Sosyal Medya

Otomobil

Elektrik ve Zafira Elektrik Teknolojiyi Konforla Birleştiriyor

Opel, her segmentte lider ve yenilikçi teknolojiler sunma konusundaki başarısını, konfor ve elektrikli sürüş keyfiyle birleştirerek sürdürüyor.


Elektrik ve Zafira Elektrik Teknolojiyi Konforla Birleştiriyor!

 

Opel, her segmentte lider ve yenilikçi teknolojiler sunma konusundaki başarısını, konfor ve elektrikli sürüş keyfiyle birleştirerek sürdürüyor. Opel Combo Elektrik ve Zafira Elektrik modelleri, konforlu seyahatleri üst düzey verimlilikle birleştiriyor. Combo Elektrik, WLTP’ye göre 330 km’ye kadar menzil sunarken, Zafira Elektrik ise 350 km’ye kadar menzil sağlayabiliyor. Bu sayede Opel, Combo Elektrik ve Zafira Elektrik modellerinde uzun seyahatleri bile gelişmiş teknolojilerini kullanarak en verimli hale getiriyor. Ayrıca, her iki modelde de bulunan Opel Vizor, markanın yeni yüzünü temsil ediyor. Geleceğin en ileri teknolojilerini bugünden sunan Opel, Qualcomm Technologies Inc. tarafından geliştirilmiş 10”lik geniş ve renkli ekranlı bilgi-eğlence sistemiyle ihtiyaçlara yenilikçi bir şekilde karşılık veriyor.

Opel, en gelişmiş teknolojileri konfor ve elektrikli özgürlükle birleştiriyor. Yeni Opel Combo Elektrik ve Opel Zafira Elektrik, kendi sınıflarının en verimli ve en gelişmiş modelleri olarak, seyahat ihtiyaçlarına en doğru şekilde yanıt vermek için tasarlandı. Tek şarjla daha uzun menzil sunabilen Combo Elektrik ve Zafira Elektrik, üstün konfor ve optimum güvenlik seviyesiyle Opel’in en gelişmiş teknolojilerini bir arada sunuyor. 180 derece açıya sahip geri görüş kamerası ve Combo Elektrik ile birlikte sunulan IntelliLux LED® Matrix Far teknolojisi gibi özellikler Opel’in her segmentte sınıfının en gelişmiş özelliklerini bir adım öne çıkardığını gösteriyor.

Yeni Opel Combo Elektrik: Modern tasarım ile maksimum esneklik

Yeni Opel Combo, tam anlamıyla Opel’in en gelişmiş teknolojik özelliklerine sahip ticari aracı olarak öne çıkıyor. Yeni teknolojileri, gelişmiş bağlantı çözümleri ve maksimum konfor için tasarlanan detaylarıyla Combo, segmentinin öncüsü olmaya devam ediyor. Opel, geleceğin gelişmiş teknoloji ve donanımlarını günlük hayatı kolaylaştıran birçok pratik özellikle birlikte harmanlıyor. Elektrikle etkinleşen güneş koruması ve çok yönlü baş üstü saklama alanlarına sahip panoramik tavan, yolculara en konforlu seyahat deneyimini sunuyor. Toplamda 27 adet saklama alanıyla 186 litreye varan geniş depolama alanı, seyahat veya günlük eşyalar için kullanıcıya geniş bir alan sunuyor. Opel’in hayatı kolaylaştıran pratik yeniliklerinden biri olan ve bagaj kapağından bağımsız olarak açılan arka cam, kargo alanına pratik erişim imkânı sunuyor.

