Sosyal Medya

Otomobil

DS 4, Eylül ayında avant-garde tasarımıyla Türkiye’de!

Benzersiz uzmanlığın yüksek teknolojiyle buluşmasından doğan rakipsiz ve karizmatik tasarımıyla farkını belli eden DS 4, Eylül ayında Türkiye’ye ilk etapta DS 4 TROCADERO versiyonu ve BlueHDi 130 motor seçeneği ile geliyor.

DS 4 Eylül Ayında Türkiye’de!

DS Automobiles, premium segmentte sunduğu yüksek konfor ve teknolojik gelişimine yeni modelleriyle devam ediyor. Kompakt premium segmentte stratejik olarak oldukça önemli bir yeri olan DS 4, markanın yeni döneminin dördüncü modeli olarak avant-garde tasarımıyla öne çıkıyor. Benzersiz uzmanlığın yüksek teknolojiyle buluşmasından doğan rakipsiz ve karizmatik tasarımıyla farkını belli eden DS 4, Eylül ayında Türkiye’ye ilk etapta DS 4 TROCADERO versiyonu ve BlueHDi 130 motor seçeneği ile geliyor.

Fütüristik zarafet, kusursuz çizgi ve teknolojik mükemmeliyetin tanımı olan DS Automobiles, yepyeni modelleriyle premium otomobil dünyasındaki konumunu kuvvetlendirmeyi sürdürüyor. Dünya çapında premium segmentteki pazar payını artırmaya devam eden DS Automobiles, yeni DS 4 ile gelişimine hız katıyor. Elektriğe geçiş alanında kendine has ve dünyaca tanınmış uzmanlığın verdiği güvenden güç alan yeni kompakt premium seçenek, Türkiye’ye TROCADERO versiyonu ile geliyor.

AERO SPORT LOUNGE modelinin hatlarını taşıyor

DS 4 özel tasarımı ile ilk bakışta otomobil severleri kendisine hayran bırakan kusursuz bir silüete sahip. Bu hatları ile ortaya çıkartılan çekici tasarım ile DS 4, Festival Automobile International tarafından en güzel otomobil ödülüne layık görüldü. DS Automobiles Tasarım Direktörü Thierry Mertoz, “Daha kalemimizin ilk darbesini bile vurmadan, teknik platformu şekillendirmek için mühendislerimizle iki yıl çalıştık. Yaratıcı sürece başladığımızda yeni bir konsept tasarlamak için sahip olduğumuz manevra imkanı inanılmazdı. Otomobilin DS AERO SPORT LOUNGE konseptinden ilham alarak yaratılmış silüeti, daha önce görülmemiş boyutlarıyla segmentin içinde özel bir yere sahip. Ana hatları atletik, oldukça kaslı, kompakt ve büyük jantlar üzerine oturuyor. İşin sonunda ortaya hem aerodinamik, hem etkili ve hem de karizmatik bir otomobil çıktı” diyerek yeni modeli tanımlıyor.

Modern SUV Coupe ile kompakt hatchback bir arada

DS 4 kompakt hatchback sınıfında yepyeni bir tasarım anlayışını kullanıcılarıyla buluşyuruyor. Boyutlarıyla da bunu kanıtlıyor; 1,83 metrelik genişliği ve 20 inçe kadar hafif alaşım jant seçeneklerine sahip 720 mm’lik büyük tekerlekleri ile, kompakt 4,40 metrelik uzunluğu ve 1,47 metrelik yüksekliği otomobile etkileyici bir görünüm katıyor. DS Automobiles Ürün Direktörü Agnes Tesson modelin kusursuz tasarımı ile ilgili, “DS 4, kompakt premium segmentin ana hatlarını yeniden belirlemek içiniki gövde şeklinden etkilenen müşterilerimize özel tasarlandı: modern ve çekici SUV Coupe ile geleneksel kompakt hatchback. Tasarımının her aşamasında, bu iki segmente uygun olma düşüncesi fikirlerimize yön verdi” açıklamalarında bulundu.

Göz dolduran dış tasarım

Profil, akıcılıkla keskin hatları bir araya getiriyor. Gizli kapı kolları, yan tasarımdaki heykelsi yüzeyler ile uyum sağlıyor. Gövde tasarımı ile aerodinamik tasarımlı ve 20 inçlik jant seçeneği de olan büyük tekerleklerin oranı DS AERO SPORT LOUNGE konseptinden geliyor. Otomobil bu sayede görkemli ve özel bir görünüme sahip.
Arka tarafta tavan, teknik bilgi birikiminin bir göstergesi niteliğindeki emaye yüzey baskılı arka camın dik kavisiyle oldukça aşağı uzanıyor. Silüet, zarif olduğu kadar aerodinamik açıdan etkili de. Arka çamurluklar, kıvrımları ve C sütununu vurgulayan, DS logosunu taşıyan siyah renkli keskin köşeleri ile fit ve güçlü bir tasarım ortaya koyuyor. Arkada, lazer kabartmalı pul efekti ile yeni nesil özgün aydınlatma grubu bulunuyor. DS 4’ün özel çamurluk tasarımları, ustalıkla verilen krom dokunuşları ve görkemli, atletik bir duruş sağlayan kontrast siyah tavanı sayesinde zarafet en baskın nitelik. Dış tasarımı tamamlayan bir unsur olarak DS 4, ikisi yeni olmak üzere tam 7 farklı renk seçeneğine de sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Teknolojik farlar, hem görünüşü hem görüşü kaliteli hale getiriyor

