Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Elon Musk StarShip’in 6 ay içinde yörüngede olmasını istiyor

Elon Musk Mars'a yolculuk için tasarlanan uzay yıldız gemisini tanıttı. Elon Musk StarShip'in 6 ay içinde yörüngeye ulaşmasını istiyor.

SpaceX StarShip 6 ay içinde yörüngede olabilir

Geçtiğimiz hafta sonu SpaceX CEO’su Elon Musk, insanları Mars’a götürmek için tasarlanan uzay aracı, yıldız gemisi “StarShip’i” tanıttı. İşin ilginç tarafı söz konusu yıldız gemisinin Dünya Yörüngesine 6 ay içinde yerleştirilebileceğini söyledi.

Şirket aracın motor tasarımları üzerinde hala çalışıyor ve Starhopper isimli bir prototip üzerinde tek raptor motoru test etti. Şimdi ise aracı yerden 20 km yukarı kaldırmak için üçlü bir rapto motoru inşa ediyor.

 


Musk, Starship’in roketi Super Heavy’nin, gemide 37 adet raptor motoru bulunan tarihteki en güçlü gemi olacağını söyledi; 68 metre uzunluğunda ve dokuz metre genişliğinde (çap) olacak.
Elon Musk’ın uzay sevdası biliniyor. Ancak gemi başarılı olursa gezegenler arası uzun yolculuklarda içerisinde 100 astronot ve bilim insanı olabilecek şekilde yolculukları mümkün kılabilir.

Elon Musk StarShip

Elbette uzay turizmi hedefleri içinde önemli bir dönüm olabilir. Bu arada Elon Musk’ın bir çok kez söylediği tarihleri kaçırdığını da biliyoruz.