Sosyal Medya

Yazılım

E-arşiv fatura uygulamasında Faturam24’e yoğun talep

E-arşiv faturaları, Faturam24 ile kolay ve konforlu bir şekilde uçtan uca yönetiliyor. İşletmelerde, kağıtsız muhasebeye geçiş, hızlı bir şekilde devam ediyor.

E-arşiv fatura uygulamasında Faturam24’e yoğun talep

E-arşiv faturaları, Faturam24 ile kolay ve konforlu bir şekilde uçtan uca yönetiliyor. İşletmelerde, kağıtsız muhasebeye geçiş, hızlı bir şekilde devam ediyor.

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) e-arşiv uygulamasında, 1 Mart 2022 tarihinde yeni bir dönem başladı. Buna göre, alıcısı vergi mükellefi ise kdv dahil 2000 TL, alıcısı vergi mükellefi değilse kdv dahil 5000 TL ve üzeri olan tüm faturalar, e-arşiv fatura olarak düzenleniyor. Mükelleflerin dijital dönüşüm süreçlerindeki ilk yardımcısı olan mali müşavirlere ve muhasebecilere, yeni dönemde yoğun e-arşiv fatura kullanılması nedeniyle, ciddi bir iş süreci oluşuyor. Muhasebe Bilenler Topluluğu, ülkemizin öncü yazılım firması Kolaysoft Teknoloji AŞ ile iş birliği yaparak, “Faturam24 Portalı”nı hayata geçirdi ve e-arşiv faturalarının kolayca oluşturulmasını ve yönetilmesini sağlıyor.

Kolaysoft Teknoloji AŞ Kurumsal İletişim Sorumlusu Burcu Küçüknamlı

E-dönüşüm adımlarının 2013 yılında e-fatura ile atıldığını hatırlatan Kolaysoft Teknoloji AŞ Kurumsal İletişim Sorumlusu Burcu Küçüknamlı, şunları anlattı:

“e-dönüşümün adımlarının atıldığı ilk günden bugüne, fatura süreçleri dijital ortama başarıyla taşındı ve taşınmaya devam ediyor. Firmamız, ülkemizin ilk 500 bilişim şirketi araştırmasında, sistem entegratörü ve iş ortağı kategorisinde “Yılın e-fatura, e-defter, e-arşiv hizmeti” birincisi oldu. Kolaysoft’un uzman kadrosu ile hizmet verdiğimiz mükelleflerin, e-dönüşüm uygulamaları ile maliyetten ve zamandan tasarruf etmeleri sağlanırken, işlerini uçtan uca dijital olarak yönetmelerine rehberlik ediyoruz.” dedi.

1 Temmuz 2022’de yeni mükellefler e-faturaya geçecek

Resmi Gazete’de yayınlanan 509 No’lu Vergi Usül Kanunu Genel Tebliği’ndeki değişiklikler hakkında bilgiler veren Burcu Küçüknamlı, şunları söyledi:

“1 Temmuz 2022 tarihinde yeni mükellefler, e-faturaya geçişlerini yapıyor olacaktır. Brüt satış hasılatı 2021 yılı için 4 Milyon TL ve üzeri olanlar, 01.07.2022 tarihinde e-fatura’ya geçmek zorundadır. Elektronik ortamında mal ve hizmet satışı yapanlar, 2020 veya 2021 dönemlerde 1 Milyon TL ve üzeri satış yapanlar, 01.07.2022 tarihinde e-fatura’ya geçmek zorundadır. Gayrimenkul / motorlu araçlar  mal ve hizmet satışı yapanlar, 2020 veya 2021 dönemlerinde 1 Milyon ve üzeri satış yapanlar, 01.07.2022 tarihinde e-fatura’ya geçmek zorundadır. Konaklama hizmeti veren otel işletmeleri, 01.07.2022 tarihinde e-fatura’ya geçmek zorundadır.” diye konuştu.

Faturam24 Portalı’nın sunduğu avantajlar nelerdir?

  • *Faturaları, Defter Beyan Sistemi (DBS)’ye kolay aktarım yapabilme,
  • *Sınırsız fatura düzenleyebilme,
  • *Sınırsız mail gönderebilme,
  • *Tarafınıza kesilen faturaları görüntüleyebilme,
  • *Faturayı düzenleyen firma, mali müşavirine yetki verdiğinde, mali müşavirin toplu olarak firmalarının listelerine hızlıca ulaşabilme özelliği,
  • *Faturaların, 10 yıl yasal zemine göre saklanması,
  • *Faturaların, bilgisayar, tablet ve cep telefonundan düzenlenebilmesi ve görüntülenebilmesi ile GİB iptal itiraz talepleri görüntüleyebilme,
  • *Cari ve stok bilgilerini otomatik olarak kaydedebilme,
  • *Tüm muhasebe programlarına uygun Excel desenleri hazır olarak alabilme,
  • *Vergi / TC Kimlik Numarası girildiğinde bilgilerin otomatik gelmesi ve istenildiği zaman bütün faturaların tek seferde pdf olarak indirebilme,
  • *Faturalar istenirse, alıcısına otomatik olarak mail olarak gönderebilme,
  • *Faturalara, logo, kaşe, iban bilgileri ve sabit notlar ekleyebilme,
  • *Muhasebe Bilenler Topluluğu Üyelerine özel geliştirilen indirim kodu sayesinde, avantajlı fiyatlarla uygulamadan yararlanılması ve Faturam24 Portalı ile e-arşiv sürecinin uçtan uca kolay ve konforlu bir şekilde yönetilmesi gerçekleşmektedir.