TeknoTalk

Ekransız Dokunmatik Ekran, Sony’nin Dokunmatik Projektör Teknolojisi

Sony Dokunmatik Projektör Teknolojisi, Etkileşimin Geleceği!

Dokunmatik Projektör, Ekransız Dokunmatik Ekran Mümkün mü? Neden olmasın!

Bu yıl SXSW’de ABD’de yapılan interaktif etkinlikte Sony, Austin’de Trinity Caddesi’ndeki bir depodan dönüştürülmüş “Wow Factory” adını verdiği yeri açtı. Future Lab programı üyeleri, en havalı ve garip donanım konseptlerini burada hayata geçirme fırsatı buluyor.

Future Lab programı, Sony çalışanlarını insan etkileşimi ve yaratıcılık hakkında daha fazla düşünmeye davet eden bir araştırma ve geliştirme girişimi olarak biliniyor. Sadece daha büyük ekranlar veya daha iyi işlemciler için değil.

Future Lab üyelerinin ortaya koyduğu en dikkat çekici şeylerden biri ise 2016’da en son düzenlenen etkinlikte sergilenen projektör tabanlı dokunmatik ekranlı bir teknoloji. Bizim Ekransız Dokunmatik Ekran Diyebileceğimiz yeni bir teknoloji.

Şirket bir anlamda görüntü projeksiyonundaki uzmanlığını benzersiz kullanıcı arabirimi tasarımı ile bir araya getirip evlendirmiş gibi duruyor.

Sonuç; herhangi bir düz yüzeyi sadece ellerinizi kullanarak etkileşim kurabileceğiniz bir ekrana dönüştürebilen bir çift prototip ürün! Ancak gerçek dünyadaki nesneleri de içine alabilir ve bir çeşit arttırılmış gerçeklik sürümüne dönüştürebilir.

Sony Future Lab’ın 2 Prototipinden biri Sony’nin geçen yılki SXSW modelinde ilk çıkardığı bir projektör. Bu projektör Doğrudan masaüstünde duruyor, Masa yüzeyini neselerin 3D görüntüleri ile etkileşime geçilebilecek ve el hareketleri ile kontrol edilebilecek hale çeviriyor. Derinlik algılama özelliği ile birlikte.

Ekransız Dokunmatik Ekran Sony Dokunmatik Projektör Teknolojisi!

Cihaz parmağınızın ne zaman masanın üzerinde ne zaman nesnelerin görünümünün üzerinde olduğunu algılıyor. Bunu göstermek isteyen Sony, klasik bir Beethoven melodisinin ayrıntılı bir versiyonunu oluşturmak için silindirik plastik blokları kullanan canlı bir müzik uygulaması gibi bazı zeki yazılım demoları oluşturmuş durumda.

2. Prototip ise bu yıl ki SXSW’de gösterilen yeni projektör. Aynı duyarlı projektör teknolojisini kullanıyor fakat tamamen farklı bir donanım. Masaüstünde havadan olan yerine bir modem gibi zemin üzerinde duran ve belli bir açıdan yansıtıyor.

Yeni Projektör, yüzeydeki ışığı püskürterek masa yüzeyini çeşitli müzik aletlerine dönüştürürken, sensörler sesleri üretmenize izin vermek için ellerinizde masanın üstünde ne yaptıklarını izler.

Her iki projektör de Android’in değiştirilmiş bir sürümünde çalışıyor ve Sony’nin yazılımının geleneksel dokunmatik ekran giriş yöntemlerini herhangi bir ekran olmasa bile kabul etmesine imkân tanıyor.

Prototip tam olarak hayata geçmeden neler yapabildiğini kavramak zor olsa da Sony burada çığır açan bir şeylere öncülük ettiğini hissedebiliyorsunuz.

 

 

Exit mobile version