Sosyal Medya

Otomobil

Elektrikli ilk touring otomobil yarışında zafer CUPRA e-Racer’ın oldu!

PURE ETCR adı verilen şampiyonada CUPRA e-Racer’ın koltuğunda oturan Mekal Azcona, en yüksek puana ulaşarak "King of the Weekend" unvanını aldı.

Dünyanın tamamen elektrikli ilk touring otomobil yarışında zafer CUPRA’nın

İtalya Vallelunga’da düzenlenen dünyanın ilk elektrikli touring otomobil şampiyonasında zafer CUPRA e-Racer’ın oldu. PURE ETCR adı verilen şampiyonada CUPRA e-Racer’ın koltuğunda oturan Mekal Azcona, en yüksek puana ulaşarak “King of the Weekend” unvanını aldı.

Zengő Motorsport X CUPRA takımı adına şampiyonaya katılan diğer pilotlar; Mattias Ekström üçüncü, Jordi Gené dördüncü olurken, Daniel Nagy ise dokuzuncu sırada yarışı tamamladı.

CUPRA, İtalya’nın Vallelunga yarış pistinde (İtalya) düzenlenen ilk PURE ETCR etkinliğinde tarih yazdı. Tamamen elektrikli araçların mücadele ettiği çok markalı touring otomobil şampiyonasının ilk ayağında zafer Zengő Motorsport X CUPRA adına, CUPRA e-Racer ile yarışan Mikel Azcona’nın oldu. Azcona en yüksek puana ulaşarak ilk “King of the Weekend” unvanını aldı ve şampiyonanın ilk ayağının galibi oldu.

Bu sezon CUPRA Leon Competición ile WTCR ve TCR Avrupa’da da yarışan Azcona, grubundaki (A Havuzu) tüm mücadeleleri kazandı ve Süper Final’e ulaşarak diğer beş otomobille karşı karşıya geldi.

Final müsabakasında “Power Up” özelliğiyle ekstra güç (500 kW) kullandığı zamanlar haricinde, yedi tur boyunca 300 kW güçle mücadele eden Mikel, yarışı birinci tamamladı. Bir önceki mücadelede lastik sorunu nedeniyle altıncı yani sonuncu sırada başlamak zorunda kalan İspanyol pilot Mikel sıkıntılı bir başlangıç yapmış olsa da iyi bir peformans göstererek rakiplerinin önünde finişe ulaşmayı başardı. Bu turda bir diğer CUPRA e-Racer pilotu Jordi Gené ikinciliği elde etti.

Zengő Motorsport X CUPRA ekibinin diğer iki sürücüsü Mattias Ekström ve Dániel Nagy ise B Havuzu’nda yarıştı. Her iki pilot da performanslarıyla markayı üst sıralara taşıdı. Ekström, finale son sırada başlamış olsa da tecrübesiyle rakiplerini geçmeyi bildi ve Süper Final B’yi ikinci sırada tamamladı. Böylece hafta sonu müsabakasının genelinde en yüksek puanı alan üçüncü yarışçı olarak dereceye girdi. Ekibin son pilotu Nagy ise final müsabakasında altıncı sırada yer aldı.

PURE ETCR’ye çok başarılı bir başlangıç yaptıklarını söyleyen CUPRA Racing’in Başkanı Xavi Serra, “CUPRA e-Racer bu şampiyona için ideal otomobil olduğunu kanıtladı. Bu zafer bütün Zengő Motorsport X CUPRA ekibinin hak ettiği bir sonuç oldu. Burada olma sebebimiz tam da buydu. Hafızalardan silinmeyecek bir performansın ardından ilk PURE ETCR etkinliğinin birincisi olan Mikel Azcona’yı içtenlikle tebrik ediyorum.” dedi.

Toplamda 77 puanla en yüksek puanı alan Azcona, her etkinlikte ödül olarak verilecek “King of the Weekend” unvanını almaya hak kazandı ve ilk turdan itibaren şampiyonanın bu ayağının galibi oldu. Ayrıca iki CUPRA pilotu Ekström üçüncü olarak 69 puan, Gené de dördüncü olarak 58 puan aldı ve şampiyonada takımları için önemli bir başarıya imza attılar. Nagy de dokuzuncu olarak 31 puan kazandı.

Toplam 5 ayaktan oluşan şampiyonanın ikinci ayağı, 9-11 Temmuz tarihlerinde İspanya’daki Motorland Aragon’da gerçekleşecek.

 Farklı bir yarış: PURE ETCR

500kw PURE ETCR araçların mücadele ettiği şampiyonada, pilotlar kura çekilişi ile A,B,C,D,E ve F grubu olmak üzere 6 gruba ayrılıyor. Her grupta 3 pilot yer alıyor. Mücadelenin 1’inci etabında (Battle 1), aynı üreticinin araçlarıyla yarışan pilotların, aynı grupta olması bilerek önleniyor.

2’inci etapta (Battle 2), A, B,C grubunun liderleri aynı gruba, ikincileri aynı gruba, üçüncüleri de aynı gruba yerleştiriliyor. Aynı işlem, D, E, F’nin birincileri, ikincileri ve üçüncülerine de uygulanıyor.

Tek tur üzerinden ve en iyi tur zamanlarının dikkate alındığı 3’üncü etapta (Battle 3) ise, 6’şar pilotun yer aldığı 3 grup oluşturuluyor. Bu ayakta, 2’inci ayağın birincileri 1’inci gruba, ikincileri 2’inci gruba ve üçüncüleri de 3’üncü gruba dahil oluyor.

Sonuncu ve Büyük Final olarak adlandırılan etapta ise, bir önceki etapta kendi gruplarında en iyi tur zamanına göre sıralama yapılıyor. Bu sıralamayla start alan pilotlar arasında en çok puan toplayan pilot “King (Quenn) of the Weekend” unvanını alıyor.