Sosyal Medya

Oyun Dünyası

EA SPORTS FC FUTURES, UEFA ile ücretsiz dijital antrenman anlaşması yaptı

Yeni FC FUTURES girişimi, UEFA işbirliğiyle Grassroots Futbol Festivali'nde Tottenham Hotspur'dan Dejan Kulusevski'nin çocuklarla yaptığı antrenmanda açıklandı.

EA SPORTS FC FUTURES, UEFA ile ücretsiz dijital antrenman anlaşması yaptı

Yeni FC FUTURES girişimi, UEFA işbirliğiyle Grassroots Futbol Festivali’nde Tottenham Hotspur’dan Dejan Kulusevski’nin çocuklarla yaptığı antrenmanda açıklandı.

Electronic Arts, FC FUTURES girişiminin bir parçası olarak UEFA ile işbirliği içinde oluşturulan, ücretsiz dijital antrenman uygulamaları kütüphanesinin artık yayında olduğunu resmen duyurdu. Yayınlanan antrenmanlar, antrenörlerin, öğretmenlerin ve oyuncuların gerçek hayattaki günlük antrenman seanslarında kullanması için EA SPORTS FC 24 oyunundaki antrenmanların dökümünü veriyor. Top sürme, pas verme ve savunma gibi temel futbol becerilerini geliştirmeye yönelik tasarlanan antrenmanlar, ipuçları ve rehberlik sunan uzman antrenörler tarafından seslendiriliyor.

Eğitim uygulamalarını altı farklı dilde çevrimiçi olarak deneyimlemek için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

EA SPORTS aynı zamanda, dünya çapında topluluk düzeyinde futbol geliştirme hedefini paylaşan futbol antrenörleri ve efsanelerden oluşan 12 FC FUTURES elçisinin giderek büyüyen listesini de açıkladı. Listede FC FUTURES elçilerinden (Ian Wright, Emma Hayes, Laura Georges ve Fernando Morientes) oluşan mevcut all-star kadrosuna ek olarak Dejan Kulusevski, Vero Boquete, Zico, Marta, Gianfranco Zola, Bixente Lizarazu, Patrizia Panico ve Simone Laudehr yer alıyor.

EA SPORTS Marka Kıdemli Direktörü James Salmon, “UEFA’nın FC FUTURES’a destek ve desteğine sahip olmak bir onurdur.” dedi. “Gerçek futbolu dijital EA SPORTS FC deneyimleriyle bütünleştirmenin, taraftarları aktif ve etkileşimli oyuna dahil etmek ve onlara ilham vermek için eşsiz bir fırsat sunduğu inancını paylaşıyoruz. İster futbol festivali, ister FC FUTURES’ın yeni ücretsiz çevrimiçi antrenman uygulamaları gibi etkinlikler olsun, bu anlar için güçlerimizi birleştirmek son derece anlamlı.”

Antrenman uygulamaları ve antrenörler, EA SPORTS’un devam eden FC FUTURES girişiminin bir parçası olarak 13 Ekim’de Stockholm’de EA SPORTS FC tarafından desteklenen UEFA Grassroots Futbol Festivali’nde açıklandı. Festival, doğrudan dijital antrenman uygulamaları kütüphanesinden ilham alan küçük saha oyunlarına ve beceri yarışmalarına katılan yerel okullardan ve kulüplerden 50 genç erkek ve kadın futbolcuyu bir araya getirdi. Festival, saygı, çeşitlilik, takım çalışması, dayanıklılık ve dostluk da dahil olmak üzere halk futbolunun değerlerini tanıtmayı amaçlarken, dijital oyun deneyiminin fiziksel futbol gelişimi üzerinde gerçek ve olumlu bir etkiye sahip olabileceğini ve futbolun gelişimine ilham verebileceğini de ortaya koyuyor.

FC FUTURES elçisi ve Tottenham Hotspur/İsveçli kanat oyuncusu Dejan Kulusevski koçluk oturumlarına katılarak gün boyunca genç oyunculara kendi ipuçlarını ve püf noktalarını anlattı. Katılımcılara ayrıca Fridolina Rolfö, Magdalena Eriksson ve Olivia Schough’dan sanal ortamda iletilen özel mesajlar da sunuldu. EA SPORTS FC, yerel kulüpleri, hayır kurumlarını ve okulları desteklemek amacıyla antrenörlerin gelecek nesli eğitmelerine yardımcı olmak amacıyla 10.000 Sterlin değerinde markalı ekipman da sağlayacağını belirtti.

“Futbol oynamayı bu bölgede öğrendim ve öğreteceğim çok şey var. İsveç’in yeni nesil futbolcularına gerçekten ilham vereceğine inandığım bu inanılmaz derecede önemli etkinliğin bir parçası olduğum için çok heyecanlıyım.” dedi Dejan Kulusevski. “Bunun gibi festivaller topluluğa çok şey sunuyor ve EA SPORTS’un eğitim uygulamalarıyla birleştiğinde, katılan herkes için harika bir fırsat oluyor. Keşke genç yaşta top sürmeyi öğrenirken bu ipuçlarına ve püf noktalarına erişebilseydim!”

UEFA Teknik Direktörü ve Futbol Şefi Zvonimir Boban, “UEFA, sanal ve gerçek dünya futbol deneyimlerini kusursuz bir şekilde birleştiren EA SPORTS’un yenilikçi girişimini desteklemekten mutluluk duyuyor.” dedi. “Bu girişim gençlere sporla çok boyutlu bir etkileşim sunuyor ve her seviyeden oyuncu ve antrenör için kapsayıcı bir platform sağlıyor. UEFA Taban Programı’nın ana fikri de tam olarak bu; futbolu katılmak isteyen herkes için erişilebilir, güvenli ve eğlenceli tutarken yerel kulüpler, okullar ve topluluklarla da güçlü bir bağ geliştirmek.”

FC FUTURES’ın ücretsiz dijital antrenman uygulamaları kütüphanesine ulaşmak için EA SPORTS FC’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Ian Wright’ın anlatımıyla FC FUTURES Akademisi’nin tam video fragmanını da buradan  izleyebilirsiniz.