Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

DoFollow ile Nofollow arasındaki fark nedir? Backlink Nedir?

DoFollow gidilen web sitesine kefil olduğunu, NoFollow ise kefil olmadığını gösterir. SEO için önemli olan bu iki kavram her zaman kafa karışıklığına sebep olmuştur. İşte DoFollow ve NoFollow linkler ile ilgili bilinmesi gerekenler...

DoFollow ile Nofollow arasındaki fark nedir? Backlink Nedir?

DoFollow gidilen web sitesine kefil olduğunu, NoFollow ise kefil olmadığını gösterir. SEO için önemli olan bu iki kavram her zaman kafa karışıklığına sebep olmuştur. İşte DoFollow ve NoFollow linkler ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Dofollow ve nofollow nedir?

Öncelikle Nofollow link vermek için linkinizin koduna rel=”nofollow” etiketini yerleştirmeniz gereklidir. Bu haliyle arama motorları tarafından aranan ve sıralamalara etki eden bir özellikleri yoktur. DoFollow link ise Backlink sayılan linklerdir ve arama motorları tarafından aranan ve sıralamalara etki eder.

DoFollow ile Nofollow arasındaki fark nedir?

Yukarıda yanıtladığım gibi link verdiğiniz yeri tavsiye ediyorsanız, Dofollow link kullanmalısınız. Nofollow ise link verdiği siteye kefil olmadığını, ne olursa olsun herhangi bir sorumluluğu almadığınızı arama motoruna bildirmek için kullanılır.

Dofollow link ne demek?

Dofollow link kavramı bir site içerisinde bulunan belirli linke sitenin referans olduğunu belirtmektedir. Dofollow link köprü üzerinden de bağlantı kurulmasını sağladığı için herhangi bir yönlendirme ihtiyacı olmadan etiket yapılmasını sağlamaktadır. Dofollow link, Google üzerinden belirlenmekte olan bir kriterdir.

Dofollow etiketi nedir? Dofollow Kullanımı Nasıl Yapılır?

Dofollow, bir internet sayfası içerisinden farklı bir sayfa veya siteye “Rel” etiketi kullanılarak HTML link bağlantısının verilmesidir. Dofollow link etiketini Google, 2005 yılında geliştirmiş ve ardından Yahoo, MSN ve Bing gibi popüler arama motorları kendi tarama robotlarına Dofollow linkleri kabul ettirmiştir.

Dofollow Backlink Nedir?

Dofollow backlink, dijital platformlarda kullanılan ve SEO sektörüyle alakalı bir terimdir. Arama motoru optimizasyonlarında üst sıralara yerleşmeyi sağlayan faktörlerden birisidir. Web sitelerine yarar sağlayan çalışma, profesyonel şekilde uygulanmalıdır.

Nofollow Etiketi Nedir?

Türkçe’de “Takip Etme!” anlamına gelen “Nofollow” etiketi arama motorlarını web sitenizde verdiğiniz bağlantıları takip edip etmeyeceği konusunda bilgilendirir. Nofollow etiketi eklediğinizde arama motorları ilgili bağlantıya bir değer belirlemez ve onu görmezden gelir.

Nofollow etiketi neye yarar?

Nofollow link; Sayfanızda bulunan puanın link verdiğiniz bir başka sayfaya aktarılmasını engeller. Bu sayede sayfanızın gücünü korumuş olursunuz. Vikipedi gibi yüksek PR değerine sahip siteler PR değerlerini korumak için site dışına bağlantılarda nofollow etiketini kullanır.

Nofollow link nasıl verilir?

  • Nofollow linkler ise a etiketleri arasına rel=”nofollow” yazılarak verilir.