Sosyal Medya

Mobil Uygulamalar

Elektrikli Araçların Bonusu “Plugss” Nedir? Avantajları Nelerdir?

Elektrikli Araçların Bonusu "Plugss" Şarj İstasyonlarını Tek Bir Ağda Topladı! Peki Plugss Avantajları Nelerdir? Hangi Çözümleri Vaadediyor!

Elektrikli Araçların Bonusu “Plugss” Nedir? Avantajları Nelerdir?

Elektrikli Araçların Bonusu “Plugss” Şarj İstasyonlarını Tek Bir Ağda Topladı!

Ülkemizde özellikle yerli otomobil Togg ile birlikte, hem elektrikli araçların sayısı hem de elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı son derece hızlı bir şekilde artıyor. Bununla birlikte lansmanlarına katıldığımız bir çok marka peşi sıra elektrikli otomobillerini ve onlar üzerinde çalışacak bir dizi mobil uygulamalarını da kullanıcının beğenisine sunuyor.

 

 

İşte tam bu nokta tüketiciler aslında önemli bir kaç sorunla karşılaşıyor? Peki nedir bu sorunlar?

 

  • Elektrikli araç sayısındaki artış ve buna paralel bir çok mobil uygulamanın kullanılıyor olması,
  • Kullanıcılar mevcut konumuna en yakın şarj istasyonunu görmek istediğinde yüzlerce farklı uygulamayı belki de yüklemek zorunda kalıyor,
  • Kullanıcılar bu uygulamaları kullanırken bazı paylaşımlar yapıyor ve bu paylaşımları her uygulamadan farklı farklı yapmak zorunda kalıyor.

 

Evet, bu önemli bir sorunları önceden gören otomobil markaları da yok değil tabi. UluMotor Ceo’su Mahmut Ulubaş Türkiye’deki dağıtıcılıklarını üstlendikleri yeni Leapmotor T03’e entegre şekilde bu yeni Plugss – “uygulamayı – platformu” çözümünü araçlarında yer vermişler bile…

Dediğim gibi Plugss için entegre çözümünü gördüğüm ilk araç modeli LeapMotor T03…

 

Leapmotor T03 lansmanın da sunumu dikkatle izlediğim Hacı Mustafa Karalı‘nın Plugss çözümü aslında yukarıda saydığım bir dizi elektrikli araç sahibi olacakların muhtemel sorunlarını şimdiden ortadan kaldırıyor.

Eski adı “Şarj Ağı” olana fakat globalleşme hedefiyle yeni adı ile “Plugss” olan bu platforma kesinlikle yakından bakalım diyorum…

Plugss Nedir? Plugss Avantajları Nelerdir?

Elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla şarj istasyonu talebinin de hızla artacağını gören Hacı Mustafa Karalı ve Nihat Yıldız ‘Şarj Ağı’ platformunu kurdu. Amaçları tüm şarj istasyonlarını tek bir ağda birleştiren bir uygulama geliştirmekti. Görünüşe göre de bunu başarmışlar..

Platformun şu anda 2 binin üzerinde aktif kullanıcısı var. Aşağıda bahsedeceğim özellikleri kapsamında sektörde önemli işbirliklerine imza atmaya başladılar bile.

Skywell, LeapMotor, FastGo, Goe, GarantiBBVA, Param, CW Enerji, Troy, AstorŞarj, G.Charge bunlar arasında yer alıyor.

Hacı Mustafa Karalı

Evet, yukarıdaki ihtiyacı gören girişimciler Hacı Mustafa Karalı ve Nihat Yıldız’ın hayata geçirdiği ‘Şarj Ağı’ platformu, tüm istasyonları tek bir çatı altında topladığını söylemiştim. “Hikâyemiz elektrikli araç kullanıcıları olarak karşılaştığımız bir sorun sayesinde başladı” diyen Karalı bir meslektaşımıza da süreci şöyle anlatmıştı:

“Türkiye’de 125 farklı şarj istasyonu markası olduğunu öğrenince şaşırmıştık. Her birinin kendine özgü ödeme sistemi, kartı ve mobil uygulaması vardı. Hangi şarj istasyonunu kullanacağımızı belirlemek o kadar zordu ki kafamız karışmıştı. İşte bu noktada harekete geçtik ve tüm şarj istasyonlarını bir ağda birleştirmeyi ve ulaşımı kolaylaştırmayı hedefledik. Mobil uygulamamız sayesinde kullanıcılar konumlarına en yakın şarj istasyonunu kolayca bulabiliyor ve herhangi bir ödeme yöntemiyle her istasyonda elektrikli araçlarını şarj edebiliyor. Deneyimlemek isteyenler, web sitemize girdiklerinde de bulundukları bölgeyi seçiyor ve o bölgedeki tüm şarj istasyonlarını görebiliyor. Kullanıcılarımız, hangi şarj istasyonunun kullanılabilir olduğunu, ne kadar ücret ödeyeceklerini ve hatta şarj istasyonu yorumlarını da görebiliyor. Bu sayede kendilerine en uygun ve en yakın şarj istasyonunu seçerek, seyahatleri sırasında araçlarını sorunsuz bir şekilde şarj edebiliyor. Ayrıca, şarj istasyonu satışı ve kurulum hizmeti veren firmalarla yaptığımız anlaşmalar sayesinde kullanıcılarımıza indirimler uygulayacağımız bir şarj ağı kartı da sunuyoruz.”

