Sosyal Medya

Genel

Elementary OS 0.3.1 Stable Duyuruldu!

Elementary OS güncellendi. Yeni sürüm ile birlikte birçok hatayı gideren elementary OS, bakalım bizlermemnun edecek mi?

Elementary OS güncellendi. Yeni sürüm ile birlikte birçok hatayı gideren elementary OS, bakalım bizleri memnun edecek mi?

Elementary OS bir takvime göre güncellenen ve güncelleme planlaması olan bir işletim sistemi değil. Çünkü elementary OS bunun gerekli olduğunu düşünmüyor. Daha çok geliştirici ekibin isteklerine ve elementary’nin ihtiyaçlarına göre güncelleniyor. Bu da işletim sistemine “sırf yeni bir sürüm yapacağız” diye gereksiz özelliklerin eklenmesinin önüne geçiyor.

Freya 0.3.1

elementary OS yaklaşık 5 aydır güncellenmiyordu. Yeni güncellemeyi geliştiriciler daha çok uyumluluk sorunlarının ve hataların giderilmesi için yayınladı. Sürüm duyurusuna göre raporlanan 200’den fazla hata giderilmiş. Ayrıca sistemin dil çevirilerinde, donanım uyumluluğunda, grafiklerin iyileştirilmesinde de bir adım öteye gidildiği belirtiliyor.

Yeni sürüm aslen Ubuntu 14.04.3 (LTS) sürümünün üstüne inşa edildi. Kernel olarak da 3.19’u kullanıyor. Daha önceki sürümlerde bazı kişilerede olan ekran gitgelleri, çizim kaymaları gibi sorunları Kernel ve driverların üzerine giderek çözmeyi başarmışlar. Performansın da driverlar ve geliştirilen uyumluluk sayesinde arttığı belirtiliyor.

Elementary OS deneyimli, deneyimsiz bütün kullanıcılar test edebilir.
Yeni sürümü hemen indirmek için tıklayın!

NOT: Anasayfada Download Freya adlı düğmenin üstündeki bağış kısmında yeralan Custom adlı düğmeye tıklayarak 0$ giriniz. Daha sonra Download Freya adlı mavi düğmeye tıklayın, bu şekilde rahatça indirebilirsiniz.