Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Dünyanın ilk Yıldırım Portlu Android Telefonu Yapıldı! İzle!

2021'de mühendis Ken Pillonel, çalışan bir USB-C bağlantı noktasına sahip dünyanın ilk iPhone'unu yaparken Apple'ın yapmayı reddettiği şeyi yapmıştı. Görünen o ki Pillonel, son projesiyle bu senaryoyu tersine çevirdi: Lightning - Yıldırım portlu ilk Android telefonu yaptı.

Dünyanın ilk Yıldırım Portlu Android Telefonu Yapıldı!

Mühendis Ken Pillonel  bir anlamda akıllı telefon üreticilerinin yapmadığını yapıyor. Geçen yıl ki USB-C portlu iPhone telefon yapımından sonra bir anlamda bu serinin devamı olarak şimdide Lightning – Yıldırım Portlu bir Android Telefon yapıldı… İşte detaylar…

2021’de mühendis Ken Pillonel, çalışan bir USB-C bağlantı noktasına sahip dünyanın ilk iPhone’unu yaparken Apple’ın yapmayı reddettiği şeyi yapmıştı. Görünen o ki Pillonel, son projesiyle bu senaryoyu tersine çevirdi: Lightning – Yıldırım portlu ilk Android telefonu yaptı.

Kuşkusuz, Lightning bağlantı noktasına sahip bir Android telefon, USB-C iPhone ile neredeyse aynı türden çapraz çekiciliğe sahip değildir, ancak meraklıları için bu sorun olmasa gerek.

Pillonel, ilk videosunda, cihazın bir önceki cihazı tarafından serbest bırakılan “kaosu dengelemek” için yaratılmış daha eğlenceli bir proje olması gerektiğini ve piyasaya sürülmesinin kasıtlı olarak 1 Nisan’a ertelendiğini söylüyor.

Bununla birlikte, bu şeyi bir araya getirildiği bu video 1 Nisan şakası değil, zira konsept saçma olsa da, Android telefondaki (bu durumda bir Samsung Galaxy A51) Lightning bağlantı noktası hem şarj hem de veri aktarımı için tamamen işlevsel görünüyor.

Pillonel, “[Bu] alışılmışın dışında düşünmeyi gerektiren karmaşık bir değişiklikti” şeklinde yorum yapıyor.

Ayrıca Projenin en zor kısmının her şeyin nasıl birlikte çalışacağını bulmanın olduğunu da sözlerine ekliyor.

Öyle ki “Apple tarafından satılan Lightning kabloları kesinlikle ‘aptal’ değil”. Yalnızca Apple cihazını şarj edecek şekilde tasarlanmışlar ve bir Apple cihazına takılı olduklarını ve böyle düşünmesini sağlamak için kandırmanın bir yolunu bulmalıydım ve bu başlı başına bir zorluktu diyor.

Elbette aklı başında kimsenin bunu denemesini de tavsiye etmiyor zira bu çalışmanın eğlence için yapıldığını da söylüyor.