Sosyal Medya

Otomobil

Doğuş Otomotiv, “Doğaya Kanat Açtık” projesini duyurdu!

Sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde, doğa ve çevrenin korunması yönünde farkındalık çalışmalarına imza atan Doğuş Otomotiv, “Doğaya Kanat Açtık” adını verdiği yeni bir projeye başlıyor.

İstanbul Kuşları Doğuş Otomotiv Plus’ta

Sürdürülebilirlik stratejisi çerçevesinde, doğa ve çevrenin korunması yönünde farkındalık çalışmalarına imza atan Doğuş Otomotiv, “Doğaya Kanat Açtık” adını verdiği yeni bir projeye başlıyor.

Doğa, yaban hayatı ve kuş fotoğrafları çeken Alper Tüydeş’le birlikte gerçekleştirilen projenin startı, ‘İstanbul Kuşları’ sergisiyle veriliyor. 30 Ocak’ta Galataport’taki Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi’nde başlayacak sergide, İstanbul ve bölgesinde hakim göçmen ve yerleşik kuş türlerinin fotoğrafları, dijital yöntemlerle sergilenecek. Sergi 9 Şubat’a kadara ziyaret edilebilecek.

Doğa ve çevrenin korunması, sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmak amacıyla çalışmalara imza atan Doğuş Otomotiv, ‘Doğaya Kanat Açtık’ ismini verdiği yeni bir projeye imza atıyor.

Proje, Doğuş Otomotiv’in, distribütörlüğünü yürüttüğü markaların yeni modellerinin sergilenmesinin yanı sıra gelecek, sürdürülebilirlik ve inovasyonla ilgili öngörülerini çeşitli etkinlik ve çalışmalarla sunduğu Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi tarafından, CUPRA markası işbirliğiyle hayata geçiriliyor.

Özellikle iklim değişikliği, yasadışı avcılık, çevre kirliliği ve yanlış kentleşme gibi nedenlerden ötürü tehlike altındaki göçmen kuşlara ve bunların göç yollarına dikkat çekileceği projede, ayrıca Türkiye’deki ender, soyu tükenme tehlikesi altında olan kuş türleri de gözlemlenecek.

Başlangıç ‘İstanbul Kuşları’yla

Doğa, yaban hayatı ve kuş fotoğrafları çeken Alper Tüydeş’le işbirliğinde gerçekleştirilen Doğaya Kanat Açtık projesinin startı, sanatçının çektiği, dünyanın en önemli kuş göç yollarından biri olarak kabul edilen İstanbul Boğazı ve bölgesindeki göçmen ve yerleşik kuş türlerinin fotoğraflarının sergisiyle veriliyor.

Galataport’taki Doğuş Otomotiv Plus Deneyim Merkezi’nde dijital olarak yer alacak sergide Sumru, Yalı Çapkını, Yelkovan, Akça Cılıbıt, İbibik, Küçük Kerkenez, Sığırcık, Arı Kuşu, Gri Balıkçıl, Karabatak, Karatavuk, Kır Kırlangıcı, Kızılgerdan, Küçük Karga ve Yılan Kartalı gibi kuş türleri tanıtılıyor.

Fotoğraf sanatçısı Alper Tüydeş’in de bilgiler vereceği sergi 30 Ocak tarihinde başlayacak ve 9 Şubat tarihine kadar da ziyaret edilebilecek.

İlk etkinlik Nisan’da; kuş gözlemi olacak

Doğaya Kanat Açtık projesinin ilk etkinliği ise, Nisan ayında planlanan kuş gözlemi olacak. Kuşların göç rotaları arasında, dünyanın en önemli noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul’da gerçekleştirilecek bu etkinlikte, Mart ayında başlayıp Mayıs ayı sonlarına kadar devam eden ‘İlkbahar Göçü’ndeki kuşların en güzel görüntülerini izlemek mümkün olacak.

Farklı rotalarda, farklı türler

‘Doğaya Kanat Açtık’ projesinde önümüzdeki dönemde Alper Tüydeş, özellikle Türkiye’yi göç yolları üzerinde mola noktası veya son durak olarak belirlemiş göçmen kuşları gözlemlemek ve fotoğraflamak amacıyla çeşitli bölgelere de gidecek.