Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Peki Ya Doğru Lastik Nedir? Kış Lastiği Nasıl Seçilir?

Kış geliyor, Kış lastiği seçiminizi yaptınız mı? Peki Ya doğru lastik nedir? Kış lastiği nasıl seçilir? Doğru Lastik Nedir?

Kış geliyor, Kış lastiği seçiminizi yaptınız mı? Peki Ya doğru lastik nedir? Kış lastiği nasıl seçilir?

Yaklaşan kış mevsimi öncesi her otomobil sahibinin en önemli kafa karışıklıklarından birisi de hangi kış lastiğini alacağını düşünmesidir. Ülkemizde kış lastiği kullanımı Avrupa’daki benzer ülkelerin hala çok gerisinde olmasına karşın giderek artan bir bilinçlenmenin de olduğunu gözlemlemek zor değil. Doğru lastik nedir?

Peki Ya Doğru Lastik Nedir? Kış Lastiği Nasıl Seçilir?

Siz yinede işinizi sona bırakmadan hazırlıklarınızı yapın. Kış Lastiklerinizi takmaya başlayın. Geçmiş yıllardan alıp lastik depolarında saklayanlar için durum kolay. Bir şekilde seçimi yapmışlardır.

KIŞ lastiklerinizi taktırıp, aracınızın bakımını yaptırmayı unutmayın.

Şimdi gelelim esas konumuza; Unutmayın ki güvenli sürüş için doğru lastik kullanmak gerekir.

Doğru Lastik Nedir?

Doğru lastik araca ve mevsime uygun lastiktir. Aracınızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı noktası lastiğinizin yola bastığı alandır, o da eliniz kadardır. Bu alanı doğru kullanmazsanız hayatınızı tehlikeye atmış olursunuz.

Güvenli sürüş için aracınıza ve mevsimine uygun lastiği seçmeli, onu da doğru şekilde kullanmalısınız. Ancak şunu da unutmamalıyız ki trafik; tüm sürücü ve yayaların ortak bir bilinçle ve birbirine saygı duymaları sayesinde sağlıklı yürür.

1 Aralık’tan önce kış hazırlıklarınızı tamamlayın!

Kış lastiğinizi seçerken aracınızın özelliklerine çok dikkat edin.

Peki sahip olduğunuz araç için en doğru lastik nedir?

Sahip olduğunuz araç için en doğru lastik, araç üreticisinin seçtiği ebattaki lastiktir.

Bunun yanında lastiğinizin mevsim koşullarına uygun olmasına dikkat edilmelidir. Araç üreticileri, aracı dizayn ederken hız, yol, yük, ve benzeri etkenlere göre en uygun ebat ve özellikteki lastiği, test ve onay sürecinden sonra saptarlar.

Sürücülerin yapacağı şey; tavsiye edilen tip ve ebattaki lastiği seçmektir.

Farklı hava koşulları da lastik seçiminde önemli bir kriterdir. Dünyadaki örnek uygulamalar ve güvenli trafiğe katkısı açısından bakıldığında; +7 °C altındaki hava sıcaklıklarında kış lastiği kullanılması öneriliyor.

Kış lastiği uygulaması; ülkemizde de yapılıyor. 1 Aralık’ta kış lastiği uygulamasına geçmeden kış lastiklerimizi hazır etmeli; aracımızın kış hazırlıklarını şimdiden tamamlamalıyız. Unutmayalım; kış lastiği alırken de lastiğimizi araç üreticisinin belirlediği kriterlere göre seçmeliyiz.

8.Etap