Sosyal Medya

Otomobil

DS Automobiles Pilotu JEAN-ÉRIC VERGNE 1000 Puan Eşiğini Geçti!

DS Automobiles’in kazandığı başarılarla efsaneleşen Formula E pilotu Jean-Éric Vergne, Meksika'da düzenlenen ABB FIA Formula E Şampiyonasında 1000 puanlık sembolik eşiği geçerek yeni bir başarıya daha imza attı.

DS Automobiles Pilotu JEAN-ÉRIC VERGNE 1000 Puan Eşiğini Geçti!

 

DS Automobiles Pilotu JEAN-ÉRIC VERGNE, FORMULA E’de 1000 puan eşiğini geçerek yeni bir başarıya imza attı.

 

DS Automobiles’in kazandığı başarılarla efsaneleşen Formula E pilotu Jean-Éric Vergne, Meksika’da düzenlenen ABB FIA Formula E Şampiyonasında 1000 puanlık sembolik eşiği geçerek yeni bir başarıya daha imza attı. Formula E kategorisinde iki kez şampiyon olan tek pilot olmasıyla dikkat çeken Jean-Éric Vergne, tam elektrikli şampiyona kariyerine 2014 yılında başladı ve bu süreçte pek çok önemli başarı elde etti. Aynı zamanda DS Automobiles elçisi olan Fransız pilot, Fransız lüks otomobil üreticisiyle birlikte etkileyici sayıda şampiyonluk ve podyum elde etti.

 

DS Automobiles Formula E pilotu Jean-Éric Vergne yeni bir rekora daha imza attı. Geçtiğimiz günlerde Meksika E-Prix’de sekiz puan alarak altıncı sıraya yerleşen JEV, Formula E tarihinde iki kez şampiyon olan tek pilot unvanına ek olarak, tam elektrikli seride 1000 puan eşiğini aşan ikinci pilot olma unvanını kazandı. Jean-Éric Vergne, ilk yarışından bu yana Formula E’nin yıldızlarından biri haline geldi. Başarılı pilot, kasım 2014’te Uruguay’ın Punta Del Este pistinde katıldığı ilk E-Prix yarışında pol pozisyonunu aldı. Fransız pilot daha sonra başarının doruklarına ulaşmaya devam etti. Özellikle, 2018 ve 2019 yıllarında DS Automobiles iki kez art arda pilotlar şampiyonasını kazanırken, aynı zamanda marka elçisi olduğu üreticinin iki kez takımlar şampiyonluğunu garantilemesinde önemli rol oynadı.

VERGNE Jean-Eric (fra), DS Penske, DS E-Tense FE23, portrait during the 2024 Hankook Mexico City ePrix, 1st meeting of the 2023-24 ABB FIA Formula E World Championship, on the Autodromo Hermanos Rodriguez from January 11 to 13, in Mexico City, Mexico - Photo Joao Filipe / DPPI

Formula E’nin önemli isimlerinden Jean-Éric Vergne şu ana kadar 115 yarış, 33 podyum, 11 galibiyet, 15 pol pozisyonu ve iki pilotlar şampiyonluğu elde etti. Bu sonuçların çoğu DS Automobiles ile birlikte geçirilen yedi yıllık süre boyunca elde edildi. Jean-Éric Vergne, mevcut DS PENSKE ekibiyle birlikte, DS Automobiles’in dünya çapında hayli ünlü olan elektrikli otomobiller alanındaki bilgi birikiminin önemli bir figürü olarak hala daha fazla başarıyı ve unvanı hedefliyor.

Jean-Éric Vergne’ı tanımlamanın oldukça kolay olduğunu ifade eden DS Performance Direktörü, Eugenio Franzetti, “O harika bir şampiyon ve harika bir insan! Meksika’daki zekice yarış, parlak kariyerini nasıl yönettiğinin mükemmel bir yansıması niteliğinde. JEV, Formula E tarihinin ve dolayısıyla genel olarak motor sporları tarihinin en güzel sayfalarından bazılarını yazdı ve yazmaya da devam ediyor. Şu ana kadar iki Formula E şampiyonluğu kazanan tek pilot o. Sayısız zaferinin yanı sıra, 1000 puanlık bu önemli rekor, katıldığı her şampiyonada gösterdiği etkileyici tutarlılığı da ortaya koyuyor. JEV, nazik, dürüst ve güvenilir bir karakter, harika bir insan. DS Automobiles’in onu marka elçisi olarak seçmesinin nedeni de budur. Bu büyük başarıyı onunla birlikte kutlamaktan gurur duyuyoruz ve gelecekte birlikte kutlayacak daha çok şey olacağından da eminiz” dedi.

 

2018 ve 2019 Formula E şampiyonu Jean-Éric Vergne, “Bu, 2014’ten bu yana ne kadar iyi performans sergilediğimizi gösteren bir kilometre taşı. Açıkçası, Formula E’de, özellikle de güvene dayalı harika bir ilişki kurduğum mühendislerden oluşan bir ekip sayesinde 10 yılda elde edilen her şeyle büyük gurur duyuyorum. Rakipler artık her zamankinden daha yakın, bu yüzden daha fazla şampiyonluk kazanmak için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekecek” sözlerine yer verdi.

DS Automobiles’in Formula E’ye katılmasından bu yana elde edilen önemli başarılar:

 

–              106 yarış

–              4 şampiyonluk

–              16 yarış zaferi

–              47 podyum

–              22 pol pozisyonu