Sosyal Medya

Fintech

Dijital deneme kabini teknolojisi Size&Me kitle fonlaması turuna çıktı

Online giyim alışverişinde beden uyumsuzlukları nedeniyle gerçekleşen iadeleri minimize etmek için farklı yapay zekâ çözümleri geliştiren yerli teknoloji şirketi Size&Me, paya dayalı kitle fonlaması turuna çıktı.

Dijital deneme kabini teknolojisi Size&Me kitle fonlaması turuna çıktı

Online giyim alışverişinde beden uyumsuzlukları nedeniyle gerçekleşen iadeleri minimize etmek için farklı yapay zekâ çözümleri geliştiren yerli teknoloji şirketi Size&Me, paya dayalı kitle fonlaması turuna çıktı. Dijitalleşmenin sınırlarını zorlayan metaverse dünyasına öncülük edecek avatar oluşturma ve giydirme konseptlerini temel alan girişim, 2021 yılında 1 milyon dolar değerleme üzerinden yatırım alarak şirketleşmiş ve yıllık %65 büyüme kaydeden e-ticaret sektörüne hızlı bir giriş yapmıştı. fonbulucu Invest platformunda çıktığı yatırım turunda şirket paylarının %6’sını bireysel ve kurumsal yatırımcılara arz eden Size&Me, 2 milyon 150 bin TL finansmana ulaşarak yüksek teknolojileriyle globalde lider olmayı hedefliyor. 18 Nisan Pazartesi günü saat 10.00’da başlayan turun ilk 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 bedelsiz pay veriliyor.

Sermayeyi tabana yayma hedefiyle yatırımcı bariyerini 1 TL’ye düşürerek girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemine yepyeni bir boyut kazandıran kitle fonlama platformu fonbulucu, yüksek teknoloji şirketi Size&Me’yi yatırımcılarla buluşturdu. Size&Me, pandemi ile birlikte yıllık %65 büyüme kaydeden, 2022 yılını 560 milyar TL üzerinde ciro ile kapatacağı öngörülen e- ticaretin en büyük pasta dilimlerinden biri olan tekstil sektörü için farklı yapay zekâ çözümleri geliştiriyor. Tamamen yerli sermayeyle kurulmuş olan girişim şirketi, kullanıcılarını metaverse’de mağazası bulunan farklı markaların farklı ürünleri içerisinde doğru bedeni bulmaları ve beden uyumsuzluklu iadeleri minimize etmek adına dijital deneme kabini ve giydirilebilir vücut avatarı teknolojisi sunuyor. 

Her şeyin dijitale evirildiği günümüzün farklılaşan ihtiyaçlarına yenilikçi ve global çözümlerle karşılık verme misyonuyla yola çıkan Size&Me, 17 Haziran’a kadar devam edecek olan yatırım turunda şirket paylarının %6’sını yatırımcılara arz ederek 2 milyon 150 bin TL fona ulaşmaya çalışacak. Size&Me’ye ortak olmak isteyen bireysel ve kurumsal yatırımcılar; fonbulucu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), Takasbank ve e-devlet güvencesiyle http://fnb.lc/sizeandme veya mobil uygulama https://fnb.lc/mobil üzerinden dakikalar içerisinde girişim şirketinden pay hisse alabilecek. Yatırım turunun başlama tarihi olan 18 Nisan Pazartesi günü saat 10.00 itibari ile ilk 10 iş günü içerisinde EFT veya kredi kartı ile yapılan yatırımlarda yatırımcılara %20 bedelsiz pay verilecek.