DS 4’ün ön yüzü yeni, kendine has farıyla karakterize edildi. Standart kapsamda tümüyle LED’lerden oluşan oldukça ince farlarda, isteğe bağlı olarak matrix ve adaptif ışıklandırmayı bir araya getiren DS MATRIX LED VISION sistemi sunuluyor. Farlar ek olarak her iki tarafta iki LED hattından, toplam 98 LED’den) oluşan gündüz farlarını da içinde barındırıyor. DS Automobiles tasarım imzalarından DS WINGS, farlarla ızgarayı birbirine bağlıyor. Tercih edilen modele bağlı olarak bu detay, üç boyutlu ızgarada öne çıkan kademeli büyüklüklerde elmas ucu motifleri bulunan iki parçadan oluşuyor. Ek olarak, uzun kaput, hareket sağlayarak silüete dinamik bir görünüm katıyor. Daha dinamik olan DS 4 PERFORMANCE LINE ise siyah tasarım paketiyle siyah dış süslemelere (DS WINGS, arka aydınlama grubu arasındaki şerit, ızgara ve yan cam çerçeveleri) ek olarak dikkat çeken siyah alaşım jantlar ve cömertçe Alcantara® kaplı özel iç mekan tasarım konseptine sahip.

Sade ve akışkan iç tasarım

DS 4 dışarıdan verdiği premium otomobil hissini, iç mekâna geçildiğinde daha da yukarıya çekecek özel tasarımı ile dikkat çekiyor. Model, dijital, akıcı ve ergonomik bir iç mekâna sahip. İşlevleri kadar tasarımı da düşünülen her bir parça bir bütün olarak birbiriyle bağlantılı. Seyahat sanatı, deneyimi kolaylaştırmak için üç arayüz bölgesinde gruplanan yeni kontrol düzeni kullanılarak gösteriliyor. Usta saat zanaatkarlarından ilham alınan Clous de Paris işlemeleri ile DS AIR’in gizli havalandırma çıkışları dikkat çekiyor. Bu, orta konsol tasarımının akıcı ve düzenli bir şekle sahip olmasını sağlıyor.

DS 4’ün içi, iki birleşik alandan meydana geliyor: konfor için bir temas bölgesi ve farklı arayüzler için interaktif bölge. Cam kontrolleri için iki tonlu uygulama, bilişsel algılamayı tetiklemek için tasarlanmış. Malzemeleri arasında farklı deri türleri, Alcantara®, ahşap ve yeni döşeme teknikleri kullanılarak DS 4’ün iç tasarımı zarafet ile teknolojiyi birbirine katıyor.

Kişiselleştirilebilen ortam ile farkı hissettiriyor

İçerideki ahenk hissi, kişiselleştirilebilir ambiyans aydınlatması ile vurgulanıyor. Bu şekilde dolaylı olarak yan özelliklerin altını çizmek ve genel sakinlik hissine katkıda bulunmak amaçlanmış. Segmentinde bir ilk olarak, akustik ortam 14 hoparlörlü 690 Watt gücünde FOCAL ELECTRA ses sistemi ve akustik yan camların (ön ve arka) bir araya getirilmesiyle sağlanmış.

Verimlilik ön planda

Türkiye’ye ilk etapta DS 4 TROCADERO versiyonu ve BlueHDi 130 motor seçeneği ile giriş yapacak olan DS 4 modeli, 8 ileri tam otomatik şanzıman ile satışa sunuluyor. 130 beygir güç ve 300 Nm’lik tork değerine sahip olan bu motor ile DS 4, 0’dan saatte 100 kilometre hıza olan çıkışını yalnızca 10,3 saniyede tamamlayabiliyor. 203 km/sa’lik son sürate sahip olan modelin en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi ise yakıt tüketimi. Verimliliğin ön planda olduğu DS 4, bu performansı 100 kilometrede 3,8 litrelik karma yakıt tüketimi verisi ile sunuyor.

Tekerleklere kadar verimlilik

720 mm tekerlek boyutuyla DS 4, 20 inçe kadar hafif alaşım jant seçenekleri sunuyor. 20 inç hafif alaşım jantlar da A-sınıfı lastikler sunacak. Yüksek seviye dinamizm, aerodinamik eklemelerle alaşım jantlarda ağırlığın %10 düşürülmesi (lastik başına 1,5 kg) yoluyla güçlendiriliyor, böylece yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu azaltılıyor.

Güvenlik, konfor ve performansı bir arada sunan standart donanımlar

Türkiye yollarına çıkacak olan DS 4 TROCADERO BlueHDi 130, yüksek seviye güvenlik donanımlarının yanı sıra, hem sürücüye hem de yolcululara yüksek konfor sunan standart donanım listesi ile de dikkat çekiyor. 10” Multimedya Ekranlı Müzik ve Eğlence Sistemi, Navigasyon, Kablosuz Mirror Screen (Apple CarPlay, Android Auto), Geri Görüş Kamerası, İki Bölgeli Otomatik Klima, Otomatik Anahtarsız Giriş ve Çalıştırma Sistemi, Arka bölümde 2 USB Girişi, DS AIR Gizli Havalandırma Sistemi, Gizli Kapı Kolları, DS SMART TOUCH dokunmatik kumanda ekranı, sekiz renkli PolyAmbient Ambiyans Aydınlatması , Elektrikli Bagaj Kapağı, Açılır Cam Tavan, 19″ FIRENZE Hafif Alaşım Jantlar, Aktif Güvenlik Freni, Aktif Şerit Takip Yardımcısı, Hız Sabitleyici ve Sınırlayıcı gibi özellikler öne çıkanlardan yalnızca bazıları olarak dikkat çekiyor.

#ds #ds4 #dsautomobiles