Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

E-ticaret Zirvesi 4 Kasım’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi

Pazarlama Türkiye, 4 Kasım’da gerçekleştirdiği E-ticaret Zirvesi’nde teknoloji girişimlerini, dijitalleşen B2B ve B2C şirketleri, medya ve iş dünyasından önemli isimleri Çırağan Sarayı’nda ağırladı.

E-ticaret Zirvesi 4 Kasım’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirildi

  • İş dünyası 4 Kasımda Çırağan Sarayı’nda buluştu
  • Çırağan Sarayı’ndaki E-ticaret Zirvesinde 30 kategoride öller dağıtıldı
  • Pazarlama Türkiye, iş dünyasını 4 Kasımda Çırağan Sarayı’ndaki E-ticaret Zirvesinde bir araya getirdi
  • Pazarlama Türkiye, Çırağan Sarayı’ndaki E-ticaret Zirvesinde 30 kategoride öl dağıttı

Dijital dönüşüm e-ticaretteki nüfuzunu gün geçtikçe artırırken, bu kapsamda düzenlenen etkinlikler sektörün trendlerini belirliyor. Son olarak Pazarlama Türkiye, 4 Kasımda gerçekleştirdiği E-ticaret Zirvesinde teknoloji girişimlerini, dijitalleşen B2B ve B2C şirketleri, medya ve iş dünyasından önemli isimleri Çırağan Sarayı’nda ağırladı. Etkinlik temasını Dijital Dönüşüm ve Teknoloji” olarak belirleyen platform, zirvede 30 kategoride öl dağıttı.

Tüketici davranışlarının online pazaryerlerine kaymasıyla yükselişe geçen e-ticaret pazarında teknolojik yatırımların önemi her geçen gün artıyor. E-ticaret dünyasında kusursuz müşteri deneyimi yaratmanın ve hem çevik hem de esnek operasyonel süreçler tasarlamanın yolu dijital dönüşümden geçerken, bu kapsamda düzenlenen etkinlikler pazarın trendlerini belirliyor. Son olarak iş dünyasının stratejilerine ve global trendlerine yer veren dijital platform Pazarlama Türkiye, teknoloji girişimlerini, dijitalleşen B2B ve B2C şirketleri, medya ve basın dünyasının önemli isimlerini 4 Kasım’da Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirdiği E-ticaret Zirvesi’nde buluşturdu. Bu yılki etkinliğinin temasını “Dijital Dönüşüm ve Teknoloji” olarak belirleyen Pazarlama Türkiye, zirvede markalara 30 kategoride ödül verdi. E-ticarette aktif faaliyet gösteren şirketlerin yeni stratejilerinin farklı bakış açılarıyla tartışıldığı etkinlikte ana ya da resmi sponsor olarak katkıda bulunan markaların yönetici kadrosundaki isimler de konuşma yaptı.

Konuşmacılar dijital dönüşüm ve teknoloji konularına dikkat çekti

E-ticaretteki şirketlerin büyüme hızlarının ve bu hıza etki eden faktörlerin, 2023’ten beklentilerinin, yatırımlarının, sürdürülebilirliği ve ivmeyi korumak adına benimsedikleri iş modellerinin ele alındığı zirvenin ana sponsoru olan İdesoft’un CEO’su Seyhun Özkara yaptığı konuşmada;

“Bir girişim olarak 2005’te başladığımız serüvenimize bugün 3 farklı lokasyondaki 210’dan fazla kişiden oluşan ekibimizle devam ediyoruz. Bugüne kadar 81 ilde 35 binden fazla e-ticaret sitesine hizmet verdik. Platformumuz üzerinden yıllık 60 milyonu aşkın ürünün dijitalde satılmasına vesile oluyoruz. Hizmet verdiğimiz tüm firmalara e-ticaretin ve dijitalleşmenin artık bir gereklilik olduğunu anlatıyor, dijitaldeki satış kanallarını çoğaltmaları tavsiyesini veriyoruz” dedi.

Etkinliğin teknoloji sponsorluğunu üstlenen Vodafone’un Her Şey Yanımda Genel Müdürü Uğur Sennaroğlu ise

“Pandemiden önce büyümeye başlayan e-ticaret, son yıllarda ivmesini artırdı. Bu dönemde tüketicilerin büyük kısmı e-ticaretin avantajlarını deneyimledi. Bu konudaki verilerimizi incelediğimiz zaman pandemiyle birlikte dijitalleşmenin yaklaşık 6 yıl öne çekildiğini görüyoruz. Ancak ülkemizde e-ticaretin toplam ticaretin içindeki payı halen %15’in altında kalıyor. Yine de bu oranı avantaja çevirmek mümkün. Çünkü mevcut pay, bizim faaliyet gösterebileceğimiz birçok pazar bulunduğuna işaret ederken, büyük bir potansiyelimiz olduğunu da kanıtlıyor. Bu dönemde teknolojiye yatırım yapan şirketler ise sektöründe bir adım öne çıkıyor” ifadelerini kullandı.

30 kategoride ödül dağıtıldı

Etkinliğin resmi sponsorlarından Flo’nun E-ticaret Genel Müdür Yardımcısı Gökhan İsmail Aydın konuşmasında şirketlerin e-ticaret ağının önemine dikkat çekerken, e-ticaretin iki ayrı kritik alanı olan çok kanallı satış ve dijital dönüşümün önemine vurgu yaptı. Dijital Turbine EMEA Pazarlama Müdürü Melisa Matlum Bileke Türkiye’de tüketicilerin alışveriş tercihleri ve e-ticaret pazarı gibi konulara ışık tuttu. Zirveye ev sahipliği yapan Pazarlama Türkiye ise etkinliğin sonunda 30 markaya ödül verdi. Ödül töreninde Koçtaş ‘Yılın Yapı Market & Ev Dekorasyonu Markası’ kategorisinde ödül alırken, Getir de ‘Yılın Gıda ve Market Uygulaması’ kategorisindeki ödüle layık görüldü. Bunun yanı sıra Yurtiçi Kargo da ‘Yılın Kargo Şirketi’ ödülünün sahibi oldu.