Bu akşam, Beyaz Saray basın havuzundaki gazeteciler Twitter aracılığıyla , Başkan’ın Air Force One’da ABD’de video paylaşım uygulamasını yasaklayacağını ve görünüşe göre Microsoft gibi bir ABD şirketine olası satışa karşı olduğunu söyledi.

Donald Trump’a göre, bunu yürütme emri yani bizdeki Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile veya acil ekonomik güçler aracılığıyla yapabileceğine inanıyor. Ancak böyle bir yasağın nasıl işleyeceği konusunda spesifik değil. Bloomberg’e göre bu konuda bir belge yarın imzalayacak. Öte yandan pandemi süreciyle ilgili de “daha fazla vakamız var çünkü daha fazla test yapıyoruz diyor”…

ki gün önce, TikTok CEO’su ve eski Disney yöneticisi Kevin Mayer, şirketi için “düşman değil” ve “TikTok’un uzun vadeli kullanılabilirliğini ve başarısını sağlamak için gerekli tüm adımları atmaya hazırız” ifadelerini kullandı.

Değişmeyecek olan tek şey, TikTok’un ondan sevinç kazanan on milyonlarca Amerikan ailesi için güvenli ve güvenli bir platform olarak kalmasını sağlama taahhüdümüzdür. ”

Ayrıca;

Bir TikTok sözcüsü aşağıdaki ifadeyi yanıtladı.

İşte gerçekler: 100 milyon Amerikalı, özellikle salgın sırasında eğlence ve bağlantı için TikTok’a geliyor. Yalnızca bu yıl ABD ekibimize yaklaşık 1.000 kişiyi işe aldık ve ABD genelinde 10.000 çalışanı daha yüksek ücretli işlere kiralamaktan gurur duyuyoruz. 1 milyar dolarlık içerik oluşturucu fonumuz, platformumuzdan geçim kaynağı oluşturan ABD’li içerik oluşturucuları desteklemektedir. TikTok ABD kullanıcı verileri ABD’de saklanır ve çalışan erişimi üzerinde sıkı kontroller yapılır. TikTok’un en büyük yatırımcıları ABD’den geliyor. Platformumuzda yaratılanlara ailelere ve anlamlı kariyerlere sevinç kazandırmak için çalışmaya devam ederken kullanıcılarımızın gizliliğini ve güvenliğini korumaya kararlıyız.