Sosyal Medya

Eğitim

Epsan 95’in üzerinde çocuğun bir yıllık eğitim masrafına katkı sağladı

Epsan, gönüllü koşu takımı başta deprem bölgesindeki çocuklar olmak üzere TEGV çocukları için koştu.

Epsan 95’in üzerinde çocuğun bir yıllık eğitim masrafına katkı sağladı

Epsan, gönüllü koşu takımı başta deprem bölgesindeki çocuklar olmak üzere TEGV çocukları için koştu.

Mühendislik plastikleri sektörünün öncü isimlerinden Epsan’ın gönüllü koşu takımı, bu yıl 18.’si düzenlenen İstanbul Yarı Maratonu’nda Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı adına deprem bölgesindeki çocukların eğitimlerine destek olmak için koştu.

Sektörde fark yaratan ürünlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleri ile de topluma değer katan Epsan, bugüne kadar 3 milyondan fazla çocuğa umut olan ve 11 ilimizi etkileyen deprem sonrasında bölgede çalışmalarını sürdüren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” kampanyasına destek sağladı. Tarihi Yarımada Parkuru’nda gerçekleştirilen N Kolay 18. İstanbul Yarı Maratonu’na gönüllü koşu takımı ile katılan Epsan, 95’ten fazla çocuğun bir yıllık eğitim masrafına katkıda bulundu. 15 Mayıs’a kadar devam eden bağış kampanyaları ile desteğin artırılması hedefleniyor.

 “Yaraları sarmak için önümüzde uzun bir süreç var”


Bu tarz projeleri çok kıymetli bulduklarını belirten Epsan Yönetim Kurulu Üyesi Bora Efe,

Epsan olarak sadece ürünlerimizle değil, sosyal sorumluluk projeleri ile de topluma fayda sağlamayı çok önemsiyoruz. 6 Şubat’ta meydana gelen, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin yaralarını henüz sarabilmiş değiliz ve bunun için önümüzde uzun bir süreç var. Bölgenin ve vatandaşların yeniden ayağa kalkması için Epsan olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu süreçte deprem bölgesindeki çocukların eğitimine destek olmamıza ve İstanbul Yarı Maratonu’na katılmamıza vesile olan TEGV’e teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlikle yaralarımızı sarmayı ve yeniden ayağa kalkmayı diliyorum” diye konuştu.

Epsan Hakkında

Yüksek performanslı mühendislik plastikleri üretimi alanında faaliyet gösteren Epsan, 40 yılı aşkın tecrübesiyle inovatif, güvenilir, etkin, sürdürülebilir ve çevre dostu ürünler üretiyor. Otomotiv başta olmak üzere; elektrik elektronik, beyaz eşya, tarım, mobilya, ve inşaat gibi, hayatın içinde yer bulan tüm endüstrilere yönelik çözümler sunan Epsan, polimer alanında çevik ve inovatif yaklaşımıyla faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de iki üretim tesisi, yurtdışında 4 ofisi ve lojistik merkezi bulunan Epsan, 32.000 metrekarelik alanda 55.000 tonluk kapasitesi ile üretim gerçekleştiriyor ve yıllık üretiminin yüzde 60’ını ihraç ediyor.


Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halen 24 ilde 7 Eğitim Parkı, 30 Öğrenim Birimi ve 17 Ateşböceği ile toplam 54 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.