Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Epson, Mars ve Ay görevleri için uzay işçisi robotlara yatırım yapacak

Epson, genel amaçlı uzay robotları geliştiren GITAI Inc. ile işbirliğine gitti. Yapılan ortaklıkla Ay ve Mars keşif görevlerinde uzay istasyonları inşası ve kalıntılarının temizlenmesi için işçi robotlar üretilecek.

Epson, Mars ve Ay görevleri için uzay işçisi robotlara yatırım yapacak

Global teknoloji lideri Epson, genel amaçlı uzay robotları geliştiren GITAI Inc. ile işbirliğine gitti. Yapılan ortaklıkla Ay ve Mars keşif görevlerinde uzay istasyonları inşası ve kalıntılarının temizlenmesi için işçi robotlar üretilecek. İşçi robotlarla uzay çalışmaları hem daha güvenli olacak hem de maliyetler düşürülecek …

Global teknoloji lideri Epson, genel amaçlı uzay robotları geliştiren GITAI Inc. ile işbirliği yaptığını duyurdu. Yapılan ortaklıkla Ay ve Mars görevlerinde uzay istasyonları inşası ve kalıntılarının temizlenmesi için işçi robotlar üretilecek. İşçi robotlarla uzay çalışmaları hem daha güvenli olacak hem de maliyetler düşürülecek.

Uzayda çalışmak riskli ve pahalı

Uzayda genel iş gücü, eğitim ve nakliye maliyetleri nedeniyle tehlikeli ve pahalı olma potansiyeline sahip. Buna yanıt olarak GITAI, uzay geliştirme çalışmalarını hem güvenli hem de uygun fiyatlı hale getirebilecek genel amaçlı robotların geliştirilmesi yoluyla, astronotların üzerindeki riski ve yükü azaltmayı hedefliyor. Yani uzay işçiliği söz konusu olduğunda toplam nakliye ve eğitim maliyetini önemli ölçüde düşürmeyi planlıyor.

Yapılan ortaklıkla Ay’ın yüzeyinde kaynak geliştirme, ek Mars keşif görevleri ve Uluslararası Uzay İstasyonu’nun ticarileştirilmesi dahil olmak üzere artan uzay geliştirme çalışmalarına yanıt verilecek. Ayrıca Ay ve Mars’ta yeni uzay istasyonlarıyla üslerinin inşası ve mekik kalıntılarının temizlenmesi gibi uzayda işgücüne yönelik gereksinimler karşılanacak.