Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Michelin’den Ekonomik Sürüş Önerileri, Az Yakıtla Çok Yol Nasıl Gidilir?

Michelin'den Ekonomik Sürüş Önerileri, Az Yakıtla Çok Yol Nasıl Gidilir? İşte Michelin’den deponuzu daha az sıklıkla doldurmak için ipuçları!

Michelin’den Ekonomik Sürüş Önerileri, Az Yakıtla Çok Yol Nasıl Gidilir?

Çevre dostu Michelin, yakıt tasarrufu ve ekonomik sürüş için önerilerini sürücülerle paylaşıyor. İşte Michelin’den deponuzu daha az sıklıkla doldurmak için ipuçları! Ekonomik Sürüş Önerileri, Az Yakıtla Çok Yol Nasıl Gidilir?

Ekonomik Sürüş Önerileri

Sürdürülebilir çevre konusundaki hassasiyetiyle doğaya ve insana saygılı teknolojiler geliştiren Michelin, ekonomik sürüş ve yakıt tasarrufu ipuçları ile verimliliği maksimuma çıkarıyor. Michelin’den ekonomik sürüş için ipuçları!

Sabit hızda sürün ve daima ileriye bakın

Aracı sabit bir hızla kullanmak yakıt tasarrufu sağlamada etkilidir. Bu yüzden aracınızı sabit bir hızda kullanmaya özen gösterin. Karşılaşabileceğiniz riskleri önceden görmek amacıyla mümkün olduğunca ileriye bakın. Bu, sabit hızda devam etmenize olanak sağlayacaktır.

Devir göstergesine dikkat edin

Yüksek devirde seyretmek yakıt tüketimini artırır. Devir göstergesi 2 bin – 2 bin 500 gösterdiğinde motor hızınızı mümkün olduğunca düşük tutmak amacıyla vites değiştirin. Aracın hızına uygun vitesle yolculuk edildiğinde önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağlanır.

Ekonomik Sürüş Önerileri, Az Yakıtla Çok Yol Nasıl Gidilir

Lastik hava basıncınızı kontrol edin

Lastik hava basıncı, ekonomik araç kullanımını doğrudan etkiler. Hava basıncı düştükçe lastiğin yuvarlanma direnci artar. Ortaya çıkan enerji kaybının motor tarafından dengelenmesi daha fazla yakıt tüketimine neden olur. Eksik hava basıncı lastiklerde hızlı aşınmaya da yol açarak, lastik ömrünü yüzde 30’a varan oranda azaltır.

Klima kullanımına dikkat edin ve yüksek hızlarda pencerelerinizi kapalı tutun

Klima yakıt tüketimini ciddi oranda arttırmaktadır. Klimayı özellikle şehir içinde tutumlu bir şekilde kullanın. Yüksek hızlarda açık pencere ile seyretmekten kaçının. Otoyolda, açık olan bir pencere dahi yakıt tüketimini arttırmaktadır.

Bunlara dikkat!

  • Fazladan ağırlık ve salınımlar yakıt tüketimini arttırmaktadır. Gereksiz yük taşımamaya özen gösterin.
  • Tavanın üstüne takılan ızgaralar ve bagaj taşıyıcıları gibi aerodinamik sürtünme meydana getirebilecek olan kullanılmayan aksesuarları çıkartın.
  • Fişe takılı elektrikli cihazlar enerji ve yakıt tüketmektedir. Elektrikli cihazların gereksiz yere fişte takılı olmadığından emin olun.

Ekonomik Sürüş Önerileri, Az Yakıtla Çok Yol Nasıl Gidilir? Önerilen Teknikler?

  • Aracı Çalıştırma
    Eski araç sürücülerinden kalan bir alıkşanlık; motoru ısıtmak için bekletmek. Oysa aracı 15 saniyeden fazla bekletmek gereksiz yakıt tüketimine girmektir.
  • Açık Camın Yakıt Tasarrufuna Etkisi
    Seyir esnasında açık olan cam aracın ekstra bir efor sarfetmesine sebebiyet vereceği için açık camın yakıt tasarrufuna etkisi büyüktür.
  • Ani Kalkışlar
    Ani kalkışlar yakıt tüketimini aşırı oranda arttıran unsurlardandır. Ekonomik sürüş tekniklerine uymayan bir davranış, trafiğin yoğun olduğu yerlerde de tehlikeye davetiye çıkaracaktır.
  • Doğru Devir
    Aracınız için doğru devri, aracınızın devir grafiğinden görebilir, araç üreticisi firmanın önerilerini dikkate alabilirsiniz. Yüksek devirli araç kullanmak çok daha fazla yakıt tüketimine sebebiyet verecektir.
  • Ani Yavaşlamalar
    Sadece ani kalkışlar veya hızlanmalar değil yavaşlamalar ve duruşlar da yakıt tüketimini olumsuz etkileyecek faktörlerdendir bu yüzden; doğru şeridi kullanarak doğru pozisyonda ilerlemek hem yapma riskini hem de yakıt israfını önleyecektir.
  • Alternatif Güzergah
    Yolculuk sırasında mümkün olduğunca az duraksamak her yolculukta mümkün olmasa da sürücülerin elindedir. Trafiğin yoğun olma saatlerini kontrolde olarak daha uygun saatlerde çıkmanız yakıt kaybınızı önleyecektir.
  • Kısa Süren Yolculuklar
    Elinizden geldiğince kısa mesafeler için araç kullanmayın. Kısa yolculuklar, soğuk lastikle, soğuk araç parçaları yakıt ekonominizde yüksek faturalara sebebiyet verecektir.
  • Motor yağının araç performansına etkisi olduğu gibi, yakıt tasarrufunda da bu etki büyüktür. Bu yüzden; motor yağı değişimi zamanında yapılmalıdır. Aksi durumda; sürtünmeler artar, güç düşer, araç parçaları çabuk aşınır ve yakıt tüketimi de bu oranda artar.