Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Düz Mercekli Kamera Objektifi, Süper Küçük, Tamamen Düz ve UCUZ

Fütüristik Düz Mercekli Kamera Objektifi, Süper Küçük, Tamamen Düz ve UCUZ. Gökkuşağının tüm renklerine odaklanabilecek yeni bir düz mercek

Futuristik Düz Mercek, Gökkuşağının Tüm Renklerine Odaklanabiliyor.

Fütüristik Düz Mercekli Kamera Objektifi, Süper Küçük, Tamamen Düz ve UCUZ. Harvard araştırmacıları, “gökkuşağının tüm renklerine odaklanabileceğini” söyleyen yeni bir düz mercek geliştirdiler.

Bugün yapılan kamera objektiflerine yeni bir boyut kazandıracak gelişme Harvard Araştırmacılarından geldi. Eğri hantal ve daha fazla yer kaplayan mercekler yerine gelecekte bunlar kullanılabilir.

Araştırmacılar ışığı “metalens” olarak adlandırdıkları bu mercekle başarıyla odakladılar, ancak son derece küçük, nanopartikül skalasında (nanopartiküller bir insan saçığının binlerce katı incedir). Bu etkileyici bir başarı olsa da Apple ve Samsung gibi önde gelen teknoloji şirketleri bu teknolojiyi yakın dönemde gelecek akıllı telefonlara ve kameralara koyması henüz beklenmiyor.

Bu laboratuar araştırması Pazartesi günü Nature Nanotechnology dergisinde yayınlandı ve bir gün kameralar, telefonlar ve VR kulaklık setlerine daha az yer kaplayan daha büyük lensler dahil etmeye izin verebilir. Bu, cihazlardaki boşalan alanları başka amaçlarla (donanım ve piller gibi) yararlanmalarına veya daha büyük, daha ağır bir cihaz gerektirmeden daha büyük objektifler eklemelerine izin verebilir.

Düz Mercekli Kamera Objektifi Geliştiriliyor, Ticari Olarak Lisanslandı  bile.

Görünür ışığın bazı biçimleri uzun dalga boylarına (kırmızı) ve diğerleri daha kısa (mavi) sahiptir.Bu yüzden, tüm bu renkleri bir kerede toplamak için, kameralar günümüzde tüm görüntüleri yakalamak ve aynı anda odaklamak için kavisli mercekler kullanıyorlar. Bu hassas süreç yüzyılı aşkın bir süredir bize iyi hizmet etti, ancak bu lensler doğası gereği daha fazla yer kaplıyor.

Araştırmanın üst düzey yazarı Harvard fizikçi Federico Capasso yaptığı açıklamada;

“Metalenseslerin geleneksel merceklere göre avantajları var”. “Metalürler ince, imalatı kolay ve ekonomiktir. Bu buluş ışığın tüm görünür aralığındaki avantajlarını genişletiyor. Bu sonraki büyük adım ” dedi.

Bir sanatçının gelen ışık fikri, bir metalenler tarafından tek bir noktaya odaklanır.

Bu minörkalüminyum metaller, aslında düz mercek içine girerken farklı ışık hızlarını kontrol eden daha küçük “nanofin” yapıları içerir. Harvard, yaptığı bir açıklamada, “bu mercek yeniliğini” ticari kalkınma için bir başlangıç ​​şirketine “lisansladı” dedi. Şimdi araştırmacılar nanoparçacık merceklerini çaplarından bir santimetreye kadar üssel olarak daha büyük bir şeye ölçeklendirmek için uğraşıyor.

Şimdilik, bu metalenler yalnızca mikroskobik bir dünyada var olabilir, ancak araştırmacılar önümüzdeki yıllarda daha büyük şeyler öngörüyorlar. Bu gelişme mercekleri kameralar gibi optik aygıtlara dahil etme amacına bir adım daha yaklaştırdı.