Artırılmış menzil: Tek bir şarjla 330 km’ye kadar sürüş imkânı

Opel’in yüksek teknolojiyle donatılmış elektrikli motoruyla güçlendirilen yeni Combo Elektrik, tamamen elektrikli yapısıyla uzun seyahatleri verimli ve çevreci bir deneyim haline getiriyor. Zemin altında konumlandırılan 50 kWh boyutundaki batarya, yolcu ve bagaj bölmesinde kullanım pratikliği ve ek hacim sağlıyor.  WLTP’ye göre tek bir şarjla330 km’ye kadar yol kat edebilen Combo Elektrik, maksimum verimlilik ve düşük tüketimi ile öne çıkıyor. Isı pompası, bataryayı koruyarak Combo Elektrik’in bir önceki nesle göre 50 km daha fazla menzil sunmasına katkı sağlıyor.

Yeni Combo Elektrik, 100kW/136 HP güç ve 260 Nm tork ile performans beklentilerini iyi bir şekilde karşılıyor. 135km/s maksimum hıza uluşabilen Opel Combo Elektrik, sürüş gereksinimlerine bağlı olarak Eco, Normal ve Power olmak üzere üç farklı sürüş modu arasında seçim imkânı sağlıyor. Opel’in sürdürebilir mobilite yaklaşımı,Combo Elektrik’in rejeneratif enerji kazanım sistemi sayesinde bir kez daha kendini gösteriyor. Enerji açısından verimli bir sürüş sağlaması amaçlanan Combo Elektrik,direksiyon arkasında yer alan kulakçıklar sayesinde üç farklı enerji kazanım seviyesi sunabiliyor. Böylece sürüş esnasında harcanan enerjinin bir kısmı rejeneratif frenleme teknolojisiyle geri kazanılabiliyor. En üst düzey verimlilik sunması için geliştirilen 50 kWh boyutundaki batarya, 7,4kW entegre şarj cihazıyla 100 kW’a kadar hızlı şarj sistemini destekliyor. Modern Alman tasarımı maksimum esneklik ve sınıfının en ileri teknolojileriyle buluşturan ComboElektrik, yaklaşık 30 dakikada batarya kapasitesinin %80’ine kadar şarj olabiliyor.

Öncelik güvenlik: 18 farklı ileri teknoloji sürüş destek sistemi

Elbette güvenlik rahat bir yolculuğun parçası. Güvenlik, hem yeni Opel Combo Elektrik hem de yeni Zafira Elektrik için en önemli öncelik. Kullanıcısının esnek mobiliteihtiyaçlarına en doğru yanıtı verebilmek için üstün Opel teknolojileriyle donatılan geniş hacimli Combo, tarihinde ilk kez uyarlanabilir, karşıdan gelen sürücünün gözünü kamaştırmayan IntelliLux LED® Matrix farlar iledonatılıyor. Opel’in üstün Alman mühendisliğiyle geliştirilen IntelliLux LED® Matrix far sistemi, her bir aydınlatmada 7 adet olmak üzere toplamda 14 LED hücresiyle, karanlık yol koşullarında yoldaki diğer kullanıcıların gözlerini kamaştırmadan en iyi şekilde yolun aydınlatılmasını sağlıyor. Opel’in gelişmiş teknolojilerini kullanırken verimlilik ve konfordan ödün vermeyen Zafira Elektrik de sürücüye en iyi görüş alanını sağlayan Full LED far teknolojisiyle donatılıyor.

Yeni Combo Elektrik ve Zafira Elektrik sadece sürdürebilir mobiliteyi en ileri teknolojilerle buluşturmakla kalmıyor aynı zamanda konu güvenlik olduğunda segment özelliklerini aşarak üst düzey güvenlik donanımlarıyla her yol koşulunda maksimum güveni sunuyor. Her biri toplamda 18 adede kadar ileri teknolojiye sahip sürüş destek sistemleri, her iki modelde de yer alıyor. Hız Sabitleme Sistemi, Yüksek Çözünürlüklü 180 Derece Geri Görüş Kamerası ve her yol koşulunda en üst düzey yol tutuşu sunmayı vadeden Intelli-Grip teknolojisi bunlardan bazıları. Eğiminiş kontrolüne sahip Intelli-Grip teknolojisi kar, çamur veya kum gibi zorlu yüzeylerde üstün yol tutuş sağlıyor. Ön ve arka sensörler ile Yan Koruma ve Kör Nokta Uyarısı gibi işlevler manevra yapmayı kolaylaştırırken, Sürücü Yorgunluk Tespit Sistemi, Trafik İşareti Tespit Sistemi, Şerit Koruma Özelliği ile Şerit İhlali Uyarı Sistemi ve Aktif Acil Frenleme Sistemi ile Ön Çarpışma İkazı gibi çok sayıda gelişmiş ve üstün güvenlik teknolojisi Opel modellerinin sürüş güvenliğinde de sınıfının öncüsü olmasını sağlıyor.

