Sosyal Medya

Kripto Para

Dünyanın ilk birinci sınıf NFT’si F1 aracının üzerinde

Oracle Red Bull Racing ile Ana Takım Ortağı Bybit ve Azuki'nin kurucusu Chiru Labs; Abu Dhabi'deki sezon finali için takım araçlarını yüksek değerli benzersiz tokenle (NFT) süsleyerek Formula 1 tarihine girdi. Böylece yüksek değerli bir NFT ilk defa bir  F1 yarış arabasını süslemiş veya bir yarışta yer almış oldu

Dünyanın ilk birinci sınıf NFT’si F1 aracının üzerinde

Oracle Red Bull Racing ile Ana Takım Ortağı Bybit ve Azuki’nin kurucusu Chiru Labs; Abu Dhabi’deki sezon finali için takım araçlarını yüksek değerli benzersiz tokenle (NFT) süsleyerek Formula 1 tarihine girdi. Böylece yüksek değerli bir NFT ilk defa bir  F1 yarış arabasını süslemiş veya bir yarışta yer almış oldu. 

Lei the Lightning Azuki adlı NFT, Max Verstappen ve Sergio Perez’in sezon finalinde son zaferi kovalayacağı yarışta her iki yarışçıya da eşlik edecek. Her zaman kendi yolundan giden bağımsız bir karakter olan Lei, saf gücüyle, tutkulu kişiliğiyle, dikkat çekici görünüşüyle ve sınır tanımayan ruhuyla Oracle Red Bull Racing’in tüm değerlerinin vücut bulmuş hâli. İşte tam da bu nedenle Lei, 2022 Dünya Şampiyonları için harika bir partner.

Lei the Lightning Azuki, animeden ilham alan NFT koleksiyonundaki orijinal bir Azuki olan IP Azuki #8494 karakterinden yola çıkılarak oluşturuldu. Bu karakter, gerçek dünya ve sanal dünya ile sembolize edilen sınırların ötesine geçişi temsil ediyor. Takımın rekor kırdığı bu sezonun ve gerçekleştirilen benzersiz etkinliğin anısına, taraftarlar Lei the Lightning Azuki’nin sınırlı bir sürümüne sahip olma şansı yakalayacak.

Azuki#8494 NFT’leri Tezos blok zincirinde mint edilecek ve “ilk gelen alır” usulüne göre ücretsiz olarak dağıtılacak.

Ayrıca, kendisini oluşturmak için bir araya gelen ortakların farklı arka planlarını da vurguluyor. Bybit, sektörün önde gelen kripto para borsalarından biri ve Web3 dünyasına açılan bir kapıyken, Azuki’nin yaratıcısı Chiru Labs sanat, teknoloji ve kültürün kesiştiği noktada merkeziyetsiz markalar oluşturmakta. Tezos ise NFT’lerin mint edildiği açık kaynaklı bir blok zinciri. Hepsi bir araya geldiğinde yaratıcılık, inovasyon ve tutkuyla harmanlanmış müthiş bir fırtına ortaya çıkıyor.

NFT’ler blok zincirinde ağı üzerinde bulunan benzersiz bir dijital tokendir ve bir sanat eserini ya da başka varlıkları temsil eder. NFT’nin asıl kaynağı veya kökeni herkes tarafından bilinebilir. NFT’lere yönelik mevcut piyasanın büyük bölümü, dijital sanat eseri gibi koleksiyon ürünlerine dayanmaktadır. NFT’ler son derece beğenilen ve talep gören yaratıcı çalışmalardır; geleneksel sanat galerilerinde artık NFT’lere özel kataloglar da mevcuttur.

Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou konuyla yaptığı açıklamada: “Bu gerçekten de eşsiz bir sanat eseri ve zamanın ötesinde bir deneyim. Benzersiz iş ortaklığımızın ve Lei the Lightning Azuki’nin heyecan verici gelişmelerin önünü açmasını umuyoruz. Lei hem çok etkileyici bir karakter hem de yarış, kripto ve NFT topluluklarını birbirine bağlayan bir köprü işlevi görüyor. Bu toplulukların tarihin bir parçasına sahip olma fırsatını seve seve değerlendireceklerinden hiç şüphemiz yok.” dedi.

Oracle Red Bull Racing’in takım patronu ve CEO’su Christian Horner ise şu açıklamayı yaptı: “Bu sporun doğasında her zaman sınırları zorlamak var. İşte bu yüzden, bir F1  aracına yüksek değerli bir NFT’nin logosunu koyan ilk ekip olmak gerçekten müthiş bir iş. Bybit ve Azuki ile olan ortaklığımız, Web3 dünyasını keşfedebilmemiz açısından önemli bir hamle oldu. Birçok bakımdan bu iş birliği, Web3’ün sunabileceği çok sayıda fırsat konusunda âdeta gözlerimizi açtı. Giriştiğimiz bu benzersiz proje, yaratıcılık, inovasyon ve tutkunun mükemmel bir bileşimi; ki bu unsurlar yarış pistinde sergilediğimiz tutum ve karakterle tam anlamıyla eşleşmekte.”

Azuki’nin kurucusu Zagabond ise “Oracle Red Bull Racing ve Bybit ile ortaklığımızı duyurmaktan büyük heyecan duyuyoruz.” dedi ve şöyle devam etti: “Lei the Lightning Azuki, Oracle Red Bull Racing’in tutkusunu, titizliğini ve saf gücünü yansıtıyor. F1 2023 sezonunda Lei’nin hikâyesini anlatmayı dört gözle bekliyoruz.”

Lei the Lightning temalı NFT’ler ve dijital eserler Bybit NFT Pazarı’nda kullanıma sunulacak. Taraftarların bu tarihi parçayı ve eşsiz Azuki NFT’sini alabilmek için tek yapmaları gereken siteye kaydolmak.