Sosyal Medya

Samsung

Dört yıl sonra Samsung, Galaxy S8’i güncellemeyi bıraktı!

Samsung'un Galaxy S8 ve S8 + cihazları ileride daha fazla güncelleme almayacak. Cihaz sahiplerinin mevcut yazılım sürümüyle devam edebilecek.

Dört yıl sonra Samsung, Galaxy S8’i güncellemeyi bıraktı

Aslında iPhone için güncelleme süresine bakıldığında bu süre kısa bir süreymiş gibi durabilir. Ancak Pixel telefonlar bile bu kadar süre güncelleme desteği almadığı bir ortamda; Samsung’un dört yıl sonra güncelleme desteğini kesmesi uzun sayılabilir. İşte detaylar…

Samsung’un Galaxy S8 ve S8 + cihazları ileride daha fazla güncelleme almayacak. Cihaz sahiplerinin mevcut yazılım sürümüyle devam etmek zorunda kalıyor.

DroidLife tarafından fark edildiği gibi, eski amiral gemisi cihazlar artık şu anda güvenlik güncellemeleri alan modeller listesinde yer almıyor. Galaxy S8 Active ve S8 Lite şimdilik hala listede yer alıyor ancak ana S8 amiral gemisi telefonlarından aylar sonra piyasaya sürüldüklerini belirtmekte fayda var.

Samsung’un bu cihazlara olan güvenlik güncellemelerini kesmesi Android tarafında şaşırtıcı gelmiyor. Zira Google’ın kendi Pixel modelleri için bile dört yıllık bir desteği bulunmuyor. Samsung’un cihazları için güncelleme planları genelde 3 yıllık plan ve bu konuda kullanıcılara bildirimler de gönderiyor.

Geldiğimiz noktada hala aylık güvenlik güncellemeleri alan en eski Samsung amiral gemisi Galaxy S10 modeli durumunda. Galaxy S9 ve S9 + telefonlar, üç aylık güvenlik güncelleme programında ve teknoloji devi onları desteklemeyi bırakmadan önce muhtemelen bir yıl daha güncelleme alacağı biliniyor.