Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dropbox Bulut Dosyalarınızı Masaüstünüze Getiriyor

Project Infinite tüm bulut dosyalarınızı yerel diskinizdeymiş gibi hissettirecek.

Eğer sizde 500 milyon Dropbox kullanıcılarından biri iseniz ve bilgisayarınızdaki tüm dosyalarınızı sahip olduğunuz tüm cihazlarla ortak kullanmanın ve arkadaşlarınız ile paylaşmanın en güvenilir yollarından biri kullanıyorsunuz demektir.

Özellikle Microsoft tabanlı uygulamaların güçlü entegrasyonu sayesinde bu çok daha fazla tercih edilebilir bir durum halini aldı. Hal böyle olsana bugüne kadar büyük dosyaların senkronize edilmesi büyük ölçüde bulut çözümlerinin en önemli sıkıntısı olarak göze batıyor.

Dropbox büyüyen bulut kapasitelerini Masaüstünüze getiriyor.

Dropbox bugün Londra’da yaptığı etkinlik ile Project Infinite adını verdikleri projesini tanıttı. 

Bu proje özetle artan bulut depolama alanları ile özellikle SSD diskler ile küçülen disk kapasiteleri arasıdaki uçurumu kapanmasına sebep olacak bir çözüm olarak sunuluyor.

Dropbox ilk olarak duyurulduğunda 500 GB’lık sabit disklere ilave Dropbox hesapları ike 50 GB’lık ek alanlar sundu. Bugün ise aylık 10$ karşılığında 1TB gibi büyük sayılacak bir disk kapasitesi satın alabiliyorsunuz.

Dropbox Küçülen Disk Kapasitelerine Çözüm Üretiyor.

Tüm bunlar gerçekleşirken SSD Diskler ile hayatımıza giren performans istekleri yüzünden ilk başlarda 128 GB SSD diskli bir çok bilgisayar satıldı. Ters bir orantı ile bulut diskleri artarken yerel disk alanları küçüldükçe küçüldü.

Projecy Infinite Dropbox üzerindeki dosyalarınızı web arayüzü kullanmadan sanki masaüstünüzdeymiş hissi uyandıracak bir çözüm sunuyor.

Basitçe söylemek gerekirse Project Infinite Mac Finder veya Windows Explorer üzerinden Dropbox dosyalarınıza ulaşıp onları kullanmanızı sağlayacak. Yerel dosyaların üzerinde yeşil tik işareti Dropbox üzerinde senkronize edilmişler içinse bulut işareti görünecek.

infinite-folders

Proje henüz bazı kurumsal müşterilerin kullanımına açılmış durumda ancak yakın dönemde tüm kullanıcılar için bu özellik kullanılabilir olacak.