Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Emekli Günlük Ödeme Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Emekli günlük ödeme, emekli olan bireylere emekli aylığı bağlandığı ay başından ilk ödeme tarihine kadar geçen süre için yapılan maaş ödemesidir. Aslında kısmi ve biriken maaş ödemesidir diyebiliriz. 

Emekli Günlük Ödeme Nedir? Nasıl Hesaplanır?

Emekli olmak için Mart ayında başvuran binlerce kişinin gözü e-devlette… Emekli Kaydı menüsünden emeklilik kayıtlarının onaylanması ve Tahsis Numaraları belli olduktan sonra ise biriken maaşlarının ne kadar olduğunu öğrenmeye çalışıyor… 

 

Biriken maaşlarınızı e-devlette görebileceğiniz bölüm, Emekli Günlük Ödeme‘dir.

 

 

Emekli günlük ödeme sorgulaması nasıl yapılır?

Emekli günlük ödemesi almak için emekliler, bu hizmeti kullanarak, SGK tarafından adınıza yapılan günlük ödemeleri kesintileri ile birlikte görüntüleyebilir.

 

 

Emekli Günlük Ödeme Nedir?

Emekli günlük ödeme, emekli olan bireylere emekli aylığı bağlandığı ay başından ilk ödeme tarihine kadar geçen süre için yapılan maaş ödemesidir. Aslında kısmi ve biriken maaş ödemesidir diyebiliriz.

 

 

Emekli günlük ödeme nasıl hesaplanır?

Örneğin;

İlk EYT’liler gibi sizde Mart ayının 3 ile 31’i arasındaki bir tarihte emeklilik başvurusu yapmış olun.

Bu durumda, sizin emekliliğinizde şayet bir engel yoksa 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren emekli maaşınız başlamış olur.

SSK’nın bankalarda kuyruk oluşmasın diye başlattığı ve TAHSİS numaralarının son rakamına göre maaş ödeme tarihlerini düzenlediğini biliyoruz. Bu nedeniyle, örneklendirmek için SSK’lılarda kendimden örnek vereyim,  7 ile başlayanlar Ayın 18’sinde alıyor ( Tahsis Numarasına Göre Ödeme Tarihleri ) ve sizin biriken maaşınız 18’inde ödeme yapıldığı için 17 günlük ve maaşlar peşin ödendiği için toplamda 47 günlük bir ödemeyi “Emekli Günlük Ödeme” menüsünde görürsünüz.

EYT’lilerin süreçleri hesaplarken, 1 Nisan itibariyle Nisan için 30 gün + Mayıs için 30 gün + Temmuz ayındayız ve 18 gün + peşin ödemeden gelen 30 günü düşünürseniz toplamda 107 günlük ödeme görünüyor.

Elbette bu rakamlara bayram ikramiyeleri dahil mi henüz onu bilmiyorum.

 

Emekli Ödemeleri ile İlgili SIK SORULAN SORULAR?

 

4A emekli ödeme Bilgileri net aylık tutarı nedir 2023?

4A emekli net aylık tutarı ne demek? Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin aylık gelirlerinin gerçek miktarını gösterir. Emekli maaşı net aylık tutarı, emeklilerin yaşam standartlarını belirlemede ve emekli maaşlarındaki artışların hesaplanmasında da önemli bir parametredir.

Emekli maaşımın yattığını nasıl anlarım?

Aylık ödeme bilgilerinin yanı sıra günlük ödeme sorgulama işlemi de yapılabilir. Bunun için “Sosyal Güvenlik Kurumu/Emekli Günlük Ödeme Sorgulama” kısmına tıklanmalıdır. Sosyal Güvenlik Kurumu, 12 ay hareketsiz kalan emekli maaşlarını geri alır. Bankalar 12 ayın sonunda SGK’ya iade yapar.

 

EYT ödeme bankadan çekilebilir durumdadır ne demek?

“İlk aylığın mutlaka bankadan çekilmesi gerekiyor. Kişinin o bankada daha önceden açılmış bir hesabı olsa bile eşleştirme yapılmıyor. Eğer emekli maaşı tercih edilen bankadan alınmaya devam edilecekse bundan sonraki aylıkların tamamı bankamatikten çekilebilir.

 

EYT ilk maaş için bankaya gitmeye gerek var mı?

Ancak aylık bağlama işlemi tamamlanan ama maaşını alamayan birçok kişi de bulunuyor. Emeklilikte Yaşa Takılanları endişelendiren konuya ilişkin uzman isimden rahatlatan bir açıklama geldi. İlk maaşlar hesaplara değil, doğrudan bankanın havuzuna yatıyor. Bu kapsamda EYT’lilerin ilk maaş için bankaya gitmesi şart.

 

Emekli Günlük Ödeme’ye Bayram İkramiyeleri Dahil mi?

EYT’lilerin tahsis numarasından sonra EYT Günlük Ödeme Listesinde görünen birikmiş maaşlarına Bayram İkramiyeleri Dahil Değil!  EYT’lilerin birikmiş maaş ödemeleri Anlaşmalı Bankaların Havuzuna gönderiliyor.

Oysa Emekli Maaş İkramiyleri ilgili bankalarda adlarına açılmış ve haciz konulmayacak şekilde almaları sağlanması zorunluluğundan dolayı adınıza kayıtlı ayrı hesaba olarak gönderiliyor.

Yani, Kredili hesap borcunuz var ve bu para o hesaba yatsa kredili hesaptan düşülmüş oluyor. Bu MAAŞ İKRAMİYELERİ için yasak bir durum ve bunun önüne geçmek için böyle yapılıyor.