Sosyal Medya

Eğitim

Ekonomi Sözlüğü, Dijital olarak Android ve iOS’ta yerini aldı

Türkiye’nin en kapsamlı “Ekonomi Sözlüğü”nü yayınlayan Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı, bu yıl ise “Öğrenciler İçin Cep Boy Ekonomi Sözlüğü”nü yayına hazırladı.

TÜRKİYE’NİN EKONOMİ SÖZLÜĞÜ, CEP BOYU İLE DUNYASTORE.COM’DA

Geçtiğimiz yıl, maddi imkanı kısıtlı kız çocuklarının eğitimlerine katkı sağlayabilmek amacıyla Türkiye’nin en kapsamlı “Ekonomi Sözlüğü”nü yayınlayan Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı; bu yıl ise “Öğrenciler İçin Cep Boy Ekonomi Sözlüğü”nü yayına hazırladı. Ekonomi ile ilgili bölümlerde öğrenim gören öğrenciler için başvuru kaynağı özelliği taşıyacak sözlük ile aynı zamanda ekonomik kelime dağarcığının geliştirilmesi amaçlanıyor. Sözlüğe dunyastore.com dışında Türkiye’nin önde gelen kitapevleri ve zincir mağazalarından ulaşılabilecek.

İmkanları kısıtlı kız öğrencilerin eğitimlerine destek verdiklerini ve kadınların gelecekte her alanda daha etkin konumda olması için; bugünden atılacak adımların önemli olduğuna dikkat çeken Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı Başkan Yardımcısı Burcu Kösem, geçen yıl yayınlanan ekonomi sözlüğünü sadeleştirerek öğrencilere uygun hale getirdiklerini belirtti.

Kız öğrencilerin eğitimlerine verdikleri katkının sürdürülebilir hale gelmesi için projeler geliştirdiklerini aktaran Kösem,

Vakıf Başkanımız Sayın Didem Demirkent önderliğinde, hayallerinden vazgeçmeyen, güçlü, aklın ve bilimin ışığında sorgulayan, üreten, tarafsız, kendisi ve ülkesi için iyi bir gelecek hayal eden, tarihsel, kültürel ve sanatsal duyarlılığı olan bireyler yetiştirmek amacıyla çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Ekonomi Sözlüğü, Dijital Olarak Android ve iOS’ta Yerini Aldı

Geçen yıl hayata geçen büyük ekonomi sözlüğünü bu yıl özel bir tasarımla android ve iOS mobil aplikasyonlarına taşıdıklarını belirten Burcu Kösem, bu yıl yine maddi imkanları kısıtlı öğrencilere kaynak yaratmak amacıyla “Akademik Bakışla Haçlılar” isimli çalışmayı hazırladıklarını söyledi.,

Ekonomi, tarih ve eğitim alanında araştırmalar yapılmasını sağlamak ve ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla hareket eden Demirkent Eğitim ve Araştırma Vakfı’nın 2020 yılında  “Ekonomi Sözlüğü”nü hayata geçirdiğini anlatan Kösem sözlerine şöyle devam etti:

“Dijital ekonomiden küresel piyasalara dikkatle belirlenmiş birçok kavramı bir araya getiren Ekonomi Sözlüğü’nün içeriğinde 1959 ekonomik terim yer alıyor. Sözlük 454 sayfadan oluşuyor. Elde edilen gelirlerle üniversitelerin ‘İletişim ve Tarih’ bölümlerinde okuyan, maddi durumu kısıtlı kız öğrenciler için burs imkanı sağlıyoruz. Ekonomi sözlüğünün bir de yeni cep boyu var. Cep boy ekonomi sözlüğü öğrencilerin rahatça yanlarında taşıyarak kelime dağarcıklarını geliştirmesi için üretildi. Mikrodan makroya tüm ekonomi terimleri öğrenciler için sade bir dil kullanılarak açıklandı. En önemlisi ise sözlüklerimize Android ve IOS mobil aplikasyonları üzerinden de ulaşılabiliyor.”

www.demirkentegitimvakfi.com

www.dunyastore.com