Sosyal Medya

Güncel Teknoloji

Ertelenen Yaz Saati Uygulamasına Cihazlarınız Hazır mı?

Ertelenen Yaz Saati Uygulamasına Cihazlarınız Hazır mı?

 

Dünya genelinde 25 Ekim tarihinde yaz saati uygulamasının bitmesi sebebiyle saatler 1 saat geri alınıyor. Ancak bu sene ülkemizde 1 Kasım seçimlerine özel olarak bu uygulama 8 Kasım tarihine ertelendi.

Peki kullandığımız elektronik cihazlar ne olacak? Bir elektronik kaos yaşanır mı ?

Aslına bakarsanız bir yıl önceki 30 Mart Mahalli idareler seçimlerinde Dünya yaz saati uygulamasına geçmiş, Türkiye yine bu seçim sebebi ile 1 gün sonra geçmişti. Fakat cihazların bunu fark etmemesinden dolayı bir çok vatandaşımız erken saatlerde oy kullanmaya gitmişti.

Bu yılda yenilenen seçimlerden dolayı kış saati uygulamasına geç giriyoruz. Türkiye 8 Kasım sabahı Saat 04:00 ‘da saatleri bir saat geri alacak.

Peki Kullandığımız Cihazlar Buna Hazır mı?

Cihazların pek hazır olduğunu söylemek mümkün değil. Ancak Microsoft bilgisayarınız için bu konuda bir güncelleme yayınladı. Güncellemeyi yüklemeniz durumunda saatiniz 8 Kasımda geri alıncak.

Güncelleme Windows 10 haricinde diğer işletim sistemlerinde otomatik olarak indirilmediğinden buraya tıklayarak sizin manuel şekilde güncellemeyi kurmanız gerekiyor.

562a7a3fc03c1131686718ad

24 Ekim Akşamı bu ayarlamayı yapmayı unutmayın!!!!

Ancak güncelleme dışında siz de bilgisayarınızın saatleri otomatik olarak geri almasını engelleyebilirsiniz. Bunun için Tarih ve Saat ayarlarına girip ‘Gün ışığından yararlanma saati için otomatik olarak ayarla’ özelliğini devredışı bırakın.

562a7a4fc03c1131686718af

Cep Telefonları Nasıl Ayarlanacak?

iPhone Kış Saati Ayarı 

Ayarlar>Genel>Tarih ve Saat> bölümüne girin. Ardından “Otomatik Ayarla” özelliğini devredışı bırakın.

 

Android Kış Saati Ayarı

Ayarlar>Tarih ve Saat bölümüne girin. Yeni ekranda yer alan “Otomatik tarih ve saat” ile “Otomatik saat dilimi” ayarlarını pasif konuma getirmelisiniz.