Sosyal Medya

Eğitim

Dünyanın yeni dili kodlamanın ulusal şampiyonları Boğaziçi’nden

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mesut Melih Akpınar, Halil Utku Çelik, İsmail Tarık Erkan, Atakan Yaşar ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü'nden Tarık Can Özden’in TRIE adlı ekibi birincilik derecesi elde etti.

Dünyanın yeni dili kodlamanın ulusal şampiyonları Boğaziçi’nden

 Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, ulusal programlama yarışmalarından elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. 

 IEEE Türkiye Öğrenci Kolları’nın düzenlediği Algoritma Yarışması’nda tümü hazırlık sınıfı öğrencisi olan; Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Mesut Melih Akpınar, Halil Utku Çelik, İsmail Tarık Erkan, Atakan Yaşar ve Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Tarık Can Özden’in TRIE adlı ekibi birincilik derecesi elde etti.  Yapay zekâ ve algoritma çalışmalarına odaklanan inzva tarafından düzenlenen Ulusal Çevrim İçi Programlama Yarışması’nda ise birincilik ödülü yine Boğaziçililerin oldu.  Yarışmaya katılan Boğaziçili üç takım 14 üniversiteden 42 takım arasında ilk dörtte yer aldı.

Yarışmadaki tek hazırlık öğrencileri olarak birinci oldular

Mühendislik, bilgi işlem ve teknoloji profesyonellerine açık olan ve küresel bir topluluk olarak insanlığın yararına teknolojik yenilikleri destekleyen IEEE Türkiye Öğrenci Kolları’nın düzenlediği yarışmaya katılan Boğaziçi Üniversitesi Hazırlık Sınıfı öğrencileri Mesut Melih Akpınar, Tarık Erkan, Atakan Yaşar, Halil Utku Çelik ve Tarık Can Özden, yarışmadaki tek hazırlık sınıfı öğrencileri olarak büyük ödülü Boğaziçi Üniversitesi’ne getirdi.

33 üniversiteden 65 takımın katıldığı yarışmada birinci olan ekipten Mesut Melih Akpınar, sorulan sekiz soruyu doğru cevaplayan ilk takım olarak maksimum skorla birinci olduklarını belirterek ‘’Takımımızdaki herkesin ortak özelliği geçmişte TÜBİTAK’ın düzenlediği bilim olimpiyatlarında başarılı olmamız. Dördümüzün bilgisayar dalında, birimizin de matematik dalında ulusal madalyası var. Ayrıca bir takım üyemiz de en prestijli yarışmalardan biri olan International Olympiad in Informatics’te uluslararası madalya sahibi. Programlamayla birkaçımız liseden beri, hatta bazılarımız lise öncesinden bu yana ilgileniyor. Rekabetçi programlama  faaliyetlerine katılan öğrencilerin karşılarına çıkan problemlere çözüm üretme yetenekleri gelişiyor. Bu sayede de algoritma çalışmak, diğer alanlarda çalışmak isteyenler için de çok iyi bir temel oluşturuyor’’ dedi.

Ulusal Çevrim İçi Programlama Yarışması’na Boğaziçililer damga vurdu

Yapay zekâ ve algoritma çalışmalarına odaklanan, kar amacı gütmeyen bir topluluk olan inzva tarafından düzenlenen Çevrim İçi Programlama Yarışması’nda ise Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Kayacan Vesek, Cahid Enes Keleş ve Atakan Yaşar’dan oluşan Binary Hoşaf Tree takımı birinci oldu. Yarışmada ayrıca Boğaziçi’nden Yasin Kaya, Murat Ekici ve Ekrem Bal’ın oluşturduğu cpu_goes_brrrrr üçüncülük derecesi kazanırken, Eren Altunoğlu, Harun Sami Çelik ve Yunus Emre İnci’den oluşan Kod Yazmalım takımı ise 15 üniversiteden 39 takım içinde dördüncü oldu.

Algoritma programlama, otonom araçlar ve derin öğrenme alanlarında çalışmalarını sürdüren Boğaziçili takımın üyesi, Bilgisayar Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Kayacan Vesek; 14 farklı üniversiteden 42 takımın kıyasıya yarıştığını; beş saatlik kısıtlı süre içerisinde 11 farklı programlama problemini hatasız ve hızlı şekilde çözmeye çabaladıklarını söyledi. Vesek,  liseden bu yana kodlama yarışmalarına katıldığını belirterek ‘’Elimden geldiğince lise çağındaki gençlere özellikle algoritmalar alanında kodlamayı nasıl öğrenecekleri konusunda yardımcı olmaya çalışıyorum, gelecekte de Türkiye’deki öğrenciler için algoritma öğrenme platformu kurmayı amaçlıyorum’’ diye konuştu.