Peki Plugss Avantajları Nelerdir? Hangi Çözümleri Vaadediyor!

  • Ana çözüm tüm şarj istasyonlarını bir uygulama üzerinde toplamış oluyor.
  • Mevcut konumuna en yakın şarj istasyonuna buradan kolayca ulaşabiliyor, uygulama üzerinden ödeme yapabiliyor ve bunun karşılığında “BONUS” tarzı, yada bonus gibi ödüller kazanabiliyorsunuz.
  • İster web üzerinden, ister mobil uygulama üzerinden istersenizde araç içerisinden ulaşım imkanı sağlıyor.

Plugss Avantajları Nelerdir?

  • Kullanıcıya özel kişiselleştirme özellikleri sunarken veri analizi yapma imkanı da veriyor.
  • Tüm şarj istasyon ağına ulaşabiliyorsunuz.
  • Diğer elektrikli araç kullanıcıları ile düşüncelerini paylaşabiliyorsunuz.
  • Plugss kullanıcılarına ve muhtemelen abonelik türlerine göre farklı avantajlı kampanyalardan yararlandırabiliyor.
  • Elbette diğer elektrikli araç kullanıcılarının düşüncelerini de bu platform üzerinden görebiliyorsunuz
  • Henüz eklenmemiş bir şarj istasyonuna oldu da denk geldiyseniz, Şarj istasyonu ekleyip ödül kazanabiliyorsunuz.
  • Burası önemli, Elektrikli aracını en uygun hangi firmada şarj edebileceğini de buradan görebiliyorsunuz.
  • Mevcut şarj ücretleri hakkında detaylı bilgileri buradan bulabiliyorsunuz.
  • Bonus gibi Şarj Puan kazanabilirsiniz ve sana özel bazı hediyelerinde sahibi olabilirsiniz.
  • Yola çıkmak istediğinde sana en uygun yol haritası, yol tarifi de alabilirsiniz.
  • Sana özel fiyatlarla bireysel şarj istasyonu çözümlerine de ulaşabilirsiniz.
  • Kısaca elektrikli araç dünyasına dair en güncel bilgilere ve haberlere de bu platformdan ulaşabilirsiniz.

 

Gördüğünüz gibi avantajları saymakla bitmiyor. Tüm ödemelerinde kullanabileceğin Plugss Kart adını verdikleri Param destekli bir kartları da mevcut.

Peki Plugss Ücretli mi?

Ücretsiz olan Temel bir paketi var, İleri seviye ve Ayrıcalıklı adında iki paketi daha var… İleri seviye 49.90TL iken, Ayrıcalıklı Paket 550$…

Plugss’un Filo Kullanıcıları içinde Sunduğu Bazı Avantajlar var!

  • Filo firmalarına araç takip sistemi entegrasyonu sunarak, onların araçlarının konumlarını ve şarj ihtiyaçlarını daha kolay takip etmelerini sağlıyor.
  • Filo firmalarına günlük raporlama sağlayarak, onların şarj tüketimlerini ve maliyetlerini daha iyi takip etmelerine yardımcı olabiliyor. Bu şirketlerin daha verimli çekilde çalışmalarına bir anlamda imkan vermiş oluyor.
  • Filo firmalarına özel şarj istasyonları tahsis edebiliyor. Bu, şirketlerin araçlarına daha rahat bir şekilde şarj ebebilmelerini sağlamada ve lojistik planlama süreçlerinde kesinlikle ciddi kolaylıklar sağlayabiliyor.
  • Filo firmalarına belli bir araç sayısına veya toplam kullanım süresine ulaştıklarında ücretsiz şarj imkanı sunabiliyor. Bu şirketlerin maliyetlerini azaltarak, daha fazla müşteri çekmelerine yardımcı olabilir.
  • Bilo firmalarına özel destek hizmetleri sunarak, onların sorularına ve sorunlarına hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor
  • Filo firmalarına özel her şarj işlemi sonrasında mevcut şarj işlemi tutarının belli bir oranda geri ödeme yapılması gibi “Elektrikli Araçların Bonusu” çözümünü sunuyor..
  • Filo firmalarına işletme faturalandırılması sağlayarak, şirketlerin bireysel faturalar yerine tek bir fatura ödemesi yapmalarını sağlayabiliyor. Bu ödemeleri kolaylaştırıyor ve maliyetleri azaltabiliyor.
  • Filo firmalarına özel reklam fırsatları sunarak, sizlerin markalarının daha fazla görünürlüğünü sağlayabiliyor.

Dilerseniz Online Aracınızı bile Plugss üzerinde sipariş verebilirsiniz!

Özellikle Skywell, Leapmotor için kullanıcılar dilerse Plugss.com üzerinden ön talep oluşturup araç siparişi verebiliyor.

Gördüğünüz gibi globalleşme hedefiyle yola çıkan platformun sunduğu çok önemli özellikler var. Elektrikli araçlarla ilgili bir çok çözümü bir yarada bulmamız adına harika bir platformu sunuyor. Gelişmeye ve yatırıma da açık görünüyor. Özellikle elektrikli araçlara entegre olacak şekilde çalışabilmesini önemsiyorum. Ama en önemli farklarından birisi de elektrikli aracınızı şarj ederken size “Bonus” gibi geri ödeme kazandıracak özelliklerinin olması. Elektrikli aracımızdan da tüketirken kar etmek elbette isteriz…