Sosyal Medya

TeknoTalk Tv

Disney+ Nasıl İzlenir? Disney+ Hangi Cihazları Destekliyor?

Disney+ (Disney Plus) Türkiye'de 14 Haziran itibariyle izlenmeye başlayacak ve Tanışma Paketi adıyla yıllık 279,90 TL ödeyerek avantajlı bir şekilde satın alıp yeni platformu deneyimlemeye başlayabilirsiniz. Ancak bana göre bir sorun var...İşte detaylar?....

Disney+ Nasıl İzlenir? Disney+ Hangi Cihazları Destekliyor?

Disney+ (Disney Plus) Türkiye’de 14 Haziran itibariyle izlenmeye başlayacak ve Tanışma Paketi adıyla yıllık 279,90 TL ödeyerek avantajlı bir şekilde satın alıp yeni platformu deneyimlemeye başlayabilirsiniz. Ancak bana göre bir sorun var…İşte detaylar?….

Öncelikle 14 Haziran’da başlayacak platform için bu avantajlı paketten faydalanmak isteyenler, 3 adımda platforma üye olacaklar. Disney Plus’ın  web sitesini ziyaret ettiğinizde bir kayıt butonu ile karşılaşacaksınız. Buna bastığınızda ise kayıt süreciniz başlıyor.

3 basit adımda teklifinden yararlanabilirsiniz!

  1. En geç 13 Haziran 23.59’a kadar yukarıdaki “Şimdi Kaydol” düğmesine tıkla ve e-posta adresini bırak.
  2. Bıraktığın e-posta adresine 14 Haziran günü teklif bağlantını göndereceğiz.(Bu link 26 Haziran’a Kadar Geçerli Olacak) (Kayıt oluşturduktan sonra e-postayı alman 24 saati bulabilir.)

  3. 14 Haziran günü yapman gereken tek şey e-postana gelen teklif bağlantısına tıklamak, ödeme detaylarını girmek ve Disney+’ın keyfini çıkarmaya başlamak.

Peki Yeni Platformla İlgili En Çok Sorulan Sorular Nelerdir?

Disney+ Nedir?

Disney+; Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic ve çok daha fazlasına ait içeriklerin yer aldığı dijital yayın platformudur.

Disney+, standart üyelik paketi kapsamında birçok ayrıcalık sunar:

• Başka hiçbir yerde izleyemeyeceğin orijinal içerikler, gişe filmleri, bir solukta izlenebilecek diziler ve programlar, atıştırmalık kısa içerikler ve ilham verici belgeseller
• 10 cihaza ve 7 ayrı profile kadar sınırsız indirme imkanı
• Uyumlu cihazlarda hiçbir ek ücret ödemeden 4K UHD çözünürlükte Dolby Vision ve Dolby Atmos desteğiyle izleme imkanı
• Özel çocuk profilleri içeren kapsamlı ebeveyn kontrol sistemi
• Aynı anda 4 ekranda izleme imkanı
• GroupWatch özelliğiyle beş arkadaşınla sanal izleme partileri düzenleme imkanı

Disney+ üyeliği taahhüt gerektiriyor mu?

Disney+ üyeliği hiçbir taahhüt gerektirmez ve mevcut faturalandırma döneminin bitiminden itibaren geçerli olmak kaydıyla üyeliğini dilediğin zaman üyeliğini iptal edebilirsin. Aşağıdaki 5 kolay adımı izlemen yeterli.

1. www.disneyplus.com’a gidip hesabına giriş yap
2. Profilini seç
3. Hesap bölümünü seç
4. Üyeliği İptal Et’i seç
5. İptal İşlemini Tamamla’yı seçerek onayla.

Disney+ Hangi Cihazları Destekliyor?

Konumuz aslında bu,

Disney+ Plus’ın bana göre daha fazla kitle tarafında kullanılmasının anahtarı burada. Bu yazıyı kaleme almamızın sebebi de bu aslında. 2015 ve 2019 tarihli LG ve Samsung TV kullanıyorum. Ancak bu modeller için bir Disney+ Uygulaması bulamadım…! (Belki henüz?)

Disney+’ın sitesine göz attığımızda, “Disney+; mobil cihazlar, web tarayıcıları, oyun konsolları, set üstü kutular ve smart TV’leri destekler.” deniyor.  İyi de,

Bu Favori Cihazlar Neler?