Yeniden tasarlanan ergonomik kokpit ile her iki modelde de güvenlik ve konfor daha da artırıldı. Hem günümüzün hem de geleceğin bağlantı ihtiyaçlarına cevap veren yeni kokpit,Qualcomm Technologies’in entegre Snapdragon Cockpitplatformunu kullanıyor. 10 boyutundaki renkli dokunmatik ekranlı yeni bilgi-eğlence sistemi, diğer birçok içeriğin yanı sıra en önemli görevleri “Hey Opel” özelliğiyle de yönetebiliyor. Bunun dışında kullanıcılar, uyumlu akıllı telefonları ile Apple CarPlay ve Android Auto üzerinden Opel’in gelişmiş bilgi-eğlence sistemlerine kablosuz olarak bağlanabiliyor; telefonlarını yine kablosuz olarak şarj edilebiliyorlar.

Yeni Zafira Elektrik: Ultra konforlu ve verimli elektrikli seyahat özgürlüğü

Yeni Zafira Elektrik, Opel’in en yeni ve en gelişmiş teknolojileriyle donatıldı. Tamamen elektrikli Zafira 75 kWhbatarya ile sunuluyor. Daha da geliştirilen 75 kWh kapasiteli üst düzey verimli batarya, WLTP verilerine göre 350 km’ye kadar menzil sunuyor. Üstün Alman mühendisliği ile geliştirilen üst düzey verimli batarya sayesinde ZafiraElektrik bir önceki versiyona göre 20 kilometreni üzerindemenzil sunabiliyor. Sürdürebilir mobilite teknolojilerini sınıf fark etmeksizin her modelinde kullanan Opel, ZafiraElektrik’te yer alan rejeneratif frenleme özelliği sayesinde verimliliği daha da artıyor. Çok fonksiyonlu direksiyon simidinin arkasında yer alan kulakçıklarla ayarlanabilen üç farklı enerji geri kazanım modu, Zarifa Elektrik’in şehir içi kullanımlarında çok daha verimli olmasını sağlıyor. ZafiraElektrik, 7,4 kW entegre şarj cihazı kullanılarak alternatif akımla hızlı bir şekilde şarj edilebiliyor. 75 kWh batarya, 100 kW DC hızlı şarj istasyonunda 45 dakikada %80 kapasiteye kadar şarj olabiliyor.

Uzun seyahatlerden şehir içi kısa yolculuklara kadar ihtiyaç duyulan her yolculuğu pratik, verimli ve konforlu hale getiren Zafira Elektrik, 100 kW/136 HP elektromotorla yollara çıkıyor. İlk hareket anından itibaren 260 Nm maksimum tork değeri ile tamamen emisyonsuz bir sürüş deneyimi sunan Zafira Elektrik, 130 km/s maksimum hıza ulaşabiliyor. Opel’in segment standartlarını belirleyen elektrikli modeli Combo Elektrik’te olduğu gibi ZafiraElektrik’te de her sürüş ihtiyacına yönelik Normal, Ecove Power olmak üzere üç farklı sürüş modu sunuluyor.Yeni Opel Zafira Elektrik ve yeni Opel Combo Elektrik, geniş aileler ve VIP transfer kullanımı için her ihtiyaca yanıt verebilen geniş, esnek, konforlu ve ileri teknolojiye sahip araçlar olarak öne çıkıyorlar.