Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

E-ticarette Lüks Tüketim Ürünleri Kategorisi Yüzde 26 Büyüdü

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticarette lüks tüketim ürünlerinde genel kategori ortalamalarının % 26’sının üzerinde ek büyüme gerçekleştiğini açıklayarak, lüks tüketim ürünleri satın alan segmentin alışverişlerini sınırlamadan devam ettiğini belirtti.

E-ticarette Lüks Tüketim Ürünleri Kategorisi Yüzde 26 Büyüdü

 

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticarette lüks tüketim ürünlerinde genel kategori ortalamalarının %26’sının üzerinde ek büyüme gerçekleştiğini açıklayarak, lüks tüketim ürünleri satın alan segmentin alışverişlerini sınırlamadan devam ettiğini belirtti.

 

IdeaSoft CEO’su ve TOBB E-ticaret Meclis Üyesi Seyhun Özkara, e-ticarette lüks tekstil giyim kategorisinde 2021 yılında ciro rakamının 1.743.274.549 TL olarak gerçekleştiğinin altını çizerek, ”Bu rakam 2022’de 3.685.195.334 TL’ye yükseldi,  2023’ün ilk 8 ayında ise 4.835.219.070 TL olarak gerçekleşti. E- ticarette lüks tüketim ürünlerinde genel kategori ortalamalarının %26’sının üzerinde ek büyüme gerçekleşti.” dedi.

Türkiye’nin içerisinde bulunduğu ekonomik konjonktürden lüks segmentin etkilenmediğini de sözlerine ekleyen Özkara,

“2023 yılı lüks tüketim e-ticaret ürün ve kategorileri, standart genel ortalamanın üzerinde açıklanan enflasyon rakamının üstünde bir büyümeyle devam ediyor. Bu tabloda, lüks tüketim ürünleri satın alan segmentin mevcut bulunduğumuz ekonomik konjonktürden alışverişlerini sınırlamadığını, ya da ihtiyaçlarını ötelemediğini yorumlamak mümkün. Büyümenin 2023 sonuna kadar daha da artacağını öngörüyoruz.” şeklinde konuştu.


IdeaSoft: 2005 yılında kurulan IdeaSoft, web ve mobil tabanlı yazılım çözümleri sunmayı ilke edinmiş Türkiye’nin lider e-ticaret altyapı sağlayıcısıdır. IdeaSoft Libadiye Genel Merkez ve BÜDOTEK Teknopark AR-GE ekipleriyle internetten satış yapmak isteyenler için tüm gücümüzle çalışırken, müşterilerine sağladığı ücretsiz panel eğitimleriyle de 2016’dan bu yana 30000+ katılımcıya ulaştı. IdeaSoft ekibi, her yıl Deloitte tarafından resmi mali   raporlara göre düzenlenen ve Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerinin belirlendiği yarışmada 6 sene üst üste ödüle layık görüldü. Ayrıca; TEPAV Türkiye 100, Bilişim 500 ve birçok etkinlikte başarılarını ödülle taçlandırdı.