TeknoTalk

Dokuz Yıl Sonra WhatsApp Para Kazanmaya Hazır, Bakın Nasıl?

WhatsApp Para Kazanmaya Başlamanın Bir Yolunu Buldu

WhatsApp Para Kazanmaya Hazır. Nasıl mı? Bir Yolunu Bulmuşa Benziyor!

Facebook tarafından satın alınmadan önce, WhatsApp uygulamasında bir banner göstererek, kullanıcılardan ilk yıldan sonra mesajlaşma hizmetini kullanmak için nominal bir ücret ödemesini istedi. Ancak bu bir çok kullanıcı tarafında ödenmedi. Ancak tam dokuz yıl sonra şirket nihayet bir miktar para kazanmanın yolunu buldu.

WhatsApp, şirketlerin müşterileriyle platformda iletişim kurmasını sağlayan Business API‘sini genişletiyor.

Artık kurumsal kullanıcılar; gönderim onayları ve biniş kartları gibi bilgileri program aracılığıyla gönderebilir, gerçek zamanlı müşteri desteği sunabilir ve sitelerinde bir tıkla ve sohbet düğmesi aracılığıyla soruları kabul edebilir (Facebook’un Messenger eklentisinin çalışmasına benzer). Dediğim gibi WhatsApp Para Kazanmaya Hazır.

Peki para kazanma bunun neresinde? WhatsApp Nasıl Para Kazanmak İstiyor?

WhatsApp işletmelerin 24 saate kadar ücretsiz olarak müşterilerine yanıt vermesine izin verecek. bu süreden sonra ülkelere göre değişecek sabit bir ücret ödenecek. Ayrıca WhatsApp Business API ayrıca Twilio ve Zendesk gibi müşteri ilişkileri yönetimi araçlarına da bağlanabilir.

Bu, WhatsApp’ı markasını büyütmek için harika bir konuma getiriyor: Müşterilere cevap vermek için yavaş olan işletmelerden para kazanmak anlamına geliyor ve bu ücretler de işletmeleri destek kanallarını geliştirmeye teşvik ediyor.

Ayrıca kullanıcılar bu yöntemle işletmeler ile iletişim kurmayı tercih edebilir. Zira Telefonda bir satış temsilcisine bağlanmayı, bir e-posta göndermeyi veya sitelerinde belirli türde soru veya istekleri karşılamayan bir destek istek formunu doldurmayı beklemekten bu sayede kurtulmuş olabilirler.

Şirket bu kurumsal hizmeti Eylül 2017‘de işletmeler için ücretsiz olacak şekilde başlattı. Daha sonra işletmelerin kendi şirketleri için profiller oluşturmalarına ve hareket halindeyken müşterilere hızlı bir şekilde cevap vermelerine olanak tanıyan bir Android “WhatsApp Business Android App “ uygulaması tarafından destekledi.

Geçtiğimiz ocak ayında ise ürününün ücretsiz olacağı ancak eklentiler için ücretler istenebileceğini bildirdi. Görünen o ki ücretsiz 24 saatin  sonunda; WhatsApp’ın şirket başına birden fazla hizmet temsilcisi veya platformda bağlandıkları müşteri sayısı gibi şeyleri potansiyel olarak ücretlendirmesi gerekecek.

Bunu kendi platformu üzerinden ödeme almasına izin vererekte bunu gerçekleştirebilir. Hindistan’da bu işlevselliği bir süredir deniyor da.

Exit mobile version