“Ürünümüzle, kâra dayalı ve sürdürülebilir bir değer önerisi sunuyoruz”

Size&Me’nin deneme kabinlerini günümüz yüksek teknolojisi ve yapay zekâ çözümleriyle birleştirerek hem sürdürülebilir hem de karşılıklı kâra dayanan bir değer önerisi sunduğunu söyleyen Size&Me Co Founder&CEO’su Ataberk Taçar,

“Firma müşterileri online alışverişlerde farklı markalarda, farklı koleksiyonlarda ve farklı ürün çeşitlerinde bedenini mağazalara ve deneme kabinlerine gitmeden güvenilir ve doğru bir şekilde öğrenebilirse satın alma eğilimi artıyor. Aynı zamanda doğru bedenle alınan ürünler, iadelerin en büyük sebebi olan beden uyumsuzluğu sebebiyle iade edilmiyor ve  düşen iadeler operasyonel masrafları büyük oranda düşürüyor. Diğer yandan iade sonrası yeni ürün alındığında hızlı gönderim sağlanabilmesi ve stok sorunu yaşanmaması için firmalar tarafından üretilen fazla ürünlerin üretimi esnasında israf edilen doğal kaynakların korunabilmesi dünyamızın geleceği için büyük önem arz ediyor. Zira iade gelen ve gelmeyen ürün arasında 2 katlık bir karbon salınımı farkı bulunuyor. Geliştirmiş olduğumuz sanal deneme kabiniyle, günümüzün en hızlı büyüyen sektörlerden birinin en büyük payının en büyük problemlerini çözüyoruz ve doğal kaynaklarımızı da koruma altına alıyoruz” dedi.

Türkiye’de hedeflediğimiz gücün tüm dünyada hâkim olmasını sağlayacağız”

Yatırım turu sonundaki kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerini de aktaran Ataberk Taçar,

“fonbulucu gibi kendini hem güvenirliği hem de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemine kazandırdıklarıyla kanıtlamış bir platform üzerinden çıkacağımız kitle fonlaması turunda yatırım almak bize her açıdan hız kazandıracak. Bir Türk şirketi olarak sadece ihtiyacımız olan ateşleyici finansalı değil, aynı zamanda yüzlerce yatırımcımızın bize güvendiğini göstererek çalışmalarımızda daha hızlı iş birliklerine  koşacağız.  2021’in mart ayında 1 milyon dolar değerleme ile ilk yatırımımızı alarak şirketimizi kurup, hızlıca büyütmüştük. Yeni alacağımız yatırımımızla birlikte, kısa vadede halihazırda Türkiye’de süreci devam eden iş birliklerini tamamlamak, elimizde daha büyük bir data havuzuna sahip olmak, sahip olduğumuz rakamlarla daha büyük firmalara daha güçlü şekilde ilerlemek ve Amerika pazarında operasyonlara başlayarak global pazarda hızla büyümek istiyoruz. Bunu yaparken eş zamanlı olarak ekibimize alanında yüksek kabiliyetli yeni ekip arkadaşları dahil edeceğiz. Orta vadede, hem büyüttüğümüz yüksek kabiliyetli kemik ekibimizle hem edindiğimiz iş birliklerinin verdiği marka gücü ile hem de yeni değerlememizin iş birliğine gireceğimiz firmalara vereceği daha yüksek ciddiyet ile global anlaşmalarımızı yapmaya hızla başlamak istiyoruz. Uzun vadede ise kısa vadede Türkiye’de hedeflediğimiz gücün tüm dünyada hâkim olmasını ve elimizdeki çözümleri hem mükemmelleştirmeyi hem de yeni çözümler üreterek tekelleşmeyi hedefliyoruz ” sözlerini kaydetti.

Size&Me nasıl çalışır?

Fast, Accurate ve Meta olmak üzere 3 farklı çözümle çalışan Size&Me ile metaverse’de mağazası bulunan markaların kullanıcıları kamera karşısına geçip verilen sesli direktifler doğrultusunda belirli bir süre bekletiliyor ve bu süre içerisinde teknoloji vücut ölçülerini çıkarıp 3D modelleme ile birleşiyor. Bunun sonucunda kişiye özel dinamik 3 boyutlu bir vücut avatarı elde ediliyor. Size&Me’yi rakiplerinden asıl farklılaştıran nokta ise sunulan vücut avatarı teknolojisinin giydirilebilir olması. Yani siz hangi bedeni almanız gerektiğinden ziyade üzerinizdeki duruşuna göre aynı deneme kabininde olduğu gibi zevkinize uygun bedeni bulabiliyor oluyorsunuz ve iade olasılığınız minimuma indirgenmiş oluyor.