Sosyal Medya

Ne? Nasıl yapılır?

Eski iPhone’dan iPhone 11’e Verileri Hızlı Aktarmak

Eski iPhone'dan iPhone 11'e Verileri Hızlı Aktarmak. iPhone'daki eski verilerinizi yeni iPhone 11'e aktarmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Eski iPhone’daki verileri aktarmak için Hızlı Başlangıç’ı Kullanabilirsiniz! Peki Bu Nasıl Yapılır?

Eski iPhone’dan iPhone 11’e Verileri Hızlı Aktarmak.

Bir dünya para verip iPhone 11 ve daha üst modellerini mi? aldınız. Öncelikle hayırlı olsun. iPhone 11, iPhone 11 Pro ve iPhone 11 Pro Max sürümleri bu günlerde alınabilecek pahalı ama en güzel seçeneklerden birisi. Hele benim gibi eski bir iPhone kullanıcısı iseniz ki ben hala beş yıl önceki iPhone 6 cihazımı kullanıyor. Arada iki defa pil değişikliği ve bir kez de ekran değişikliği yaptım ancak 5 yıldır yine de memnuniyetle kullandım.

Ancak artık yeter, iPhone 11’e geçiş zamanı geldi. Aklıma gelen ilk soru ise eski iPhone cihazımdaki verilerim aynı şekilde iPhone 11 cihazıma nasıl aktarılacak. Bu konuda biraz endişem vardı ancak durum sanıldığı kadar endişe edilecek bir halde değil.

Zira Apple’daki arkadaşlarımız bu işi oldukça kolaylaştırmışlar.

En temel gereklilik aslında bir önceki modelin kapasitesi, yada eski iPhone cihazınızdaki verilerinizin büyüklüğü kadar iPhone 11 modelinizde yerinizin olması. Bu iş nasıl yapılır peki?

Yeni iPhone 11 modelleriyle gelen iOS’un en güncel iOS 13 sürümü ile artık  tüm verilerinizi eski iPhone’dan yeni iPhone’a aktarmak kolaylaştı. Bu geçiş için herhangi bir kablo bağlantısına da ihtiyacınız yok. Kablosuz olarak verilerinizi aktarmak mümkün.

Eski bir iPhone’dan yeni iPhone 11 ve 11 Pro arasında doğrudan veri aktarımı gerçekleştirmek için Hızlı Başlangıç‘ı kullanacağız.

Eski iPhone'dan iPhone 11'e Verileri Hızlı Aktarmak

Eski iPhone’daki Bilgileri Yeni iPhone 11’e Aktarmak Nasıl Yapılır?

Hızlı Başlangıç Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Eski iPhone cihazınızda iOS sürümünüz iOS 12.4 ve yukarısı değilse hemen güncellemeniz gerekiyor. Hızlı Başlangıç için olması gereken minumum iOS sürümü budur.
  • Cihazlarınızda Bluetooth ve WiFi özelliklerini açın. Cihazlar bu iki protokolü kullanarak birbirleri ile haberleşecekler.
  • iPhone 13 sürümlerinden birinin yüklü olduğu bir iPhone 11 cihazınız olduğunu düşünürsek Verileri doğrudan aktarmakta kesinlikle bir sorunla karşılaşmayacağız.

Hızlı Başlangıç Nasıl Yapılır?

  • İki iPhone’u birbirine yakın yerleştirin, ardından yeni iPhone 11 / iPhone 11 Pro’yu açın ve “Hızlı Başlangıç” ekranına gelin.
  • Eski iPhone’da bir “Yeni iPhone bir Kur” yazılı bir ekran göreceksiniz, “Devam” a dokunun.
  • İlgili animasyonun iPhone 11 ekranında oynatılmasını bekleyin, ardından eski iPhone’u kaldırın, böylece animasyon cihazın vizöründe gösterilsin
  • Şimdi yeni iPhone 11 / iPhone 11 Pro’da eski cihazın şifresini girin
  • Face ID kurulum sürecini izleyin
  • Yeni iPhone’da “iPhone’dan Aktar” seçeneğini seçin
  • Hem eski hem de yeni iPhone 11, iPhone 11 Pro veya iPhone 11 Pro Max’ta “Veri Aktarma” ekranı görünecek, bunun tamamlanmasını bekleyin.
  • Veri aktarımı tamamlandığında, yeni iPhone 11, iPhone 11 Pro veya iPhone 11 Pro Max eski iPhone’dan gelen tüm verileri kullanmaya hazır olacak.

Görüldüğü gibi eski iPhone modelinden yeni iPhone 11, yeni iPhone 11 Pro ve yeni iPhone 11 Pro Max modeline tüm verileri kolayca aktarmanın en kısa ve hızlı yolu bu şekildedir.

Eski iPhone’dan iPhone 11’e Verileri Hızlı Aktarmak artık çok kolay.


iPhone 6’dan iPhone 11’e geçiş – iPhone 7’den iPhone 11’e geçiş- iPhone 8’den iPhone 11’e geçiş- iPhone X’ten iPhone 11’e geçiş