Sosyal Medya

Otomobil

Escar, Mobilite Alanındaki Yatırımlarına Devam Ediyor!

Filo araç kiralama sektöründe 20 yılı aşkın tecrübesi ve güçlü finansal yapısıyla istikrarlı büyümesini sürdüren Escar, yüzde 50 ortağı olduğu Mint Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş.’nin hisselerinin tamamının sahibi oldu.

Escar Mobilite Alanındaki Yatırımlarına Devam Ediyor!

 

Filo araç kiralama sektöründe 20 yılı aşkın tecrübesi ve güçlü finansal yapısıyla istikrarlı büyümesini sürdüren Escar, yüzde 50 ortağı olduğu Mint Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş.’nin hisselerinin tamamının sahibi oldu.

 

Yenilikçi iş modeli, müşteri sadakati ve çözüm odaklı hizmet anlayışıyla sektöründe fark yaratan Escar, ‘Mobilite Teknolojileri’ alanındaki yatırımlarına devam ediyor. Yatırımlarına; Escar Filo Kiralama Hizmetleri ile başlayan ve sonrasında varmiarttiran.com üzerinden 2. el araç satış sistemiyle devam eden şirket, yakın zamanda yüzde 50 ortağı olduğu Mint Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş.’nin saatlik elektrikli araç paylaşım modeli projesi ‘Minbee’ markasıyla çalışmalarına hız kazandırdı.

Filo kiralama sektörünün öncü markası Escar, son olarak yüzde 50 oranında pay sahibi olduğu, Mint Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş.’nin sermayesini temsil eden payların kalan yüzde 50’sini ilgili pay sahiplerinden devraldı. Bu hisse devriyle elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonları kurma ve yönetme faaliyetlerini yürüten Mint Elektrikli Araç Teknolojileri A.Ş. bünyesindeki Teknovus Şarj Teknolojileri A.Ş. grup şirketlerinden biri oldu.

Karakaş: Dünyadaki Mobilite Teknolojileri Trendlerini Türkiye’de Uygulayacağız

Yatırım süreçlerine dair açıklamalarda bulunan Escar Genel Müdürü Nora Karakaş,

“Escar olarak önümüzdeki 5 yıl için stratejilerimizi dünyada trend olacak mobilite teknolojileri üzerinden kurguladık. Ekosisteme fayda sağlayacak ve sektöre yön verecek projeler için yatırımlarımızı sürdüreceğiz. Dünyadaki trendleri ülkemizde uygulayarak öncü işlere imza atacağımız için son derece mutluyuz. Şirketimiz gelecek dönem projelerimiz ışığında mobilite teknolojileri alanında da öncü olmayı sürdürecek” dedi.

Güçlü finansal yapısıyla sektörde istikrarlı büyümesini sürdüren Escar, yenilikçi ve öncü kimliğiyle sürdürülebilir bir gelecek için mobilite alanındaki yatırımlarına devam edecek.