TeknoTalk

eBay PayPal Yerine Kendi Entegre Ödeme Sistemine Geçiyor

eBay PayPal’ı Bırakıyor!

eBay PayPal Yerine Kendi Entegre Ödeme Sistemine Geçiyor. eBay Netflix ve Uber’in Kullandığı Entegre Ödeme Sistemini Kullanmaya Hazırlanıyor.

eBay yakında ana ödeme seçeneği olarak PayPal’ı bırakıyor. Dünyaca ünlü açık arttırma şirketi PayPal Yerine Kendi Entegre Ödeme Sistemine Geçiyor. Söz konusu değişiklik ile web sitesinin daha sorunsuz bir ödeme deneyimi sunmasını amaçlıyor.

eBay PayPal ikilisi yıllardır sıkı bir işbirliği içinde hareket ediyor.Şirketin Hali hazırda devam eden bir sözleşmesi var bu sözleşme 2023 yılına kadar devam ediyor.

Bu sıkı ve alışılmış ilişki dünyaca ünlü açık artırma sitesinin; Amsterdam merkezli Adyen şirketi tarafından inşa edilmiş entegre bir ödeme sistemi sunmaya karar verdiği için yakın gelecekte değişecek.

Arka Planda Netflix ve Uber’in Entegre Ödeme Sistemi Kullanılacak

Adyen’in entegre ürünü (zaten Netflix ve Uber tarafından kullanılmış) tamamen bir arka uç ödeme hizmeti olduğu için bu hareket daha kesintisiz bir ödeme deneyimine yol açacak; ödeme yapmak için başka bir web sitesinde oturum açmaya gerek kalmayacak.

2018 yılının ikinci yarısı gibi yeni ödeme sistemiyle karşılaşabiliriz. Muhtemelen e-ticaret devi ilk önce Amerika müşterilerinde küçük çaplı denemeler yapabilir. Ancak yeni ödeme sisteminin 2019 yılında tam olarak devre alınması planlanıyor. Tüm satıcıların 2021 yılına kadar yeni sisteme geçmesi hedefleniyor.

eBay ve PayPal arasındaki anlaşma 2023 Temmuz ayında son buluyor. Bu tarihten sonra yenileneceğine dair bir bilgi henüz yok.

Açık artırma sitesinin yaptığı açıklamaya göre, kendi ara ödeme sistemini sunmak, satıcıların tüm işlemlerini kolayca izleyebilecekleri merkezi bir konsol oluşturmasına izin verecek. Buna ek olarak satıcıların ödemesi gereken ödeme işlem masraflarını düşürecek.

Recode bu değişiklikle düşük ödeme ücretleriyle bile bu ödeme gelirlerinden; eBay’in 2 milyar dolar ek gelir elde etmesini bekliyor.

Bu noktada piyasa değeri olarak eBay’dan daha büyük olan PayPal’ın bundan çok büyük yara alıp almayacağını ve hisse değerlerinin düşüp düşmeyeceğini ileri zamanlarda göreceğiz.

 

 

Exit mobile version