Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Elektrik Kesintileri Cebinizde, E-Kesinti Mobil!

E-Kesinti Mobil Uygulaması: Planlı Elektrik Kesintilerinden Haberdar Olun! 81 il 970 ilde geçerli uygulama oldukça faydalı!

Elektrik kesintilerini en azından planlı olan kesintileri önceden bilmek ister misiniz?  Planlı elektrik kesintilerini cebinize kadar getiren E-kesinti Mobil Uygulaması tamamen ücretsiz.

E-kesinti Mobil uygulaması, Türkiye’nin her yerindeki planlı elektrik kesintilerini akıllı telefonlar aracılığıyla önceden haber veriyor. Uygulamayı kullanan abone bulunduğu mahalledeki kesintiyi 48 saat önceden cep telefonundan öğrenirken, kesintiden 30 dakika önce telefonuna son bir uyarı daha geliyor. Türkiye’de bir ‘ilk’ olan uygulama için hiçbir ücret ödenmiyor.

Elektrik Kesintileri Cebinizde, E-kesinti Mobil Uygulaması

Türkiye’de yapılan planlı elektrik kesintileri, EPDK mevzuatı gereğince web siteleri, e-mail, gazeteler gibi iletişim kanallarından ilan ediliyor. Buna karşın abonelerin bu kesintilerden haberdar olmaması, günlük yaşam ve iş dünyasında ciddi sıkıntılara yol açabiliyor.

E-kesinti Mobil Uygulaması

1479192608_ekesinti_logo_01

81 il ve 970 ilçede uygulanıyor!

 Yenilikçi kimliğiyle 2011 yılından bu yana faaliyet gösteren AKEDAŞ, Türkiye’deki tüm planlı elektrik kesintilerini web sitesi üzerinden duyuran Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ile iş birliği yaparak, bu soruna akıllı bir çözüm geliştirdi. AKEDAŞ, Türkiye’deki elektrik tüketicilerini yakından ilgilendiren konuya sosyal sorumluluk yaklaşımını benimseyerek Bilgi Teknolojileri Grup Müdürü Kemal Önyurt ve proje ekibi tarafından kodlama, uyarlama ve tasarımı yapılan ‘E-kesinti’ mobil aplikasyonu ile Türkiye’nin her bölgesindeki elektrik kesintisini, bölgedeki abonelere cep telefonları aracılığıyla bildiriyor. Uygulama, ELDER’in Türkiye’nin 81 ili ve 970 ilçesinden sağladığı kesinti bilgilerini aboneleri ileterek, kesintilere habersiz yakalanmalarını önlüyor.

 

Uygulama, Apple Store ya da Google Play’de ‘e-kesinti’ yazarak indirilebilir. Konumlara erişim izni verildiği zaman kısa süre içinde ilçe tespiti ve planlı kesintiler listeleniyor.”

Android   iOS