Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

EHABS İhalesi Çok Yakında

Daha önce iki defa ertelenen EHABS (Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi) ihalesinin 11 Haziran Perşembe günü gerçekleştirileceği açıklandı.

Daha önce iki defa ertelenen EHABS (Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi) ihalesinin 11 Haziran Perşembe günü gerçekleştirileceği açıklandı.

Bu zamana kadar yabancı firmalara emanet edilen Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi, nihayet ihaleye açılıyor.

Konuyla ilgili olarak Haberleşme Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada daha önce iki defa ertelenen EHABS ihalesinin, 11 Haziran Perşembe günü gerçekleştirileceği belirtildi.

EHABS Nedir?

Açılımı Elektronik Haberleşme Altyapı Bilgi Sistemi olan EHABS, kısaca Türkiye’de mevcut olan tüm iletişim altyapısının yönetildiği bir yazılım platformudur. Yani EHABS, aslında ülkemiz için son derece kritik bir öneme sahiptir diyebiliriz.

EHABS2

İşte bu kritik platform için daha önce iki defa ihaleye çıkılmasına karar verilmiş fakat çeşitli nedenlerden ötürü iki ihale de iptal edilmişti.

Yeni ihalenin tarihi merakla beklenirken, Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada EHABS ihalesinin 11 Haziran Perşembe günü gerçekleştirileceği belirtildi. Belirtilen tarihin genel seçimlerden hemen sonraya sıkıştırılması, alanında uzman kişiler tarafından “manidar bir zamanlama” şeklinde yorumlandı.

Yerli Firmalardan Teklif Yok

Kamu ve özel sektörde bu tip projeler için şu zamana kadar yabancı firmalar tercih edilmişti. Yapılacak olan ihaleye teklif verilmemesi halinde, aynı sistemin devam etmesi gündemde. İşin garip kısmı ise, Türkiye’de bu projeyi gerçekleştirebilecek Turk Telekom, Turkcell, Vodafone, Avea gibi şirketler olmasına karşın, hiçbir firma henüz ihale için teklif sunmuş değil. Bakalım işin sonu nereye varacak. Bekleyip göreceğiz.