Sosyal Medya

Genel

Düşük Güç Modu İşe Yarıyor mu?

iOS 9'la gelen yeni Düşük Güç modu, Kullanıcılara ne kazandırıyor?

iOS 9’la gelen yeni Düşük Güç modu, Kullanıcılara ne kazandırıyor?

iOS 9 bir dizi faydalı yenilikler geliyor. Bunlardan belki de en faydalısı, pil seviyeniz yüzde 20’ye düştüğünde devreye giren yeni düşük güç modu. Wired’ın incelemeleriyle bu modun sağladığı kazanımlar, detaylı biçimde ortaya çıktı.

iOS 9’da iPhone’unuzun pil seviyesi yüzde 20 ve yüzde 10’a gerilediğinde, Düşük Güç Modu’nu etkinleştirmek isteyip istemediğinize dair bir uyarı gösteriliyor. Ayarlar > Pil yoluyla da etkinleştirilebilen bu işlev, işlemciyi yavaşlatıyor ve arka planda uygulama yenileme, bluetooth, hareket efektleri ve fazlasını kapatıyor.

Her kullanıcı telefonu farklı biçimde kullandığından işlevin ne kadar tasarruf sağladığını anlamak zor. Ancak Wired’ın testi, en azından genel bir fikir veriyor.

“Düşük Güç modu, standart moda göre yüzde 70 güç harcıyorsa pilin 1,43 kat daha uzun dayanması gerekir. Bu durumda 14 saatlik bir pil ömrü 20 saat olacaktır. Bu çok kötü değil. 20 saatlik pil ömrüyle yaşayabilirim. Elbette iPhone, sadece pil seviyesi yüzde 20’ye düştüğünde Düşük Güç modunu açmanızı öneriyoruz. Bu durumda ek bir saat elde ediyorsunuz.”

Buradan Düşük Güç modunun Apple’ın söylediğine benzer bir kazanım sağladığı anlaşılıyor. Yani piliniz azaldığında Düşük Güç modu sayesinde telefonunuzu biraz daha uzun süreyle kullanabiliyorsunuz.