Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Gençleri Bekleyen Yeni Tehlike E-Cig Juul Globalleşiyor

E-Cig Juul Globalleşme için 1.2 Milyar Dolar Topladı. Juuling' e gitme dünya genelinde bir terim haline dönüşebilir. elektronik sigaralar gençler arasında moda oluyor ve bu şirketler globalleşmek için çok kolay yatırımcı buluyor.

Gençleri bekleyen yeni tehlike E-Cig Juul, globalleşiyor

1.2 milyar dolar başlangıç finansmanı toplayan şirketin değeri kısa sürede; 16 milyar dolar seviyelerine ulaşabilir.

Nikotin bağımlılık yaratan bir madde ve özellikle sigara alışkanlığı olan yetişkinleri bu alışkanlıklarından uzaklaştırmak için ortaya çıkan yeni ürünler; “elektronik sigaralar” – e-sigara ürünleri farklı bir alışkanlık yaratma eğilimi ortaya koyuyor. Özellikle gençler arasında popülerlik kazanan yeni elektronik ürünleri, farklı bir amaç altında gençleri zehirliyor.

Amerika’da Juuling – okul öğrencileri arasında bir aktivitenin adı oldu!

Yakın bir gelecekte de bu terimi dünya çapında bir terim olarak kullanılmaya başlandığını görebiliriz.Bloomberg’te yer alan habere göre 1.2 Milyar Dolar finansman sağlayan başlangıç şirketi Juul, dünya çapında satışlar yapmak için hazırlanıyor. 1.2 Milyar dolar başlangıç sermayesi ile başlayan girişimin başlangıç değerinin, 15 – 16 Milyar dolar seviyelerinde olabileceğini gösteriyor.

Daha anlaşılabilir olması açısından şöyle söyleyebilirim, Lyft başlangıç finansman değeri 600 milyon dolardı ve şirket kısa sürede 15 Milyar dolarlık değere ulaştı. Şirket Amerika ve İsrail dışında da bu ürünleri satmak için ciddi bir yatırım miktarı toplamış durumda.

Elektronik Sigara Juul Yeni Tehlikenin Adı!

E-Cig Juul kalemlerini ve nikotin kapsüllerini satın almak bu ülkeler dışında henüz mümkün değil. Küreselleşmesi bir anlamda an meselesi olan bir nevi elektronik sigara Juul’ün rakiplerini fark attığını ve Amerika pazarının yüzde 68’ini ele geçirdiğini söylememiz gerek.

Juuling insanların kullandığı bir terim haline bile geldi. Bunun en temel sebebi özellikle 21 yaş altı gençler arasında hızla popüler olması. Artık okullardaki öğrenciler arasında bile yaygınlaşmış durumda.

Juul web sitesinde açıkça 21 yaşının altına satışının kesinlikle yasak olduğunu söylese de; Gençler arasında okullarda “Juuling” e gitme diye bir eğilimin oluşmasına engel olamadı.

Bildiğiniz gibi nikotin son derece bağımlılık yapıcı bir maddedir ve e-sigaralar yetişkinlerin geleneksel sigaralardan uzak durmasına yardımcı olabilirken; bu durum genç kullanıcılar için pek geçerli değildir. En az yapılan bir çalışmaya göre 18 aylık bir elektronik sigara kullanımı sonrası, sigaraya başlama ihtimali dört kez artıyor!

Şirket reşit olmayan kullanıcılar için mücadele sözü verdi ve bu insiyatif için 30 milyon dolarlık bir bütçe ayırdı. Ancak gençlerimizi bu yeni tehlikeden uzaklaştırmak çok önemli.

Bloomberg

 

,