işbu belge ile kabul edilmektedir.