TV Tarafında,

  • Amazon Fire TV
  • Android TV
  • Apple TV
  • Chromecast
  • Hisense
  • LG
  • Panasonic
  • Samsung

Bilgisayar Tarafında,

  • Chrome OS
  • MacOS
  • Windows PC

Cep Telefonu ve Tablet tarafında,

  • Amazon Fire Tablet
  • Android Telefonlar ve Tabletler
  • iPhone ve iPad

Oyun Konsolları

  • PS4
  • PS5
  • Xbox One
  • Xbox Series X
  • Xbox Series S

Bu listeye kendi adıma baktığımda, oh Samsung ve LG var diye düşündüm, ama her şey düşündüğüm gibi görünmüyor.

Sorun şu ki, özellikle 2019 önceki LG veya Samsung akıllı telefonların Uygulama mağazalarında henüz bir Disney+ uygulamasına henüz rastlamadım.

Netflix’in Türkiye’deki macerasını düşünürsek, bu denli yaygınlaşmasının en önemli sebeplerinden birisinin eski akıllı televizyonlarda bile uyumlu uygulamayı kullandırmayı, bir şekilde yükleyebilmeyi başarmış olması geliyor. Netflix özelinde 2015 model akıllı TV’lerde bile bu uygulamalara ulaşmak oldukça kolay.

Amazon Prime’da benzer şekilde bu işi kolaylaştırdı. Hem LG hem Samsung gibi üreticiler TV’lerini bu uygulama destekli çıkarıyorlar artık.

Günün sonunda Disney+ için benzer bir uygulama ben bekliyorum, ancak henüz bu uygulamayı biz görmüş değiliz. Sorun bu…

Küçük bir analiz yapmak gerekirse,

Türkiye’de Akıllı Tv’lerin  sayısının giderek yaygınlaşması 2015’lere dayanıyor ve bir çok kişi hala bu modelleri kullanıyor. Elbette yeni harika Akıllı TV’ler var ancak günümüzdeki fiyatlarını göz önüne alırsanız, toplam Akıllı Tv pazarındaki payların büyük bir çoğunluğunun 3-7 yaşındaki televizyonlardan oluştuğunu tahmin etmek hiçte zor değil.

Bu yüzden, özellikle bizim gibi TV içindeki uygulama üzerinden Netflix ve Amazon Prime kullanmaya alışmış kişiler için bir çözüm sunulması gerekiyor.

Android ve Apple TV Box gibi kutu çözümleri için güncelleme ve bu uygulamalara sahip olma işi daha kolay görünüyor. Yani Android TV 4K TV kutunuz varsa tüm bu sıkıntılardan muaf olabilirsiniz.

Benim özelimde, LG’nin eski Web OS’una bir yazılım güncellemesi geçen günlerde geldi ancak uygulama listesinde Disney+ hala henüz yok.

Samsung tarafında ise 7000 serisi (2019 model) Akıllı TV’nin uygulama mağazasına bugün baktım, yine yok.

Dolayısıyla bu platformu kim nasıl bu kadar yaygın kullanacak onda derin şüphelerim var. Disney+’ın buna acil bir çözüm bulması veya daha detaylı uyumlu cihazlar konusunda kapsamlı bilgiler vermesi gerekiyor.

Yoksa Türkiye pazarında işi zor gibi görünüyor.

 

Güncelleme:

Beklendiği gibi eski TV’ler desteklemeyecek maalesef…!

Desteklenen LG TV modelleri

Disney+, WebOS 3.0 veya daha yeni sürümlere sahip LG TV’leri (2016 ve daha yeni modeller) destekler.*

Başlamak için LG Content Store’dan Disney+ uygulamasını indirin.

*LG TV web tarayıcısı uygulamasında veya NetCast işletim sistemine sahip LG TV’lerde çevrimiçi izleme özelliğinin desteklenmediğini lütfen unutmayın.

Desteklenen Samsung smart TV modelleri

Disney+, Tizen işletim sistemini kullanan Samsung smart TV’leri (2016 modellerin çoğu veya daha yeni modeller) destekler.*

TV’nizde Disney+ önceden yüklü gelmemişse başlamak için Samsung Uygulama Mağazası’ndan uygulamayı indirebilirsiniz.

*Samsung TV web tarayıcısında veya Orsay işletim sistemine sahip Samsung TV’lerde çevrimiçi izleme özelliğinin desteklenmediğini lütfen unutmayın.