Sosyal Medya

Otomobil

Dizel Araçların Vergisi Artıyor, ÖTV’yi Arttıracak Tasarı

Dizel Araçların Vergisi Artıyor. Dizel araçlara ilave vergi Geliyor. Maliye Bakanlığının yeni tasarısı dizel araçların MTV ve ÖTV vergilerini

Motorlu araçların vergilendirmesinde yeni dönem başlıyor. Dizel Araçların ÖTV’si Artıyor.

Maliye bakanlığını üzerinde çalıştığı taslak araçların vergilendirme sistemini kökten değiştiriyor. Dizel araçların ÖTV’sini artıracak çalışmanın detaylarını Maliye Bakanı açıkladı.

Maliye bakanlığının yeni çalışmasıyla ÖTV belirlenirken araçların sınıfından, yolcu kapasitesine, kapı sayısından diğer özelliklerine kadar herşey dikkate alınıyor.

Egzozundan çıkan karbondioksit oranı da yani emisyon miktarı da vergiyi artıracak etkenler arasına giriyor. Bu emisyon oranının yüksekliği ile dikkat çeken Dizel araçlara ilave vergi gelmesi anlamı taşıyor.

Dizel Araçların Vergisi Artıyor

 

Hürriyet’te yer alan haberde;

Dizel Araçların Vergisi Artıyor.

Maliye Bakanlığında hazırlanan tasarının komisyona sunumda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal ; Mevcut uygulamada motorlu taşıtlardan alınan Özel Tüketim Vergisinin (ÖTV) sadece motor silindir hacmine göre belirlendiğini yeni tasarıyla aracın fiyatının yeni bir vergileme unsuru olacağını söyledi.

Ağbal, “Aracın cinsi, sınıfı, üst yapı ve gövde tanımı,yolcu ve yük taşıma kapasitesi vergilemede sisteme dahil ediliyor. Bir kısmı yük, bir kısmı insan, bir kısmı hem yük hem insan taşıyıp taşımaması, spor olup olmaması  gibi unsurlar da dikkate alınacak. Vergilemede adaleti sağlamak, özellikle teknolojide meydana gelen değişiklikleri dikkate alacak şekilde bir sistem değişikliğine gidiyoruz” dedi.

dizel_araclar_daha_fazla_vergi_odeyecek_h9943

Dizel Araçların Vergisi Artıyor. Dizel Araçların ÖTV’Si Artacak

Bakan Ağbal, tasarıya verecekleri bir önergeyle komisyon da kabul ederse, vergilemede çevreci yaklaşımları da dikkate almak istediklerini söyledi. Ağbal;

“Bunlara ilaveten yeni unsurlar eklemek istiyoruz. Vergilemede çevreci yaklaşımlar uluslar arası alanda ilgi çekmektedir. Uygun görürseniz özellikle emisyonun türü ve emisyonun değeri; emisyona dayalı vergileme sistemine geçmek üzere bir ölçüt de getirmek istiyoruz” dedi.