Sosyal Medya

Otomobil

Escar, 9 ayda cirosunu yüzde 51, net karını ise yüzde 115 artırdı

Escar, yılın 9 aylık döneminde satış hasılatını yüzde 51 artırarak 236 milyon liradan 357 milyon liraya, net karını ise yüzde 115 artırarak 60 milyon liradan 129 milyon liraya ulaştırdı.

Türkiye’nin müşteri sadakati en yüksek filo kiralama şirketi Escar’dan 9 ayda rekor kar artışı

Escar, 9 ayda cirosunu yüzde 51, net karını ise yüzde 115 artırdı

  • Escar, yılın 9 aylık döneminde satış hasılatını yüzde 51 artırarak 236 milyon liradan 357 milyon liraya, net karını ise yüzde 115 artırarak 60 milyon liradan 129 milyon liraya ulaştırdı.

Filo kiralama sektöründe en yüksek sözleşme yenileme oranına sahip Escar (Escar Turizm Taşımacılık Ticaret A.Ş.), halka arzının ardından ilk bilançosunu açıkladı. Escar’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, şirket, 9 ayda satış hasılatını yüzde 51 artırarak 357 milyon liraya çıkardı. Escar’ın 9 aylık net karı ise, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 115 artarak 129 milyon liraya ulaştı. Escar, geçen yılın aynı döneminde 236 milyon lira satış hasılatı ve 60 milyon lira net kar elde etmişti.

Escar Genel Müdürü Nora Karakaş,

“Pandeminin etkisinin azalması ile piyasalardaki rahatlama iş sonuçlarımıza da yansıdı. Biz de hem satış gelirlerimizde hem de FAVÖK’te artış elde ettik.  Böylece istikrarlı büyümemizi sürdürdük. 2020 yılında pandemi nedeniyle piyasada zorlanmalar yaşanmış olsa da sunduğumuz kaliteli hizmet sayesinde müşteri kaybı yaşamadık ve bunu da gelirlerimize yansıttık. Böylece, 2020 yılını 317,1 milyon TL gelir ve 78,3 milyon TL net kar ile kapattık. Bu yılın 9 aylık döneminde ise, satış gelirlerimizi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artırarak 357 milyon liraya, net karımızı ise yüzde 115 artırarak 129 milyon liraya yükselttik. Halka arzdan aldığımız güçle yolumuza istikrarlı bir şekilde devam ediyoruz” dedi.

Araç fiyatlarındaki artışa bağlı olarak ikinci el araç satışlarından da önemli bir gelir elde ettiklerini ifade eden Karakaş,

“İkinci el araç satış adetlerimiz yüzde 42 artarken, bu satışlardan elde ettiğimiz gelir ise yüzde 88 arttı. Devam eden çip tedarik sorunu ve otomotiv üretimindeki daralmaya rağmen elde ettiğimiz sonuçlar kar marjlarımıza da yansıdı ve üçüncü çeyrekte net kar marjı %36’ya yükseldi. Ayrıca döviz pozisyonlarımızın sağlıklı işlemesi kar marjının yukarıya çekilmesinde önemli katkı sağladı” şeklinde konuştu.   

Escar’ın en kuvvetli yanının “Yüksek müşteri memnuniyeti” olduğunu kaydeden Karakaş, bu sayede 40 milyar liraya ulaşan operasyonel araç kiralama sektöründe “en yüksek sözleşme yenileme oranına sahip şirket” olduklarını kaydetti. Karakaş, şöyle devam etti:

“Sadece uzun dönemli araç kiralama hizmeti veriyoruz. Toplam 3,848 araçlık filomuz ve 210 adet kurumsal müşterimizle uzun yıllara dayanan ve güven üzerine kurulan ilişkilerimiz var. Bu da bizi her türlü kriz ve türbülanstan koruyor. Fleet excellence anlayışı, bize sektörde yüzde 91 ile “en yüksek sözleşme yenileme” oranına sahip şirket unvanını da kazandırıyor.”