Sosyal Medya

Donanım

DYNABOOK VE MICROSOFT’tan Eğitim alanında Önemli İşbirliği

Dynabook, Satellite Pro E10-S modelinin eğitim için özel olarak tasarlanan yeni işletim sistemi Windows 11SE için belirlenen sınırlı sayıda cihazdan biri olarak seçildiğini açıkladı.

Microsoft, Dynabook Satellite Pro E10-S’yi Öne Çıkan Windows 11 SE Cihazı Olarak Seçti

DYNABOOK VE MICROSOFT’TAN EĞİTİM ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ

  • Dynabook Satellite Pro E10-S, eğitim için geliştirilen yeni işletim sistemi Windows 11 SE için öne çıkan cihaz olarak seçildi.
  • Bu yeni iş birliği, Dynabook ve Microsoft’un eğitim alanındaki ortaklığını bir adım öteye taşıyor.

Dynabook, Satellite Pro E10-S modelinin eğitim için özel olarak tasarlanan yeni işletim sistemi Windows 11SE için belirlenen sınırlı sayıda cihazdan biri olarak seçildiğini açıkladı. Microsoft’un Satellite Pro E10-S’yi seçmesi, Dynabook ve Microsoft’un eğitim alanındaki iş birliğini güçlendirmesi açısından büyük önem taşıyor.

Sağlam, bütçe dostu ve amaca yönelik

Geçtiğimiz Mart ayında duyurulan 11,6 inç Satellite Pro E10-S, eğitim sektörü için öğrenme deneyimini optimize ederken aynı zamanda BT yöneticilerinin üzerindeki yükü azaltan sağlam, bütçe dostu ve güvenli bir cihaz olarak öne çıkıyor.

Düşmelere ve çizilmelere karşı dayanıklı olacak şekilde tasarlanan Satellite Pro E10-S’in kauçuk tamponları, cihazı çantada taşırken meydana gelebilecek olası darbelere karşı korurken okul sıralarında kullanım için de daha iyi bir tutunma sağlıyor. Cihaz, aynı zamanda çerçevesi, baskıya ve standart bir masa yüksekliğinden düşmelere* karşı dayanıklı çerçevesiyle de öne çıkıyor.

Güçlendirilen şarj bağlantı noktası, menteşeleri ve baştan tasarlanan sıvı dökülmelerine karşı dayanıklı** ve sabitlenmiş klavye tuşları, uzun süreli kullanım sonrasında dahi daha fazla dayanıklılık sunuyor. Cihaz ayrıca ekranın kolayca paylaşılabilmesi için 180 derece açılabiliyor ve aşırı açılması durumunda menteşe hasarı oluşmasına engel oluyor. Ayrıca fansız tasarımıyla sınıflarda sessiz kullanım sağlıyor.

Öğrencilere özel olarak tasarlandı, yöneticiler için optimize edildi

Yeni işletim sistemi Windows 11 SE, her yaştan öğrencinin kolaylıkla kullanabileceği, eğitim için özel olarak tasarlanan bulut öncelikli bir sürüm olarak öne çıkıyor. Windows 11’in eğitim için daha elverişli hale getirilen sürümü olan Windows 11 SE; basit başlangıç ve uygulama düzeni, web öncelikli kullanıcı deneyimi ve optimize edilmiş uygulama pencereleriyle kullanıcısına basitleştirilmiş, dikkat dağınıklığına yol açmayan bir deneyim sunuyor. Bulut için optimize edilen işletim sistemi, yalnızca bulut kimliklerini kullanıyor. Kullanıcıların dosyaları buluta (OneDrive ile) kaydediliyor ve isteğe bağlı olarak çevrimdışı kullanılabiliyor***.

Gelişmiş gizlilik ve güvenlik ayarlarıyla her yerde öğrenmeye olanak tanıyan Windows 11 SE, Satellite E10-S’nin yönetilebilirlik ve güvenlik özelliklerini kapsamlı içerik filtreleme ve SmartScreen işlevleriyle tamamlıyor. Cihaz, Windows Autopilot dahil olmak üzere, Microsoft’un Intune for Education çözümü üzerinden yapılandırılıyor. BT yöneticilerinin çok az veya hiç altyapı olmadan öğrencilerin ve öğretmenlerin dizüstü bilgisayarlarını önceden yapılandırmasını, bakımını yapmasını ve hatta kullanımdan kaldırmasını kolaylaştırıyor.

Dynabook Türkiye İş Birimi Direktörü Ronald Ravel,

“Eğitim sektöründe 30 yılı aşkın bir deneyime sahibiz ve bu nedenle, Microsoft’un Satellite E10-S’yi Windows 11 SE için öne çıkan bir cihaz olarak belirlemesinden büyük gurur duyuyoruz. Microsoft’un bu seçiminin Satellite Pro serisinin ve Satellite E10-S’nin eğitime yönelik gelişmiş özelliklerini öne çıkarması açısından büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Satellite E10-S modelini başarılı ve kesintisiz eğitim için günümüz sınıflarının koşullarını göz önünde bulundurarak özenle tasarladık. Diğer eğitim odaklı cihazlarımız gibi, E10-S de Windows 10 Pro Education önceden yüklenmiş olarak kullanılabiliyor. Bu, eğitim sektöründeki müşterilerimizin cihaz yönetim stratejilerine en uygun cihazı seçmelerine olanak tanıyor” dedi.

 

Microsoft Küresel Cihaz İş Ortakları Genel Müdürü Kurt Petersen,

“Dynabook’un eğitim alanındaki tecrübesi ile güçlenen bu iş ortaklığı, eğitimcilere yaratıcılığı öne çıkarma, ekip çalışmasını teşvik etme, uzaktan ve hibrit eğitim için oluşturulmuş basit ve güvenli bir çözüm sunma gücüyle farklılaştırılmış deneyimleri güçlendirmeyi ve her yerde öğrenimi desteklemeyi amaçlıyor” dedi.

Microsoft Windows 11SE işletim sistemine sahip Satellite Pro E10-S’nin 2022’nin ilk çeyreği itibarıyla dünya genelinde satışa sunulması planlanıyor.

Satellite Pro E10-S, diğer mevcut işlemciler ve tüm Dynabook ürünleri hakkında daha fazla bilgiye http://tr.dynabook.com adresinden ulaşılabiliyor.