Sosyal Medya

Otomobil

Dünyanın en hızlı üç tekerlekli elektrikli otomobili bu olabilir!

Sıfırdan 100 km'ye 1.8 saniyeye çıkabilen üç tekerlekli bir araba var mı diyenlere Daymak'ın bu yönde bir modelinin olduğunu söyleyebiliriz.

Daymak, dünyanın en hızlı üç tekerlekli elektrikli otomobilini ürettiğini iddia ediyor!

149.000 $ ‘lık Spiritus Ultimate için kitle fonlaması yapıyor.

Sıfırdan 100 km’ye 1.8 saniyeye çıkabilen üç tekerlekli bir araba var mı diyenlere Daymak’ın bu yönde bir modelinin olduğunu söyleyebiliriz. Şirket, görünüşe göre “go-kart gibi sürüş yapılan” iki koltuklu bir EV olan Spiritus’u finanse ediyor.

Daymak’ın kendi kablosuz şarj cihazının yanı sıra, güneş panelleri ve bir rejenerasyon sistemi olan araç için 50.000 ön siparişe ulaşmayı umuyor.

100 dolarlık bir depozito ile üretim aracına dönüştüğünde çok daha uygun bir fiyata satın alabilme imkanı sunuluyor. Model model fiyatları değişiyor ve en hızlı olan ultimate modeli için 149 bin dolarlık bir fiyat söz konusu olacak ve bu fiyata 480 km’lik bir menzil mesafesi satın almış oluyorsunuz.

Daymak’a göre dünyanın en hızlı üç tekerlekli arabası bu olacak. Deluxe versiyonu ise biraz daha mütevazı bir 300km menzile sahip ve 19.995 $ ‘dan başlıyor…

Elektrikli otomobil dünyası kesinlikle otomobillerin geleceği buna şüphe yok ancak daha kompakt modelleri daha ucuza üretmek için daha çok zaman var gibi görünüyor.

Daymak’ın bu aracının tasarımı bir miktar Batman’in Batmobili ile Batcycle’ı arasında bir tasarıma sahip. Kitle fonlaması için başlatılan kampanya 23 Temmuz’da sona eriyor ve üretiminin 2023’te yapılması planlandı…

Spiritus, Daymak’ın Avvenire Serisindeki altı araçtan sadece birisi.. Diğerleri arasında, yolda ve arazide kullanım için tasarlanmış bir ebike olan Terra ve şirketin “uçabilen yüksek performanslı bir EV” olarak tanımladığı Skyrider yer alıyor.